פיינלס גיים 2

Rapgamer

Well-known member
אין לי זמן לסכם את המשחק אז אתייחס ממש לנקודות הכי מרכזיות-
1. ההפתעה הכי גדולה בגיים 1 הייתה רמת הביצוע ההתקפי של בוסטון, ששיחקו את משחק הדרייב אנד קיק הכי טוב שלהם בפלייאוף. הפעם ראינו את הצד הפחות טוב של משחק ההתקפה שלהם- נוטה לאיבודים, ועם רול פליירס שהתפוצצו במשחק הראשון (סמארט, הורפורד) ולא הורגשו בשני.
2. הצד של גולדן מבחינה הגנתית- עשו מספר שינויים. גארי פייטון נכנס לדקות משמעותיות, סטף עשה יותר hedge על טייטום ולא עשה חילופים בקלות, ההגנה בכללותה הייתה הרבה יותר אגרסיבית מה שהתבטא בהמון חטיפות של הווריורס ויותר החטאות מהרגיל של בוסטון בצבע. אפשר לומר שהשיפוט די עזר לגולדן לשמור מאוד אגרסיבי באמצעות no calls.
3. בצד השני של המגרש סטיב קר הלך לפיתרון רדיקלי- לתת לקרי להיות מוביל הכדור הראשי. ניהל הרבה יותר פיק אנד רול בגיים 2, תקף את הביג מן של בוסטון באחד על אחד והכניס את אודוקה לפלונטר בו הוא מתלבט האם לשחק עם טיימלורד או ת'ייס. לטיימלורד יש חסרונות אבל גם יתרונות ברורים, אני לא בטוח מה הערך של תייס בסדרה.
4. ג'ורדן פול נכנס לסדרה החל מהמחצית השנייה, מזל טוב. קר הלך על הרכבים יותר התקפיים כשקרי נח (עם בייליצה כביג מן) ופול הצליח להתאקלם. היו דיבורים בתקשורת על לחתוך אותו מהרוטציה אחרי גיים 1, אני חושב שאלה שטויות. אין לגולדן סיכוי בסדרה ללא שחקן ההתקפה השני הכי טוב שלה.

Krit123

Well-known member
W של בוסטון היה סנסציה פה. קבוצה ללא קילר אינסטינקט מול הרים של ניסיון ותחושת הדחיפות בגולדן.

פעם בקיץ אולימפי אתה שומע על טקטיקה ששמורה לגלישת רוח, הולך בערך ככה - אם אתה מוביל על מישהו, אתה רק צריך להתחקות אחר התנועות שלו בשביל לשמור על ההובלה.
לעיתים גולדן היו משדלים קבוצות להנעת כדור וקצב מהיר בידיעה שהם לפחות דרגת איכות אחת מעל, אבל מאז המפגש עם דאלאס הם למדו שאפשר גם אחרת. מסתבר שלוני ואפילו בייליצה הם בעצם אוון מובלי וג'רט אלן, לכן הם מסוגלים לשלב הגנת חילופים בדקות שלהם, בזמן שקרי ישיג יתרון מול כיסוי דומה בהתקפה כמו שיובל ציין.
המכה בקליי היא שהוא יכל להיות 0-400 ואתה עדיין תצטרך לשמור אותו באותה צורה. במחצית השנייה הוא פשוט הוריד כדור לרצפה ומשם התניע דרייב אנד קיק.

בצד השני טייטום ובראון היו חמים בערך לרבע, ומבחינתם המשמעות היא שהרוח של קובי השתלטה עליהם, אז יצא להם momma הלך הכדור.
כתוצאה מכך הצוות המסייע בקושי הרים זריקות, ולא בפעם הראשונה בפלייאוף. כבר חזינו בהתפוצצויות של הורפורד, גרנט וויל וסמארט, רק בשביל שיעלמו לחלוטין במשחק הבא. העדר רכז או מנהלי משחק טבעיים הוא מה שמוביל לתנודות הקיצוניות האלו.
כמובן שלחזרה של גארי פייטון השני ואוטו פורטר (אבל בעיקר פייטון) היה חלק בעניין, פלאשבק למוטיב הלחץ על הכדור שליווה אותם בסדרה מול מיאמי. אגב ראיתי את סימונס בקהל עם פרצוף חמור סבר. לא אומר שהסלטס ניצחו את עצמם אבל הם בטח עזרו לווריורס, 18 איבודים פשוט לא יילך. ממול הם מאכזבים ביכולת שלהם לכפות איבודים עד כה, ג"ס בדרך כלל מוסרים ליריבה אך בינתיים שומרים יפה על הכדור. דריי לרוב משמש כחוסם אך לפעמים סתם יעמוד על קשת השלוש, השחקן שלו חייב להיות אקטיבי בהרבה מעמדת עזרה.

