פיטנגו

jarnon

New member
פיטנגו

עץ מדהים לבונסאי למרות שלא ראיתי בשום מקום. שלכת אדומה בסוף החורף, פריחה לבנה עם לבלוב אדום באביב ועלין ירוקים כהים ומבריקים יחד עם פרי אדום בקיץ! גזע לבן וענפים מפותלים באופן טבעי, שורשים דקים . אינו רגיש לחום או קור (ישראלי) אני מצרף שתי תמונות - בשלכת ובפריחה יונתן

kfirik

New member
כמה דיעות

פיטנגו יפהפה אכן צמח יפה ויש לי שתיל אחד שאני מגדל... כמה דברים בולטים בפיטנגו שהצגת הם שאין פרופורציות בין הנוף לגזע,הנוף רחב וגבוה ביחס לגזע הצר... עוד דבר שבולט הוא חוסר התאמה בין הכלי לעץ...אני הייתי הולך על כלי יותר רחב ואלפטי ולא מלבני (אולי גם בגוונים אחרים),הנוף חורג בהרבה מגבולות הכלי ויוצר חוסר יציבות בקומפוזיציה... אבל לדעתי מבנה הענפים (במסגרת גבולות הצילום...) יפה מאוד,מבנה הנוף המשולש שעל ידי כך יצרת צמרת יפה וזה שניתן לראות דרך העץ את מבנה הענפים תורמים לטעמי ליופיו.

minigan

New member
EUGENIA UNIFLORA

שלום יונתן בונסאי יפה וצילום מעולה. הפיטנגו הוא צמח ירוק-עד במקור ובארצנו מתנהג לעיתים (בהתאם לאזור) כנשיר מותנה. אם תחפש בגוגל לפי השם הבוטני והשם הנפוץ תמצא שאתה לא לבד "בעסקי הפיטנגו" = Surinam Cherry = EUGENIA UNIFLORA ואפילו יש המשווקים בונסאי פיטנגו באופן מסחרי. נותרה אולי שאלה אחת פתוחה: האם זה טוב ליהודים או רע ליהודים"? יוסי

jarnon

New member
פיטנגו - תודה למגיבים

ליוסי: תודה על האינפורמציה הרבה בקשר לעץ וההפניה לגוגול. למדתי שהסיזיגיום (של משה!) הוא קרוב משפחה. כמובן שקשה מאוד להיות מקורי כאשר בכל העולם יוצרים בונסאי מכמעט כל צמח אפשרי, אני מנסה לעבוד עם עצים מקומיים וזמינים גם אם הם לא אורן או ערער. ד"א יש לי גם אטד Lycium europaeum בן 15 - מי שהוא עשה בונסאי גם מזה? לכפיר: תודה על הערות- זה הרבה יותר טוב תגובות בנוסח "וואו - איזה יופי" שמלוות מספר רב של תמונות המופיעות בפורום זה , לא תמיד בצדק. לגבי הכלי - זה מה שהיה לי עד היום, נכון שעכשיו יש יותר מבחר ויתכן שהעץ יעבור בעתיד לכלי מתאים יותר. שתי מילים על הזית של משה: עם כל העניין שיש בתהליך העיצוב , הייתי שמח יותר לראות עבודות מעוצבות (כמו בדוגמה של ANGEL MOTA ) ופחות ניצנים ראשוניים על גזע עתיק. בברכה יונתן

tanei 1

New member
שאלות בהקשר למקוריות,שאלת תם

שלום לכל המשתתפים בפורום. למה מתכוונים במילה מקוריות בהקשר לבונסאי? האם זה קשור לסגנון העיצוב של הצמחים? האם זה תלןי בסוג הצמח ? האם זה תלוי באופן הצבת הצמח במיכל הגידול? האם זה תלוי בסוג המיכל (העציץ) המשמש לגידול הבונסאי? האם יש למישהו תשובות? בברכת יום אביב נאה לכולם-איתן

