פיזיקה

People

New member
לא, זה לא הפתרון לצערי - אבל

השורש נראה מבטיח! שים לב - חלק מהנתונים מיותרים. (למעשה, חלק נוסף של השאלה הוא איזה חלק מהבול יעבור את x=0).

אמִיר

New member
באמת שאלה נחמדה

היתה לי שאלה כזו (בשינויים קלים) במבחן בקלאסית 1

SpyKid

New member
אמממ נסיון ../images/Emo6.gif

t=√(2VL/mg) zz (V היא המהירות ההתחלתית)

SpyKid

New member
אה, וגם m זה מקדם החיכוך...

(משום מה אם מעתיקים לפה את מיו זה הופך אותה ל-m)

People

New member
לא, אבל אתם בכיוון.

הדרכה - תרשמו את משוואת הכוחות, זה לא מזכיר לכם משוואת כוחות של תנועה מאוד מסויימת?! האם הבול באמת ינוע בצורה הזאת?!? או שיקרה משהו אחר? העזרו בפתרונות של המשוואה (המופיעים בנוסחאון הבגרות!) על מנת לענות על השאלה.

maverick88

New member
טוב אני מוותר

יש לי בעיה למצוא את המסה השמאלית כפונ' של זמן אם אף אחד אחר לא מנסה אשמח לפתרון...

maverick88

New member
רק לא הבנתי משהו

למה ma=-εv-mg זה לא אמור להיות εv-mg או (εv-mg)-? הרי εV וmg בכיוונים מנוגדים

אחמס1

New member
הכיוונים אמנם מנוגדים,

ולקחתי g חיובי, אבל שים לב שבמהלך כל התנועה v הוא שלילי גם הוא. כלומר הערך של (εv-) הוא חיובי, כלומר הכוח שמפעיל החיכוך הוא כלפי מעלה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם כבר חידה אז יש לי שאלה/חידה.

יותר שאלה. האם זה אפשרי שבמכונית או כל כלי רכב, אדם היושב בקצה ימין ירגיש כוח שגורם לו לסטות שמאלה ובאותו רכב ירגיש באותו זמן אדם היושב בקצה שמאל כוח הגורם לו לסטות ימינה, האם זה אפשרי? (האינטואיציה אומרת שלא, בגלל שאז הרכב היה מוסט מהכביש או "נמעך").

SpyKid

New member
השערה,

(לא משהו מציאותי אבל בתיאוריה) נניח ויש כלי רכב רחב מאוד שנוסע בתנועה מעגלית נגד כוון השעון על מישור משופע (כך שמרכז ה"מעגל" הוא הנקודה הנמוכה ביותר), ונוסע אחד בקצה הנמוך יותר והשני בקצה הגבוה. הנוסע השמאלי ירגיש כוח צנטריפוגלי הרבה יותר חזק ימינה כי הוא נמצא הרבה יותר קרוב למרכז המעגל, והנוסע השני ירגיש כוח חלש מאוד, אבל מצד שני הוא נמצא בגובה רב יותר, מה שיגרום לו להרגיש את כוח הכובד שמאלה (במקרה שלו דווקא כוח הכובד יתגבר על הכוח הצנטריפוגלי)....

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה לא בדיוק נכון, כוח הכובד

יהיה mgsina או mgcosa תלוי בבחירת הצירים. זה יכול להתאים לקרקס, עכשיו רק צריך למצוא צטריפוגה מספיק גדולה כדי לבדוק את התיאוריה.

SpyKid

New member
נכון,

אבל החלק של כוח הכובד שיפעל על הנוסעים לא רלוונטי ל"תוצאה", הרי sinα, cosα קבועים.

SpyKid

New member
ואם אתה לא אוהב את הסינוסים-

קוסינוסים, יש לי עוד רעיון
שוב נוסעים במעגל, אבל הפעם אין שיפוע. הנוסע השמאלי לובש אפוד מברזל, ויש מגנט מאוד חזק מסביב למסלול

SpyKid

New member
אה, סליחה, התכוונתי

שהנוסע הימני לובש אפוד, ויש מוט ממוגנט במרכז המסלול.

למעלה