פיטורים

dgeller

New member
פיטורים

שלום לכם אני לא יודע אם זה המקום לשאול. פוטרתי ממקום עבודתי ואני זכאי לפיצויים על מספר שנות עבודה. האם אני זכאי לפיצויים על שעות נוספות. האם אני זכאי לפיצויים על שעות נוספות שמבוצעות כמשמרות קבועות. תודה מראש, דרור גלר

r66

New member
הבסיס לחישוב פיצויים הוא רק

השעות הרגילות השעות הנוספות לא נלקחות בחשבון

לגבי השעות הנוספות

במידה והן לאורך כל או מרבית תקופת העסקתך מהוות חלק אינטגרלי משכרך, כלומר כמעט כל חודש יש לך מסגרת עבודה קבועה הכוללת מסגרת בסיסית של שעות ומשמרות קבועות והן מחושבות כשעות נוספות,במצב כזה ניתן לדעתי להכליל את ממוצע המשמרות הקבועות כחלק משכר לצרכי פיצויים.

אמיר72

New member
בדיוק

הפסיקה מבחינה בין שעות נוספות המשולמות בהתאם לשעות שעבדו בהן בפועל לבין שעות נוספות קבועות (מה שמכונה "גלובליות"). אם השעות הנוספות הן גלובליות ומוצגות כך רק ע"מ לא להפריש בעדן סוציאליות אזי הן חלק ממרכיבי הפיצויים. כנ"ל לגבי הוצאות אחזקת רכב אם אין רכב, וכו'.

r66

New member
../images/Emo45.gif כל מה שפיקציה נלקח בחשבון

לחישוב הפיצוי. אם יוכח שהשעות הגלובליות הנוספות הן אמיתיות ובעד עבודה, אז לא ילקחו בחשבון לעניין פיצויי פיטורין... יש עובדים שלא ניתן לפקח על שעות העבודה והמנוחה שלהם... עם כאלה עובדים קובעים שכר גלובלי ותמורת שעות עבודה נוספות לפי הערכה הפיצויים יהיו רק על השכר הגלובלי

למעלה