פיזיקה - פילוסופיה - עבודה...?

Sliced

New member
פיזיקה - פילוסופיה - עבודה...?

שלום אני בן 24 ואני שוקל להתחיל ללמוד פיזיקה השנה. אני בעל מחשבה אנליטית ותחום הפיזיקה מעניין אותי מאוד בעיקר ברמה התיאורטית-פילוסופית שלו. כמו כן אני מתעניין בפילוסופיה ומעוניין להרחיב את ידיעותי בתחום. הבנתי שהשנה הראשונה בפיזיקה קשה במיוחד ולכן חשבתי לשלב את לימודי הפילוסופיה בשנה השנייה ללימודים. הדילמות מולן אני ניצב: 1. חוץ מהוראה, אילו תחומי עיסוק צפויים לי בתחום הפיזיקה (כולל תואר שני, נניח) ? האם מומלץ לשלב תחום "הנדסי" או משהו מתחום המחשבים כדי להבטיח מקום עבודה בשנים הקרובות...? 2. האם ניתן לשלב תואר בפילוסופיה החל מהשנה השנייה ללימודי הפיזיקה (מבחינת מע' שעות) ? ואם יש למישהו להוסיף עוד דברים שעלי לקחת בחשבון - אשמח לשמוע...! תודה...

פיסיקה

1. חוץ מהוראה, אילו תחומי עיסוק צפויים לי בתחום הפיזיקה (כולל תואר שני, נניח) ? עבודת המחקר של הפסיקאי העיוני מתבצעת במסגרת מכוני מחקר הוא חוקר, למשל את המבנה הבסיסי של החומר את תורת היחסות הכללית, מערכות סטטיסטיות ועוד. הפיסיקאי הישומי עובד אף הוא במעבדת מחקר, אך לא רק במסגרת מכוני מחקר, אלא גם במסגרת מפעלים תעשיתיים. הפיסיקאי הישומי משתמש באותם כלים מדעיים שמשתמש בהם הפיסיקאי הניסויי אלא שהמחקר שלו מכוון למטרה תכליתית - הוא עוסק בישום הידע הפיסיקלי התאורטי לטובת התעשייה. בשלב הישום עליו להשלים חוליות ידע חסרות. המסקנות של הפיסיקאי הישומי משמשות בדרך כלל את המהנדסים בבנית המכשור הדרוש לתעשייה. להלן מספר דוגמאות לנושאים שעוסקים בהם פיסיקאים ישומיים: פיסיקאי העוסק באלקטרואופטיקה חוקר את החוקים הפיסיקליים של אור וחשמל. הוא עשוי לחקור למשל, מה קורה לנקודת אור כשהיא עוברת דרך גלי האויר. הוא יבנה במעבדה מערכת של מדידות טלוויזיוניות וטלסקופיות שיעקבו אחר התנהגות קרן האור במצבים שונים. הוא ינסח את החוקיות שימצא בהתנהגותה של קרן האור וינסה להבין את הגורמים להתנהגות זו. בשלב האחרון יבנה הפיסיקאי תחזית - איך תפעל קרן האור בתנאים כאלה ואחרים. המסקנות שלו יבדקו הלכה למעשה. מחקר מן הסוג הזה עשוי לסייע לבניית עזרי ראייה למערכת הביטחונית ולמערכות אחרות. פיסיקאי שהתמחה בתחום ההידרודינמיקה עוסק בחקר זרימות נוזלים. הוא יעבוד למשל במפעל המנסה להפיק חשמל באמצעות האנרגיה של השמש. הוא יהיה חלק מצוות של פיסיקאים, ביולוגים וכימאים המבצעים מדידות של חום ואנרגיה בברכה סולרית הקולטת את חום השמש בשעות שונות של היום, בעונות שונות ובעומקים שונים. פיסיקאים מועסקים גם בהי טק, בתעשיות הבטחוניות ואחרות, בפיתוחים הדורשים ידע בפיסיקה. האם מומלץ לשלב תחום "הנדסי" או משהו מתחום המחשבים כדי להבטיח מקום עבודה בשנים הקרובות...? מההיבטים התכליתיים בהחלט כן, ורב האוניברסיטאות מציעות שילובי תחומים בין הנדסה כלשהי לפיסיקה. 2. האם ניתן לשלב תואר בפילוסופיה החל מהשנה השנייה ללימודי הפיזיקה (מבחינת מע' שעות) ? תלוי בסוג התוכנית שאתה לוקח. כדאי לדעת שיש גם חוג נפרד בשם פילוסופיה של המדע. ראה בנפרד.