minigan

New member
מקוריות

לדעתי כל בונסאי (אם הוא באמת בונסאי) הוא מקורי ואין שני לו. השילוב של כל הגורמים שהזכיר איתן יוצר בכל פעם מחדש בונסאי ייחודי. אעז ואומר שאפילו כל פרה-בונסאי הינו מקורי וייחודי. לפני 3 שנים שתלתי כ-1,000 עצי זית באותו גודל ודגם עציץ/מיכל פלסטי והיום לכל אחד מהם צורה ואופי משלו. יש אולי דומים אבל בהחלט לא זהים. גם אם מנסים "לשכפל" בונסאי המשימה קשה עד בלתי אפשרית בגלל הטבע שבכל פעם מגיב מעט אחרת למניפולציות שלנו. ובעצם מה זה זה משנה? בעיני כל אחד הבונסאי שלו מקורי ומיוחד. המקרה היחיד בו נשפטת אולי מקוריות הינו בתחרויות וגם אז השיפוט הינו סובייקטיבי. לטעמי, השאלה "האם למישהו יש תשובות" נותרת פתוחה. שבוע טוב יוסי

jarnon

New member
פיטנגו מקורי

איתן. לשאלתך יש מספר תשובות , תבחר את הטובה מבינהן 1. כל אמן שואף להיות מקורי, אפילו אם אלף אחרים כבר עשו כמהו - למשל ציור , צילום או פיסול. 2.במסגרת הכללים, החוקים וההסכמות של התחום יש למקוריות חשיבות רבה למרות שתמיד תוכל להגיד שמי שהוא כבר עשה את זה קודם.יחד עם זה, אין כמובן שני עצים זההים אפילו שניהם ערערים בני 15 מסוג זהה. 3. מקוריות בבונסאי היא למשל, ניצול חומר גלם מקומי וזמין לעומת ניסיון להעתיק עבודות של אמנים יפניים על עצים אירופאים . 4. מקוריות היא הביטוי האישי - סיגנון, אם תרצה שאמן מצליח להראות בעבודותיו. ויש בוודאי עוד תשובות ד"א , גם צילום הבונסאי הוא תחום אומנותי! בברכה יונתן

tanei 1

New member
המקוריות ובונסאי

שאלותי שבאמת נשאלו מתוך תום -לב מוחלט, היו מכוונות באופן יחודי וספציפי נטו לבונסאי בלבד. בכל היתר במה שקשור לאמנות בכלל ולאמנות הפלסטית בפרט , הרי שמבין אני דבר או שניים בתחום זה, כיוון שעסקתי בכך (כולל תואר בתולדות האמנות), לכן אל נא תראו בשאלותי כוונות ליומרה חס ושלום,רק לבונסאי כוונו דברי! תודה פעם נוספת על תשובותכם הכנות והרציניות, שמחתי לקרוא אותן ולהוכח בידע הרב שלכם. תודה ליוסי מ MINIGAN על תשובתו הספציפית בנושא זה. תבואו על הברכה יום נחמד לכלכם-איתן

kfirik

New member
אין תאומים בגן...

אני חושב ברוח קודמיי שיפה אמרו שאין שתי יצירות זהות... כשאני אומר מקורי בהקשר של בונסאי אני מתכוון לכך שהקומפוזיצייה שלו מיוחדת ולא בנאלית,כשמדובר באמנות כל כך עתיקה קשה לחדש מבחינת עיצוב אבל יש לפעמים יצירות ש"תופסות את העין" ברגע שאתה מביט בהן,מעוררות השתאות,מביעות משהו... אני חושב שכל ה"משתנים" שהצגת בשאלה משפיעים על מקוריות היצירה.

tanei 1

New member
מקוריות

לדעתי האישית , הרי מה שקובע בסופו של דבר ביצירת הבונסאי - זה שיהיה יפה כשלעצמו ובזכות עצמו!!! זוהי שאלת היסוד של האסתיטיקה! כל אחד הרי יוצר באופן שונה מן האחר ומן השאר,כל אחד והדמיון האישי שלו ועולמו הפנימי שלו . כל אחד משתדל ליצור דבר שימצא חן בעיניו וירומם את נפשו. דבר זה יבוא לידי בטוי ברצון ליצור דבר שהוא מושלם,בעל הופעה חיצונית יפה ובלתי תלויה, ובעצם השמירה על החופש והדמין בתהליך היצירה, דומני -שזה כשלעצמו יעניק לו את -המקוריות!!! יום טוב לכלם-איתן

למעלה