פיטורין

מצב
הנושא נעול.

ronen60

New member
פיטורין

פיטורין
עבדתי שש וחצי שנים כשכיר במפעל יצור, שבוע שעבר ה"בוס" קרא אותי למשרדו והודיע לי על הפסקת עבודה בעל פה, (לא נימסר לי הפיטורין בכתב) שאלתי היא: כשה"בוס" ימסור לי את מכתב הפיטורין, ממתי יחול הפיטורין, מיום הגשת כתב הפיטורין או מהיום שהוא הודיע לי בעל פה? ובנוגע לפידיון ימי חופשה, האם אפשר לפדות את הימים האלה בכסף?

שיר ורד

New member
תשובות

פיטורין
עבדתי שש וחצי שנים כשכיר במפעל יצור, שבוע שעבר ה"בוס" קרא אותי למשרדו והודיע לי על הפסקת עבודה בעל פה, (לא נימסר לי הפיטורין בכתב) שאלתי היא: כשה"בוס" ימסור לי את מכתב הפיטורין, ממתי יחול הפיטורין, מיום הגשת כתב הפיטורין או מהיום שהוא הודיע לי בעל פה? ובנוגע לפידיון ימי חופשה, האם אפשר לפדות את הימים האלה בכסף?
תשובות
הפיטורים יחולו בהתאם למה שיהי כתוב במכתב. החוק מחייב מתן הודעת פיטורים בכתב , בהודעה מראש (במקרה שלך חודש). המעביד רשאי לותר על עבודתך בתקופת ההודעה מראש ולשלם לך שכר בגין תקופה זו. לצערנו בתי הדין לא מקפידים על מתן מכתב פיטורים ואם ישנה הסכמה בין העובד למעביד על מועד ההודעה בעל פה, מקבלים מועד זה כמועד חוקי של הודעת הפיטורים וסופרים את תקופת ההודעה מראש החל ממועד זה. על המעביד לפדות ימי חופשה שנצברו לך אם אינך מעוניין לצאת לחופשה בתקופת ההודעה מראש. המעביד לא רשאי להוציא אותך לחופשה כפויה בלפחות 14 יום מתוך תקופת ההודעה מראש. לגבי יתרת התקופה, אם זו חופשה כללית במקום העבודה (למשל חופשת פסח הבא עלינו לטובה), המעביד רשאי להוציא את העובד לחופשה, אך לא במקרה שהמעביד איננו זקוק יותר לעבודתו של העובד (במקרה כזה הוא יכול להקדים את מועד סיום יחסי עובד מעביד ולשלם לעובד בגין תקופת ההודעה מראש ולפדות את ימי החופשה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה