פיטורין

מצב
הנושא נעול.
פיטורין

פיטורין
שלום רב, עבדתי באחת האוניברסיטאות בתפקיד מסוים ולאחר חצי שנה פוטרתי. לאחר חודש מצאתי עבודה במחלקה אחרת באוניברסיטה ואחרי 3.5 חדשים פוטרתי. בתלוש המשכורת כתוב שאני עובד החל מהתאריך בו התחלתי לעבוד במחלקה הראשונה (1.6). יום הפיטורים מהמחלקה השניה הוא 15.4. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין?

ron36m

New member
פיטורין

פיטורין
שלום רב, עבדתי באחת האוניברסיטאות בתפקיד מסוים ולאחר חצי שנה פוטרתי. לאחר חודש מצאתי עבודה במחלקה אחרת באוניברסיטה ואחרי 3.5 חדשים פוטרתי. בתלוש המשכורת כתוב שאני עובד החל מהתאריך בו התחלתי לעבוד במחלקה הראשונה (1.6). יום הפיטורים מהמחלקה השניה הוא 15.4. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין?
פיטורין
לא מגיע לך פיצויי פיטורין הזכאות לפיצויי פיטורין היא לאחר שנת עבודה מלאה ולך אין בכל מקרה שנה מלאה

אבל בחוק כתוב שמי שפוטר סמוך

פיטורין
לא מגיע לך פיצויי פיטורין הזכאות לפיצויי פיטורין היא לאחר שנת עבודה מלאה ולך אין בכל מקרה שנה מלאה
לסוף השנה הראשונה, יראו אותו כמי שזכאי...

רק אם יש סיבה לחשוב שהפיטורים

לסוף השנה הראשונה, יראו אותו כמי שזכאי...
רק אם יש סיבה לחשוב שהפיטורים
נבעו בכדי להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים. האם פיטרו אותך בגלל שרצו להתחמק מפיצויים או כי פשוט נגמר פרויקט או כי לא היו מרוצים ממך? ממה שכתבת לא משתמע שהפיטורים באו בכדי להתחמק מתשלום זכויותיך עפ"י חוק.

עבדת פחות משנה - אינך זכאית לפיצויי

פיטורין
עבדת פחות משנה - אינך זכאית לפיצויי
פיטורים.

הבנת לא נכון. נטל ההוכחה הוא על

הבנתי שישנה חזקה שמי שפוטר
סמוך לשנה זכאי. על החברה להוכיח ההיפך ולא עליי.
התובע ואתה תצטרך להוכיח שסיבת הפיטורים היתה בגלל רצון להתחמק מהתשלומים.

לדעתי את טועה

התובע ואתה תצטרך להוכיח שסיבת הפיטורים היתה בגלל רצון להתחמק מהתשלומים.
לדעתי את טועה
כתוב בחוק שחור על גבי לבן: ס' 3: פיטורים סמוך לסוף שנת הראשונה, יראו אותם- אם לא הוכח היפוכו של דבר- כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים".

יש פה אולי מישהו "נוסף" שמבין שיכול

לדעתי את טועה
כתוב בחוק שחור על גבי לבן: ס' 3: פיטורים סמוך לסוף שנת הראשונה, יראו אותם- אם לא הוכח היפוכו של דבר- כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים".
יש פה אולי מישהו "נוסף" שמבין שיכול
לשפוך אור?

מצב
הנושא נעול.
למעלה