חלק מהתשובות שחיפשת ...
אי לא בטוח על כל השאלות , אז אענה כמיטב יכולתי וידיעותיי : 1+2) שאלת בעצם 6 דברים שונים . - נתחיל עם האזרחות . בתואר ראשון בחשמל ( מהנדס) אתה כבר יכול להתחיל לעבוד , ובמשכורת גבוהה מאוד . יש המון ביקוש בשוק . בפיזיקה גם יש עבודות , אבל לא היצע מדהים . ההבדל הוא , שבתואר ראשון בפיזיקה , לא לומדים הרבה ומספיק , אלא בעיקר בסיס . הלימוד האמיתי זה התואר השני . ואז אפשר גם למצוא הרבה עבודה . ראשון + שני בפיזיקה זה בערך 5 שנים ( לעומת 4 של מהנדס חשמל ) . - עכשיו הצבא . אני לא בטוח ב-100% , אבל אמרו לי במדור (עתודה) שמי שיש לו תואר כפול פיזיקה + חשמל , סיכוייו להתקבל לשיבוץ בפיזיקה קלושים. החוסר האמיתי בצבא זה של מהנדסי אלקטרוניקה . ולכן , יעדיפו אותך לג´וב של מהנדס אלקטרוניקה ... יכול להיות ואם תנסה להתקבל ליחידות מסויימות , אז חשמל-פיזיקה יהווה יתרון בשיבוץ . 3) עבור פסגות לעומת מסלול רגיל פיזיקה-חשמל . כן יש הבדל. לפסגות מובטח מחקר ופיתוח , ואני מאמין שסיכוייהם לקבל אישור לתואר שני (מיידי , לא בזמן השירות !!) קלושים ( לא בטוח .. אף מחזור פסגות עוד לא סיים מסלול מלא לתואר ) . אבל בשיבוץ יש להם יתרון ענק ! הם גם מקבלים יותר כסף (בלימודים ) ויש להם יותר זימונים במהלך הלימודים . אפילו הטכניון מתחשב , ונותן מעונות חינם ( גם אתה גר בנווה שאנן או נשר , מגיע לך מעונות ) . מקווה שזה עונה לך .