בגדול הפסד צפוי, רק שבוסטון צריכים דרך להביא את יתרון הסייז לידי ביטוי, אחרת הוא הופך לחיסרון. למרות החסימות, רוב וויל טיפה קפוץ מדי בהגנה ואין לו נוכחות על הלוחות, בפרט בהתקפה. הורפורד לא מנצל מיסמאצ'ים לכאורה וכקולקטיב הם פשוט לא מצליחים לסחוט עבירות בזריקה או לנצל הגעה לבונוס. היה פוזשן מסוים בו טייטום לקח את פייטון עם הגב לסל, אני תוהה אם אין מקום למהלכים נוספים בסגנון. לרוב מסדרים לו חסימה ללא כדור מחוץ לקשת, בתנועה לסל הוא והורפורד מסוגלים לתפוס עמדה עמוקה בהרבה. הייתה לי תחושה שהם הרגישו לא בנוח בתוך הקשת, בניגוד למפגש הקודם.

myway23

Active member
לא בא להתבכיין פה אבל השיפוט היה מביך, במקום להיות פלוס 10 במחצית, היינו מינוס 2.
זה פשוט גועל נפש מה שגרין עושה ושנותנים לו לעשות את זה - זה פשוט הורס את המשחק, זה לא ספורטיבי ואני לא מדבר על הטראש טוק שאין לי עם זה בעיה.

איך זה פאול של גרנט וויליאמס?

פה הוא דוחף 3 שחקנים ו"מפנה" לסטף מקום:

וכמובן ה"פאול" של ג'יילן על GP2 (שהוריד את בראון לספסל כי זה היה ה 2 שלו לדעתי):

ןמי ששמע את השידור עם מארק ג'קסון וואן גנדי, לגביי הטכנית השניה של גרין, וואן גנדי אמר שאם לא היה לו טכנית ראשונה אז הוא היה מקבל טכנית ובגלל שזה טכנית שניה הוא לא קיבל ושיבח את צוות השופטים ומארק ג'קסון חשב שהוא היה צריך לקבל שניה כי זה החוקים. העלו גם את סטיב ג'אבי שאמר שהוא לא היה שורק לזה טכנית ושאלו אותו אם הוא מתחשב בזה שזה טכנית שניה ובפה מלא אמר שכן ושאם לא היה לו טכנית אז הוא היה מקבל טכנית ראשונה - הזוי משהו לא?

בלי קשר לשיפוט, בוסטון שיחקו לא טוב בייחוד כמובן ברבע השלישי. לא צריך לרשום יותר מדי כולם ראו את זה, אי אפשר לאבד כל כך הרבה כדורים ולנצח.

Krit123

Well-known member
לא בא להתבכיין פה אבל השיפוט היה מביך, במקום להיות פלוס 10 במחצית, היינו מינוס 2.
זה פשוט גועל נפש מה שגרין עושה ושנותנים לו לעשות את זה - זה פשוט הורס את המשחק, זה לא ספורטיבי ואני לא מדבר על הטראש טוק שאין לי עם זה בעיה.

איך זה פאול של גרנט וויליאמס?

פה הוא דוחף 3 שחקנים ו"מפנה" לסטף מקום:

וכמובן ה"פאול" של ג'יילן על GP2 (שהוריד את בראון לספסל כי זה היה ה 2 שלו לדעתי):

ןמי ששמע את השידור עם מארק ג'קסון וואן גנדי, לגביי הטכנית השניה של גרין, וואן גנדי אמר שאם לא היה לו טכנית ראשונה אז הוא היה מקבל טכנית ובגלל שזה טכנית שניה הוא לא קיבל ושיבח את צוות השופטים ומארק ג'קסון חשב שהוא היה צריך לקבל שניה כי זה החוקים. העלו גם את סטיב ג'אבי שאמר שהוא לא היה שורק לזה טכנית ושאלו אותו אם הוא מתחשב בזה שזה טכנית שניה ובפה מלא אמר שכן ושאם לא היה לו טכנית אז הוא היה מקבל טכנית ראשונה - הזוי משהו לא?

