פיז´ו 205

ysofer

New member
פיז´ו 205

בחיפושיי הבלתי פוסקים, צדה את עיני פיז´ו 205 לבנה למכירה.. מה רע?? בשביל אוטו ראשון זה עשר.. עכשיו, דיברתי עם הבחור, והאוטו מודל 87´, 1400 סמ"ק, יד שנייה,ידני, 5000 ש"ח.. "מצב מכאני מעולה".. ככה הוא אומר.. אה, וכשנשאל על הקילומטראז´ הוא ענה ב: "אני לא יודע להגיד לך בדיוק... .בסביבות ה200 אלף.. אבל אני באמת שלא יודע.."אז זה קטע מסריח מצד אחד האוטו בטח כבר עבר את ה200 אלף, ולך תדע כמה בעיות יש לו מצד שני האוטו עבר רק שתי ידיים ב14 שנים, ככה שהוא בטח לא מרבה לעשות בעיות.. ומהחיר די קורץ.. אוף.. איזה דילמה זה כדאי?

ממתי

New member
משהו מוזר...

מה הבעיה לבדוק כמה האוטו עבר? פשוט מסתכלים על מד הקמ´. אם המוכר מנסה להתחמק מתשובה (לא יודע) אז ייתכן ומישהו "שיחק" במד הקמ´ כך שבעצם האוטו עבר הרבה יותר. 1. גם אם האוטו בחינם, קח אותו לבדיקה. 2. תבדוק טוב טוב שאין לאוטו הנ"ל עבר צבאי. על התייחסות נהגים בצבא על מכוניות שלא שלהם אין צורך להרחיב את הדיבור. 3. תבדוק אם לאוטו אין עבר של חברה ו/או השכרה. אם שתי התשובות האחרונות שליליות ויתברר כי לא שחקו במד הקמ´ והבדיקה תצא נורמאלית, רק אז זה נראה כמו עסקה טובה. מתי, שמתגעגע לג´וניור שלו...

cyber2200

New member
זה תלוי...

הכי בטוח שאתה יכול לעשות: קח ת´אוטו למכון בדיקה, מוסמך ואמין, עם האוטו מקבל מיליון רג´קטים, חבל על ה5 אלף. אם לא, אז תקנה ותשלם עוד טיפה כסף למוסך נורמלי בשביל לתקן את כל מה שצריך לתקן. ובלי שום קשר, 205 זה אחלה של אוטו, וגם אמור להיות אמין (ויש לי סיפור שמוכיח אחרת, אבל אני לא יספר לך אותו בשביל לא להלחיץ :)...

ysofer

New member
אוףףףף..

זה לא נראה לי הגיוני ללכת למכון שיבדוק את האוטו בשביל 5 אלף... והקטע עם הקילומטראז´ מעצבן אותי=.. אבל תמיד אני חושב שהוא היה רק אצל שני בעלים בסה"כ.. אז הם לא סתם החזיקו אותו הרבה זמן... יש למישהו איזה טיפים? יעני איזה משהו שאני אראה וישר אדע להתרחק מהאוטו או שאני אדע אם יש פה משהו טוב???? תודה!

cyber2200

New member
תבדוק אם הוא נוסע :)

וגם אם הבן אדם זייף תספידומטר, אז מה? זה אומר שהאוטו נסע הרבה, מאד. ולדעתי גם אותו שעולה שלוש וחצי שקל במכולת של שרה שווה לקחת לבדיקה :)

itzik93

New member
אז ככה:

את האמת, רכב ב 5000 ש"ח לא הייתי לוקח לבדיקה ב 400 ש"ח...נראה לי מגוכח. מה שכן, הייתי לוקח אותו קודם כל למוסך שאני מכיר ע"מ שיבדקו את הרכב ויתנו חוות דעת - אל תשכח ש 5000 ש"ח זה סכום ממש אפסי לרכב ובסה"כ הכללי אם הוא במצב מכאני וחיצוני סביר, ויכול לשנע אותך בבטחה לתקופה הקרובה - אז כדאי ללכת עליו. רק תזכור דבר אחד, אם תתחיל לחפש מכוניות ב 5000 ש"ח ותקח את כולן לבדיקה ב 400 ש"ח כל אחת, סביר להניח שתגיע לסכום של 10,000 ש"ח (כולל ה 5K של הרכב) עד שתמצא משהו נורמלי - כך שלא לרוץ עם כל רכב למכון בדיקה, בטח שלא רכב ששווה 5000 ש"ח... מומלץ שתיקח מישהו בוגר שבאמת מבין במכונאות (ולא את ששון מהמכולת
) שיסתכל על הרכב - אם כל הבדיקות שלכם מראות סימנים טובים (והמכונאי שלך אישר שהרכב בסדר) אז תשקיע 200 ש"ח על בדיקת שילדה ותסגור עניין. אני מעוניין להדגיש שזוהי דעתי האישית בלבד, הנובעת משיקול דעתי האישי (מאחר ואני מבין במכונאות ומסוגל לקבוע בעצמי מה מתאים לי) ובאם אינך מתמצא במכונאות ואין באפשרותך לקחת עימך מישהו שמבין באמת, עדיף שתיקח את הרכב לבדיקה במכון
בהצלחה איציק

sronis

New member
אני חושב שבמכונית כזאת

יותר חשוב שהיא תסע מאשר שהשלדה תהיה נקייה... סה"כ אפילו אם יש לה תאונת שלדה או קצה שלדה (לא משהו רציני כמובן) ותיקנו אותה כמו שצריך, בגלל דבר כזה לא הייתי מוותר על אוטו ב-5000 שקל. כלומר, מה שאני מנסה להגיד בדרך קצת עקומה זה שיותר חשוב שהאוטו יסע בלי בעיות, שהמנוע יהיה תקין, שהמערכות החשובות יפעלו, וזהו. קילומטראז´? זה באמת לא משנה ברכב כזה אם הוא נוסע... סה"כ רוב הסיכויים שאתה תהיה מהבעלים האחרונים שלו או כשתמכור אותו זה יהיה באיזה 1500 שקל... לא? רוני, מקשקש שטויות (אבל למדתי מאיציק)

ysofer

New member
איזה בעיות כבר יכולות להיות בשילדה?

האוטו לא יתפרק לי פתאום באמצע פקק! אז טיפה חלוד בחיבורים. שטויות.. בינתיים זה האוטו הראשון שאני מחפש.. ואני מעדיף לחכות עוד קצת..לא למהר..למרות שזאת נראת לי הזדמנות טובה.. אבל בכל זאת, אני חושב שעדיף להשקיע עוד קצת בחיפוש.. אתם הייתם קונים??

ממתי

New member
אגב רכב ראשון

קודם כל הרשה נא לי לאחל לך בהצלחה במציאת רכב והנאה ממנו ולא חשוב באיזה רכב מדובר. רק תזכור כמה דברים ששמתי לב שקוני רכב ראשון מתעלמים מהם או לא מייחסים להם את החשיבות הראויה. ואני מתכוון להוצאות. ברכב ישן בכלל וישן מאוד בפרט, מחיר הקניה, אינו כ"כ רלוונטי, פחות או יותר, בהשוואה להוצאות עליו. לא שחו"ח אני רוצה להניא אותך מרכב ראשון (איחלתי לך בהצלחה, זוכר?) אבל אל תשכח לקחת בחשבון: א. הוצאות קבועות: 1. רשיון רכב. 2. ביטוח חובה. השניים הנ"ל מחוייבים בתשלום גם אם הרכב לא זז מילימטר. ב. הוצאות שוטפות: 1. בנזין. 2. טיפולים. הראשון אמנם טריוויאלי ואם אתה לא מתכוון לחרוש עם הרכב את כבישי מדינתינו אז ההוצאה לא תהיה כ"כ גדולה. אאאאבל, השני הוא מאוד רלוונטי. תזכור שכמות ותדירות הטיפולים נמצא ביחס ישר לגיל הרכב. ככל שהרכב יותר זקן, תדירות והיקף הטיפולים בו יותר גבוה. אל תשכח לקחת גם את כל זה בחשבון כשתלך לקנות את רכבך הראשון. מתי, שמקווה שלא הוציא לקונה הצעיר את הרוח מהמפרשים...

ysofer

New member
האמת היא ש..

הקטע של הדלק הכי מדאיג אותי... כי אינ לא עובד וגם אם אני יעבוד הכל ילך על דלק בטח.. רוב ההוצאות בטח יחולו על אבא
אבל בגלל שזה רכב ישן בטח הוא יזלול לי דלק לא?? אה, ואני מתכנן יותר נסיעות ארוכות..

ממתי

New member
לאו דווקא

זה לא אקסיומא שרכב ישן מבזבז דלק. הכל תלוי במצב המנוע, אבל, שוב, כדי שהמנוע יהיה מכוון היטב ואתה לא תצטרך להוציא יותר מדי על דלק, תצטרך להשקיע בטיפולים. לא שאני רוצה להטיף מוסר בענייני עבודה אבל תבדוק היטב אם תוכל להחזיק רכב ללא אפשרות קבועה לממן את הוצאותיו.

© DrorZi

New member
../images/Emo45.gif

ושוב, בלי להוציא רוח מהמפרשים ההוצאות הנילוות לרכב כלכך גדולות יחסית למחיר הרכב ברכב כזה (וגבוהות בכלל ... ) שחייבים לשים לב טוב טוב לזה ולעשות את השיקול הנכון.
דרור זי.

itzik93

New member
צודק...אבל תלוי על איזה רכב מדובר

עם מדברים על רכב כמו ה DL, הסיכויים להוצאות אחזקה גבוהות - נמוכים מאוד. עם ה DL-ים שהיו לי, פרט לטיפולים שוטפים ("גרושים"...) וגומיה לציריה - לא היתה שום תקלה/השקעה (מערכת החשמל אמינה ביותר, כנ"ל גם הבלמים) - החלפים זולים להפליא והחלקים ה"כבדים" יותר (הגה וכו´) גם כן מאוד זולים. הדבר היחידי ש"יקר" בו זה הציריות (300-350 ש"ח לציריה), זהו. איציק

