פייטה ...

N i r T

New member
פייטה ...

קניתי שקית קטנה. נורא טעים לאכול אותו סתם ככה. ניסיתי לשים אותו עם גאנאש על בסיס חמאה (שיהיה דל נוזלים) והוא נהיה רטוב וסמרטוטי תוך 24 שעות. ניסיתי לשלב אותו בשוקולד מריר והוא הלך לאיבוד - הקראנצ'יות נשארה אבל הטעם נעלם ובשביל קרנצ'יות אפשר להשתמש באורז תפוח שזול פי 10 בערך. אז מה בכל זאת צריך לעשות כדי לשלב אותו בפרלין? קרוקנט שוקולד חלב? ניר

passioneta

New member
יש מתכונים בשרשור כמה דפים אחורה

כעקרון מעורב בחומרים שומניים - שוקולד ונוגט.

הגזמת...קרנצ'יות של פייטה לא דומה לשום דבר

והוא לא קיים בשביל הטעם - רק בשביל האפקט, של פריכות מסתורית כזו ...בלי גושים או נפח. אתה יכול להשתמש בו בתוך שוקולד מטומפרר עם נוגט, או שוקולד טהור, גם בחמאה יש רטיבות מסויימת.

N i r T

New member
אז ערבבתי את הפייטה עם שוקולד חלב...

בסוף "יום העבודה" כשנשאר קצת שוקולד חלב בקערה של המכונה שפכתי פנימה פייטה ונתתי לזה להתערבב ואח"כ שיטחתי את התערובת ונתתי לה להתקשות. זה יצא ממש טעים. הפייטה מצא את יעודו בחיים (שלי לפחות).

מני.ת

New member
זאת בעיה,

בסביבה לחה , קשה לשים דברים שאוהבים סביבה יבשה מבלי שיהפכו לספוגי לחות. זה טבע הדברים. גם אגוז קלוי ופריך היטב יהפך לרך וסמרטוטי במידה ו"יחבק" אותו גנאש. גנאש מטבעו מכיל לחות גבוהה ביחס לשוקולד נקי. בין אם הוא על בסיס שמנת שזה המון לחות לבין אם הוא על בסיס חמאה שזה פחות לחות מאשר גנאש מבוסס שמנת אבל מכיל הרבה יותר לחות מאשר שוקולד נקי. אתה יכל לשמר את הקראנצ'יות של אגוז לדוגמא, למספר ימים, אם תאטום אותו בקליה תוך כדי שימוש בחמאת קקאו. זה יחזיק כמה ימים אבל גם אגוז "אטום" כזה יהפך לספוגי בסופו של דבר.

המפיסטה

New member
בשביל זה אלוהים המציא את הפריזר...

פייטה פיוטין שכבר עורבב עם שקולד/נוגט רצוי שיעוצב לצורה הרצויה ויאוחסן (סגור בניילון) בהקפאה עמוקה . אם הפריזר תקין--שמירת הפריכות מובטחת

מני.ת

New member
בהסתייגות

לא הקפאתי מעודי פרלינים ומה שאתה אומר נשמע הגיוני, אבל ההפשרה צריכה להיות זהירה ביותר בלשון המעטה על מנת לא לפתח לחות. נילון לא מספק מבחינתי, צריך כלי אטום לחלוטין לכניסת אוויר וליתר ביטחון הייתי מכניס פנימה שקיק של סיליקה ג'ל (במידה ומותר להקפיא את זה) על מנת שיספוג את הלחות בזמן ההפשרה. לדעתי זה עניין קריטי.

המפיסטה

New member
להשתמש קפוא ללא הפשרה!

להכניס פאייטה "מוכן" קפוא לתוך המאסה , ההפשרה תעשה באופן טיבעי בתוך המוצר. אומנם בתוך פרלינים לא הכנסתי פאייטה, אבל אם זה מעניין מישהו הוא מוזמן להכניס חתיכות לתוך הגנאש. בעיות מיקצועיות אני לא צופה , אבל יכול להיות שזה קצת מיותר בתוך הפרלין זאת דעתי מתוך ניסיון

למעלה