פיטורין

אהבה1010

New member
פיטורין

במקום עבודתי אני נמצאת שנה וחצי
האם עפ"י החוק מותר לפטר אותי במידה ואני מספרת שאני עושה טיפולי פוריות?
תודה

VNRN

New member
אפשר לפטר באישור משרד התמ"ת

ככלל, החוק מגן על הנשים רק לאחר שעברה חצי שנת עבודה אצל המעסיק (בזה את מכוסה). ההגנה היא גם על נשים שעוברות טיפולי פוריות אבל רק במשך שנתיים (אצל פונדקאיות זה מספיק). אני לא זוכרת האם מתחילים לספור את השנתיים מרגע ההודעה למעסיק ומתי החוק מחייב להודיע למעסיק. בעיקרון החוק מגן על כל אישה בהריון רק בכל הנוגע לפיטורין הנובעים מההיריון. המעסיק צריך להגיש בקשה למשרד התמ"ת בכדי לפטר אישה הרה או אישה בטיפולי פוריות ולהוכיח שסיבת הפיטורין אינה הריון או טיפולי פוריות. אם הוא מוכיח את זה הוא מקבל אישור לפיטורין.
אותי פיטרו ממשרד ממשלתי במהלך השנתיים הנ"ל והשימוע נערך לי בעת שהייתי בהריון. את ההודעה על החלטת משרד התמ"ת קיבלתי שבוע אחרי הפלה. בגלל שהייתי "במשרת אמון" שתלויה באדם שעבדתי איתו והוא התחלף, הם הוכיחו בלי בעיה שהפיטורין אינם נובעים מהטיפולים או ההיריון. המחליף ידע מראש שאני בטיפולי פוריות ובכלל לא ניסה לבדוק אם מתאים לו שאעבוד איתו. הוא פיטר אותי מיד כשהתיישב על הכיסא ובלי להניד עפעף (ועוד אדם שומר מצוות שמקפיד על מצוות פרו ורבו).
סתם לשם הקוריוז - nando לומד עם הבן שלו, הם הגיעו השבוע לדבר על מקום העבודה המסוים הזה ועל האנשים ששניהם מכירים משם. כשהבן אמר את שמו של אביו, nando אמר לו משהו בסגנון של "בטח אני מכיר אותו הוא פיטר את אשתי". זה עוד היה עדין כי אם nando היה מספר גם שהייתי בהריון כנראה שהבן היה קובר את עצמו באותו הרגע ולא רק מחליף צבעים.
תבדקי עם העו"ד שלך את החוק בנוגע לחובת ההודעה למעסיק.
בהצלחה!

למעלה