פיזיקה/הנדסת חשמל

• פותח הנושא sa6
  • פורסם בתאריך

sa6

New member
פיזיקה/הנדסת חשמל

יש לי כמה שאלות 1. מה אפשר בצבא/אזרחות עם תואר ראשון פיזיקה ו/או הנדסת חשמל? 2. האם יש הבדל בשיבוץ (בצבא) אם עושים הנדסת חשמל או פיזיקה, או שניהם? 3. האם יש הבדל בשיבוץ בצבא אם לומדים תואר כפול הנדסת חשמל ופיזיקה רגיל או דרך פסגות? תודה לכל העונים...

פלטרון

New member
חלק מהתשובות שחיפשת ...

אי לא בטוח על כל השאלות , אז אענה כמיטב יכולתי וידיעותיי : 1+2) שאלת בעצם 6 דברים שונים . - נתחיל עם האזרחות . בתואר ראשון בחשמל ( מהנדס) אתה כבר יכול להתחיל לעבוד , ובמשכורת גבוהה מאוד . יש המון ביקוש בשוק . בפיזיקה גם יש עבודות , אבל לא היצע מדהים . ההבדל הוא , שבתואר ראשון בפיזיקה , לא לומדים הרבה ומספיק , אלא בעיקר בסיס . הלימוד האמיתי זה התואר השני . ואז אפשר גם למצוא הרבה עבודה . ראשון + שני בפיזיקה זה בערך 5 שנים ( לעומת 4 של מהנדס חשמל ) . - עכשיו הצבא . אני לא בטוח ב-100% , אבל אמרו לי במדור (עתודה) שמי שיש לו תואר כפול פיזיקה + חשמל , סיכוייו להתקבל לשיבוץ בפיזיקה קלושים. החוסר האמיתי בצבא זה של מהנדסי אלקטרוניקה . ולכן , יעדיפו אותך לג´וב של מהנדס אלקטרוניקה ... יכול להיות ואם תנסה להתקבל ליחידות מסויימות , אז חשמל-פיזיקה יהווה יתרון בשיבוץ . 3) עבור פסגות לעומת מסלול רגיל פיזיקה-חשמל . כן יש הבדל. לפסגות מובטח מחקר ופיתוח , ואני מאמין שסיכוייהם לקבל אישור לתואר שני (מיידי , לא בזמן השירות !!) קלושים ( לא בטוח .. אף מחזור פסגות עוד לא סיים מסלול מלא לתואר ) . אבל בשיבוץ יש להם יתרון ענק ! הם גם מקבלים יותר כסף (בלימודים ) ויש להם יותר זימונים במהלך הלימודים . אפילו הטכניון מתחשב , ונותן מעונות חינם ( גם אתה גר בנווה שאנן או נשר , מגיע לך מעונות ) . מקווה שזה עונה לך .

maikel89

New member
תפרטו בבקשה על ההבדל בין חשמל לחשמל

לבין חשמל פיזיקה שיבוצים וכל מה שקשור לזה כל מה שאתם יודעים...

odedee

New member
עוד כמה תשובות...

אני הייתי עתודאי פיסיקה, וסיימתי את שירות הקבע לפני שש שנים. 1. כמו שענו לפני, תואר ראשון בפיסיקה לא מאפשר הרבה בשוק האזרחי, כי אלה לימודים ראשוניים מדי. אפשר למצוא עבודה בזה אבל לא מאד מעניינת ולא מאד משתלמת לדעתי. לעומת זאת בוגרי חשמל באזרחות ימצאו יותר הצעות עבודה, וכנראה יותר משתלמות. 2. בצבא יש הבדל גדול מאד בשיבוצים בין פיסיקאים למהנדסי חשמל. מהנדסי חשמל משובצים ברוב החילות למגוון עצום של תפקידים (לאו דווקא טובים!), בעוד שהפיסיקאים המועטים יחסית מוצבים למספר תפקידים קטן, בעיקר בחילות המודיעין והאויר. 3. אינני מכיר את תכנית פסגות. באופן כללי אם מסיימים תואר כפול חשמל + פיסיקה (בציונים טובים!) זה בהחלט מהווה יתרון ויש סיכוי להצבה מעניינת יותר בצבא. זה רק סיכוי, כי הצבא עושה גם הרבה הצבות לא הגיוניות בעליל של אנשים טובים מאד בתפקידים גרועים מאד. באופן כללי, לדעתי עליך לחשוב קודם כל על העדפתך האישית, ולא לבחור מקצוע לפי ההצבה בצבא. מי שמעדיף פיזיקה צריך ללמוד פיזיקה ולא חשמל, ולהיפך. זו שאלה לגמרי לא קשורה לבחירה במסלול העתודה או לא. תחושתי האישית היא שלא כדאי להיות עתודאי חשמל בגלל כמות התפקידים המשעממים בצבא ומגוון העבודות המעניינות באזרחות. לעומת זאת, פיסיקה יותר הגיוני ללמוד בעתודה, בגלל שרוב התפקידים די מעניינים ובאזרחות לבוגר טרי קשה למצוא עבודה מוצלחת בפיסיקה. שיקול משמעותי נוסף שיש לזכור בעתודה הוא נושא דירוג מחקר (שבוגרי פיסיקה לא זכאים לו...), שמשפיע מהותית על השכר בקבע . כתבתי על זה בפורום בעבר בפירוט ולא אחזור על זה פה - אפשר לחפש אחורה.

למעלה