פילוסופיה של המדע

מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 היסטוריה פילוסופיה וסוציולוגיה של המדע אונ' עברית, פקולטה למדעי הרוח, י"ם כתובת: הר הצופים ירושלים 91905 טלפון:02/5882882 מועד הרשמה: סמסטר א' - 30.6.03 - 26.1.03. סמסטר ב' במהלך נובמבר מועד תחילת הלימודים: סמסטר א' - 26.10.03. סמסטר ב' - פברואר גובה שכר לימוד: בתואר השני 11,092 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ד משך הלימודים: שנתיים שעות לימוד: בשעות היום דרישות מוקדמות: תואר ראשון תעודה בסיום: תואר שני - M.A בהיסטוריה, פילוסופיה וסוציולוגיה של המדע תנאי קבלה: תנאי קבלה לתואר שני בפקולטה למדעי הרוח באונ' העברית: א. במסלול המחקרי - ציון סופי לבוגר של 85 לפחות, וציון 85 לפחות בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם. ב. במסלולים הלא מחקריים - ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד. ג. לתוכנית לימודים אישית, בכל אחד מהמסלולים, ניתן להתקבל על פי אותם תנאי קבלה של כל מסלול כבר מראשית הלימודים לקראת תואר מוסמך. תוכנית לימודים אישית תבנה סביב נושא התמחות מרכזי. ד. תלמידים בעלי לימודים קודמים מחו"ל ידרשו להמציא אישור על סיום רמה ג' לפחות בלימודי העברית כתנאי קבלה הכרחי לפקולטה. בחוגים מסוימים נדרשת רמה גבוהה יותר. פרטים בחוברת מדריך לנרשמים בפרק רמת עברית. הערה: ראו גם חוברת מדריך לנרשם ובשנתון הפקולטה. תוכנית לימודים: היסטוריה פילוסופיה וסוציולוגיה של המדע - תואר שני. מטרת התוכנית להציע לתלמידים בוגרי הפקולטות למדעי הטבע, למדעי הרוח ולמדעי החברה תוכניות לימודים אישיות למוסמך שתעסוקנה בתולדות המדעים, בניתוח פילוסופי של תורות מדעיות ובסוציולוגיה של המוסדות המדעיים והידע המדעי. הלימודים כוללים תחומים כגון: ידע וכוח, מחשבה ומחשבים, היסטוריה ופילוסופיה של תורות הקוונטים, מרחב וזמן, פילוסופיה של המתמטיקה, אינידיבידואליזם וקהילה במהפכות המדעיות, יחסי גומלין בין ידע מדעי ותרבות כללית, מדע ופמיניזם, מדע יהודי ועוד. תיקבע תוכנית לימודים אישית בהתאם לרקע ולעניין של כל תלמיד. תלמידים המעוניינים להתקבל לתוכנית יחוייבו בדרך כלל בלימודי השלמה, בהתאם ללימודיהם הקודמים ובהתאם לכיוון התמחותם. קורסי עזר: שפה אירופית מודרנית שנייה ברמת מתקדמים, שפת מקורות קלאסית או שפה חוץ-אירופית, לפי כיוון ההתמחות של התלמידים ובייעוץ עם המדריך. מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו'): א. מלגות - פרטים במזכירות הפקולטה . ב. פרטים נוספים ראו בחוברת מדריך לנרשם ובשנתון הפקולטה . ג. גם הרשמה באמצעות האינטרנט באתר האוניברסיטה (דמי הרשמה מוזלים). טלפון בחוג: תואר שני 02/5883759 אתר באינטרנט: www.huji.ac.il אתר כללי . info.huji.ac.il אתר הרשמה. נכון ל- תשס"ד

למעלה