פיזיקה בבית

פיזיקה בבית

אודה למי שיוכל לעזור לי ברעיונות לגבי מכשירים ביתים למינהם(או דברים נוספים שנמצאים בבית) והקשר שלהם לפיזיקה(בין אם הם מושתתים על עקרונות פיזיקלים או אפשר להסביר את צורת פעולתם על ידי הפיזיקה). דוגמאות לכמה דברים אשר עלו במוחי: כלי נגינה(גיטרה , כינור) , נורה חשמלית, סיבוב מים בכיור. אודה מראש למי שיעזור משה השמן

Deathatred

New member
הג´ק של האוטו

דלת (אני לא צוחק, נסה לדחוף את הדלת כל פעם במרחק שונה מציר הסיבוב), פומפה או משאבה.

arifell

New member
הנה כמה דוגמאות

האסלה פועלת על מספר עקרונות: 1. כח המשיכה 2. חוק ברנולי (?) הידית: מייצגת בצורה טובה את הקשר בין מומנט (כח X אורך זרוע)

*GormE*

New member
מה ברנולי?

(היתה לי אתמול מתכונת במתמטיקה 4 י"ח) (95 ו-90, תודה שהתעניינתם!)

2_be

New member
פיסיקה בבית

נכון להרגע אני חסרת רעיונות לחלוטין (למעט הדברים השגרתיים שהצעת)
, אבל אני בטוחה שאם תעיין קצת פה יבואו לך המון רעיונות.

כל דבר.

תניח את הידיים שלך על כל דבר בבית שלך והוא יהיה קשור לפיסיקה - אם זה הגלגל על הציר של המגירות שלך, החלון שחוסם את קרני האור (וחלק מהקול), התריסים שמופעלים על ידי מנוף, כל מכשירי האלקרוניקה(גם חשמל זה פיסיקה...), המספריים(שהם גם כן שילוב של מנופים), האוזניות והרמקולים שמרטיטים את האוויר, הכסא המסתובב, מיקום הידיות(בארונות, דלתות וכו´), התחתונים שאתה לובש(גומי, אלסטיות, חיכוך וכו´), אפילו אתה קשור לפיסיקה(אך בגלל שגופים חיים הם כל-כך מורכבים אנחנו קוראים למדע העוסק בהם ´ביולוגיה´ - ענף מדעי שבנוי על ´כימיה´ שמוסברת ע"י פיסיקה).

voguemaster

New member
גולות מים קופצות!

תעשה דבר כזה: קח סיר קטן ושים אותו על הכיריים לכמה דקות באש רגילה (בלי כלום בפנים, לא מים ולא שמן ולא נעליים!
). אחרי שאתה מרגיש שהוא חם מספיק (לא צריך לגעת
) נסה לשפוך כמה טיפות מים לתוך הסיר. חשוב לציין, כמות קטנה כל פעם... מה שקורה זה שהמים הופכים לגולות קטנות שמקפצות להן בסיר כאילו היו מורכבות מזכוכית. יפהפה!!

מורנא007

New member
ניסוי לילדים - מה צף ומה שוקע במים?

גפרור, מסמר, בורג, גולה, שמן, ניר, מכסה שח עט וכו´. חשוב לא להשתמש בחומצות, חומרי ניקוי וכו´.

למעלה