פיטורין

• פותח הנושא omni4
  • פורסם בתאריך

omni4

New member
פיטורין

שלום, לפני חודשיים פוטרתי ומאז אני בדיכאון שמתבטא בעייפות, עצלות, פסימיות.
ברור שאני מחפש עבודה, אבל בראיונות שהיו לי אני לא מצליח לאגור כוחות "ולהאיר" את עצמי.
אני פונה פה לחברי הפורום כי בטוח נתקלתם/ן בסוגייה הזו, אשמח לשמוע עצות על איך להחזיר אנרגיות שהיו לי כשעבדתי.

שלום omni

אתה לכוד במעגל קסמים. עבודה חדשה תשיב לך מן הסתם את החיוניות שאבדה לך, אולם אם לא תשיב אותה תתקשה להתקבל לעבודה חדשה. צריך איכשהו לשבור את המעגל הזה. בטווח הארוך טיפול עשוי קצת לפרום את הקשר החזק מדי שבין עבודה לבין בטחון עצמי וזהות עצמית. אבל לכרגע יתכן שיהיה עליך לנסות קצת ׳לזייף׳ בראיונות עבודה, ולרתום את כל כוחותיך להפגנת בטחון שאולי כרגע אינך חש בפנים, אולם עליך להקרין אותו כלפי חוץ. דרך טובה להירדם היא להעמיד פנים שנרדמת. באופן דומה, תצטרך אולי קצת להעמיד פנים בכדי לנסוך על המעביד הפוטנציאלי את הבטחון שהוא זקוק לראות אצלך.

ינוקא1

New member
עבודה עם הגוף.

הליכה בחוץ לפחות פעמיים שלוש בשבוע.

זה בסיס !!!

זה יעזור לך לצאת מהכבדות והאפטיות.

אחרי זה תראה איך להמשיך ולכלכל את צעדיך.

.

omni4

New member
רץ לפחות 3 פעמים בשבוע.

כל פעם 3 ק"מ.
לא עוזר.

ינוקא1

New member
סבבה , זה הרבה יותר טוב

מאשר לו לא היית עושה זאת.

אני חושב שלפעמים יש "הפוגות" בחיים והם לא בהכרח "נפילה" , אלא זמנים להיכנס פנימה לחשבון נפש - מה אנו רוצים מעצמינו , הגדרת מטרות מחודשת , חשיבה על דברים שהיינו רוצים לעשות ושהזנחנו ועוד ועוד.

כמו כן , השאלה שהייתי שואל את עצמי לו הייתי במקומך , למה זה משפיע עלי כל כך חזק ?

האם בגלל שאני רואה זאת כפגיעה בערך העצמי שלי ? או שסתם לשבת בבית כל היום גורם להרגשה כזו ?

בהתאם לתשובות הייתי חושב על דרכים ליציאה מכך.

אומני - הרפיסות באה מתוך שבירת האגו: עבדתי -

הייתי מועיל...פוטרתי - אני "שווה פחות",או "לא שווה מספיק".זה גם מביא אותך לחוסר חשק להתאמץ,להתמודד...

אז מה כדאי לעשות :אתה חייב לעשות "עבודה עצמית" להחזרת הביטחון והיכולות שלך בפני עצמך.איך עושים זאת ? - תחשוב על דברים חיוביים שעשית בעבר,הצלחות (בעבודה,בלימודים,בצבא...) ותתמקד תוך חשיבה מרוכזת בכך כתרגיל חשיבתי/רגשי/אישי.עשה זאת מידי פעם,וגם בזמנים שאתה חש בירידה במצב רוחך.הדבר הזה עוזר
ויכל לגרום לך לרענון ותחושות טובות עם עצמך.בנוסף,טוב שאתה עושה ספורט,אך תתחיל לחפש גם אירועים בתחומי מקצועך - כנסים,סדנאות,ימי עיון,הרצאות,מפגשים מטעם מסגרות שונות (חפש בגוגל) ותשתתף מידי פעם בהם.זה יסייע לך רבות - העניין,פגישות אישיות,החלפת דיעות,התייעצות על אפשרויות תעסוקה מגוונות וכו'.
ככל שתעסיק את עצמך יותר גם תכנית,ותרגיש שאתה in ,זה יחזק אותך,יצן לך תחושה טובה של חיוניות,אך גם יוכל לפתוח לך ערוצי חשיבה חדשים,הגדלת קשת המכרים בתחום מקצועך,פתיחת דלתות לתעסוקה,ושמיעה על מקומות חדשים ודרכי חיפוש מגוונים.
בקיצור,צא מהדיקי והתחל לחשוב בגדול איך לקדם את עצמך אישית,מקצועית,חברתית .בהצלחה.

למעלה