בלי קשר לשיפוט, בוסטון שיחקו לא טוב בייחוד כמובן ברבע השלישי. לא צריך לרשום יותר מדי כולם ראו את זה, אי אפשר לאבד כל כך הרבה כדורים ולנצח.
מאמין שיש הסכמה פה שהשופטים נתנו להם להתגרזן, והיחס המועדף של שדריי מקבל דוחה בעייני, אבל היית רוצה לראות טכנית שניה במקרה ההוא? אנטי כדורסל לטעמי, הכנות של גבי הייתה מרעננת כי הרי אנחנו יודעים שהם עושים חישובים כאלו.

myway23

Active member
מאמין שיש הסכמה פה שהשופטים נתנו להם להתגרזן, והיחס המועדף של שדריי מקבל דוחה בעייני, אבל היית רוצה לראות טכנית שניה במקרה ההוא? אנטי כדורסל לטעמי, הכנות של גבי הייתה מרעננת כי הרי אנחנו יודעים שהם עושים חישובים כאלו.
אענה לך ככה: הייתי רוצה לראות טכנית שנייה כי זה דריימונד והוא מקבל יחס מוגזם ודוחה, ממזמן היו צריכים "ליישר" אותו ובייחוד עם כל מה שהוא עשה במשחק הנ"ל.
מצד שני, אם זה טייטום או סטף וזה לא איזה עבירה הזויה שהם עשו, הייתי מעדיף שלא יקבלו טכנית שניה. אני מבין את זה שאנשים שילמו הרבה כסף לראות את המשחק וזה הצגה אבל צריך להיות גבול שאסור לאף שחקן לעבור, בייחוד לא גרין.

אין לי בעיה עם אגרסיביות, אין לי בעיה עם HIGH ENERGY ואינטנסיביות ואין לי בעיה עם TRASH TALK.
יש לי בעיה עם מהלכים בלתי ספורטיביים ודוחים כמו שגרין עשה לפני יומיים. ויש לי בעיה עם זה שנותנים יחס מועדף - זה BS.

וכן הכנות של ג'אבי הייתה מרעננת D:

Krit123

Well-known member
אענה לך ככה: הייתי רוצה לראות טכנית שנייה כי זה דריימונד והוא מקבל יחס מוגזם ודוחה, ממזמן היו צריכים "ליישר" אותו ובייחוד עם כל מה שהוא עשה במשחק הנ"ל.
מצד שני, אם זה טייטום או סטף וזה לא איזה עבירה הזויה שהם עשו, הייתי מעדיף שלא יקבלו טכנית שניה. אני מבין את זה שאנשים שילמו הרבה כסף לראות את המשחק וזה הצגה אבל צריך להיות גבול שאסור לאף שחקן לעבור, בייחוד לא גרין.

אין לי בעיה עם אגרסיביות, אין לי בעיה עם HIGH ENERGY ואינטנסיביות ואין לי בעיה עם TRASH TALK.
יש לי בעיה עם מהלכים בלתי ספורטיביים ודוחים כמו שגרין עשה לפני יומיים. ויש לי בעיה עם זה שנותנים יחס מועדף - זה BS.

וכן הכנות של ג'אבי הייתה מרעננת D:
כל מה שאתה אומר נכון והגיוני, פשוט לא חושב שהזמן ליישר אותו הוא בסדרת הגמר. מסוג הדברים שצריך להתחיל בעונה הרגילה.
אגב ההערה של גרין לגבי היחס המועדף גרמה לי לחזור בי, לפחות בקטנה, מהאמרה שלבקש טכנית שניה במקרה ההוא זה אנטי כדורסל. אם הגענו למצב שהוא מודע ליחס הזה ומשתמש בו כסוג של dare לשופטים, אז אין לי בעיה עם הרחקה שלו.

למעלה