פייט, מכות, בלאגן!!!!
נכנסתם? טוב יופי יש לי שאלה... האם משהו יכול להסביר לי למה בוטלה התחרות היום! כשאותם המבטלים ביקרו באופן נזפני את המתחרים הישראלים באחד ממגזני אופניים בעבר (בכתבה על הבנים דורון אמיץ, דויד רזניק, ודרור פאק'ץ ולורי באליפות העולם),ודיברו על חוסר יכולתם להתחרות בתנאים אקסטרמיים, ובבוץ, הבכיינות הישראלית וחוסר היכולת להתמודד עם משתנים סבבתיים וכו'... האם עצם העובדה שהבוץ האירופאי שונה מהבוץ הישראלי היא התשובה? ועכשיו עם יד על הלב. אם אותה אליפות עולם אחרונה שנערכה בגשם שוטף, ובבוץ היסטרי כשהענק הירוק מיסטר גרין חצב את דרכו לנצחון, היתה מתקיימת בארץ ללא הטייטל "אליפות עולם" אלא עם השם "סובב הר פיסטקיו"... האם היו מקיימים אותה? והתשובה היא –לא!!! הבוקר חזרתי מרכיבה מדהימה, מלא בבוץ, סלעים שאנסו לי את הקראנק, רגליים עטופות באדמה שעשתה לי אהבה על התאומים,בצרחות קרב שמחה וששון, כמו דביל ילד נצחי צלעתי בדרכי הקיבוץ אחרי המלחמה, זאת המהות של אופני הרים, הם לא אופני כביש , הם נועדו להתגבר על מיכשולים מכל סוג, תארו לכם עשרים רוכבים רצים את הקילומטר האחרון עם אופניים על גבם, מקצי האקספרט חוזרים אחרי שעה וחצי בבוץ, מתחרי הספורט עוברים את קו הסיום בדבוקה אחת ובשירת הבנו שלום עליכם.... זה היה נכנס לקלאסיקה של הביצה המקומית, תמונות היו מגיעות לכל מקום, ההשתתפות היתה הופכת לחוויה ולא הניצחון- למרות שאני תמיד בעד מנצח (למרות שאני לא מתחרה בתחרויות האיגוד) . מקווה שהנקודה ברורה, וחייב לרוץ לשטוף את האופניים...