פיזיקה זה כאן?

Itzik200

New member
נגיד...

בקיצור יש לי מחר מבחן עם מורה שלא יודעת כלום! אז אני גם לא יודע כלום! אוף זה על כוח מתיחות אלסטית, כוח תגובה אלסטית, מסה ומשקל את הכוחות אני עוד איכשהו יודע אבל המסה והמשקל הסתבכתי הקשר בינהם, ועוצמת כח המשיכה בינהם שאלה לדוגמא שאין לי מושג איך פותרים: מסה של גוף על כדו"א הוא 6 קילוגרם, מה יהיה המשקל שלו על הירח? תודה לעוזרים

LordR

New member
תשובה

דבר ראשון יש הבדל בין מסה למשקל מסה זה תכונה של החומר , משקל זה גודל שתלוי גם בכח המשיכה במקום שהמסה נמצאת. נגיד ש G זה הכח משיכה בכדור הארץ g זה הכח משיכה על הירח. אז אנחנו יודעים ש F1=mG m זה מסת הגוף ו F1 זה בעצם הכח שפועל בכדור הארץ כלומר המשקל. לכן m=F1/G ואז על הירח המשקל יהיה F=m/g נציב את המסה שמצאנו ונקבל (F=F1/(g*G

Itzik200

New member
אוי אוי אוי

לא הבנתי כלום זה לא בדיוק מה שאנחנו לומדים אם חשבת שטעיתי בשאלה ששאלתי על מסה בכדוא ומשקל בירח - אז לא, ככה השאלה עכשיו הבנתי שg שזה הכוח שכח הכבידה מפעיל הוא קבוע והוא תמיד 10 KG חלקי N צריך להפוך את המסה למשקל ואז לעשות משהו כדי לדעת כמה זה בירח נראה לי שבירח זה קטן פי 6 או משהו כזה הבנת את הכיוון שאני חותר אליו? זה או 1 או 60 או 10 אלה התשובות האפשריות

LordR

New member
אז אין פה יותר מידי מה לחשוב

אתה יודע שכח המשיכה בירח קטן יותר אז המשקל בירח יהיה קטן יותר. כלומר 60 ו 10 זה לא הגיוני.

ailag

New member
תזכור

שמסה, כמו שאמרו, זו תכונה של החומר. משקל זה "כמה מאזניים יראו אם אני אעמוד עליהם". אם נמשוך אותך לכדור הארץ, הן יראו הרבה. אם תעמוד על מאזניים בחלל החיצון הן יראו אפס. על כדור הארץ מאזניים יראו שהמשקל שלך הוא פי 9.8 מהמסה שלך, שהיא מספר שלא משתנה. 9.8 היא g של כדור הארץ. אז אם יש לך את המשקל שלך על כדור הארץ אתה יודע שיש לך בעצם מסה כפול 9.8 ואתה יכול לחשב מה המסה שלך. אחר כך, כשתגיע לירח תוכל לקחת את המסה ולהכפיל בg של הירח, שאמרו לך שהוא שישית משלנו. זה מה שתראה על המשקל אם תישקל על הירח, למרות שהמסה שלך לא השתנתה. הרי בתכלס מי שקובע כמה גבוה תקפוץ זה המשקל ולא המסה.. (לכן צריך את החישוב הזה)

UrbanDK

New member
אוהו../images/Emo70.gif תראו מי פה... שלום שלום../images/Emo70.gif

2_be

New member
ברוכים הבאים איציק ../images/Emo140.gif ורביב../images/Emo140.gif

pelegs

New member
אענה מהר, ללא הסברים

"מסה של גוף על כדו"א הוא 6 קילוגרם, מה יהיה המשקל שלו על הירח?" - אם המסה שלו "על כדה"א" היא 6 ק"ג, אז היא תהיה גם 6 ק"ג על הירח. ה"משקל" שלך על פני מוקד משיכה כלשהו נקבע במכניקה ניוטונית ע"פ הנוסחא: F=mg(מתוך החוק השני של ניטון שהוא F=ma, ומסיבות שאינן רלוונטיות, לכל מוקד משיכה g קבוע משלו). בכדה"א קבוע g שווה ל10 m/s^2 (בקירוב מספיק בשביל פיזיקה בתיכון), או בעברית - 10 מטר לשניה בריבוע. ה-g בירח שווה בקירוב לשישית מזה של כדה"א, ז"א בערך 1.67 m/s^2. לכן, בעוד בכדה"א המשקל של הגוף יהיה 60 ניוטון(10 m/s^2 * שישה קילוגרמים), על הירח הוא שישית מכך(1.67 m/s^2 * שישה קילוגרמים), או במספר - בערך 10 ניוטון.

למעלה