© DrorZi

New member
אפילו מדובר רק על אחזקה שוטפת

עדיין 1000 ש"ח לטסט 2000 ש"ח חובה 1000 ש"ח צד ג ונניח שלושה טיפולים בשנה אחד קצת יותר גדול (שיכלול ברקסים למשל) זה עדין לא מעט כסף למי שאין לו עבודה (למשל מנהל הפורום הסטודנט המובטל) וזה עוד בלי דלק ובלי תיקונים ואתה מסכים איתי שחוץ ממני וממך לא ממש תמצא אנשים שבאים לפה לשאול על רכב שיטפלו בו בעצמם (אם כן הם גם היו יכולים לבדוק אותו בעצמם ולראיה לא זה המצב פה) כך שמצטבר פה סכום של איזה 6000 ש"ח עוד לפני חישוב דלק.
דרור זי, עולה עולה עולה לנו, כמה זה עולה לנו.

itzik93

New member
צודק, למי שלא עובד זה...

באמת בעייתי להחזיק רכב... גם עם האחזקה הכי מינימלית. איציק

ysofer

New member
הקטע זה

שאמא שלי מעדיפה שאם אני יעשה תאונה זה יהיה על אוטו שווה 5000 שקל, ולא על הטויוטה החדשה דנדשה שלה... (מי אני שאתלונן?!!
) אז ככה שרוב ההוצאות יהיו עליהם ואיזה טיפים יש לקניית רכב טוב? יעני על מה להסתכל? מה סימן מסגיר לרכב בעייתי וכו´..

sronis

New member
אללה יסתור

ההורים שלך לא אוהבים אותך במיוחד מה? אני לא מאמין שאמא שלך באמת מעדיפה שאם תעשה תאונה זה יהיה עם 205 מתפרקת מלפני יותר מעשור מאשר עם הטויוטה הדנדשה שלה... אתה רוצה שאני אתאר לך בדיוק איך תיראה אחרי תאונה עם ה-205 לעומת אחרי תאונה עם הטויוטה? תסביר להם שאם תקנה רכב ב-5000 שקל ההוצאות השנתיות עליו יהיו כמעט כפול ממחירו (תבדוק בעצמך...) ואם אתה לא ח-י-י-ב את האוטו אז ישתלם להם הרבה הרבה יותר לתת לך לקחת את הטויוטה. תגיד להם שבכסף שהם יחסכו הם יוכלו לשדרג לטויוטה הרבה יותר יקרה בעוד כמה שנים... רוני, עדיין המום (ולמרות הכל חושב שאם חייבים אוטו אז 205 היא קנייה ממש טובה ב-5000 שקל)

גרמי

New member
מה לחפש כשקונים רכב ישן

אני החזקתי בעברי כמה מכוניות בנות 10 שנים פחות או יותר. הדבר ההכי חשוב ברכישת רכב כזה זה יכולת הבעלים להוכיח שהם לא התקמצנו על אחזקת הרכב בתקופה שהיא אצלם. תבקש לראות קבלות על טיפולים תקופתיים ועל מכלולים שנדרשו להחלפה. אם אין קבלות - אל תסתכן. לך תדע אם המוכר הוא לא מאלה שנוסעים עד שזה מתקלקל ואף פעם לא מחליפים שמן וממלאים מי ברז ברדיאטור. אם אתה בטוח שהמוכר אינו סוחר זעיר, אז המראה החיצוני של האוטו ומצב ריפודי הפנים והפלסטיקים בהחלט יכול להעיד על המצב המכאני. זה לא חוק, אבל סביר שמי שדואג היטב לפנים וחוץ האוטו גם דואג למכלולים המכאניים. תוודא שכל המערכות תקינות. במכונית ישנה תמיד מתקלקלים כל מיני דברים, ואם בעל הרכב דאג שהכל יישאר תקין, זה מעיד שהוא משקיע באוטו. רוצה דוגמאות? ב 309 שלי המשאבה של השפריצר לשמשה התקלקלה. מייד החלפתי את המשאבה. רבים לא יטרחו לעשות כן. תבדוק גם את מערכת החימום והמאווררים, כל האורות, מפשיר אדים אחורי וכל מנגנון אחר שקיים ברכב, פתיחה וסגירה של כל החלונות, תקינות של כל הידיות והמנעולים וכיו"ב. בהצלחה!!

itzik93

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף לזה, תמיד ניתן לשפר ולחזק (בסכומים זעומים יחסית) דברים שמועדים לפורענות... כשחבר שלי רכב את ה 205 שלו (91 1.4), הלחץ שלי (לאחר הכל) הניב תוצאות: בהמלצתי הוא קנה 4-5 יחידות RELAY-ים חדשים של BOSCH, יוניט-חום-מאוורר, נוזל ייעודי לרדיאטור (נגד קורוזיה/חלודה) והתקין מד-חום-מנוע אצל חשמלאי... מד חום מנוע עלה 200 ש"ח, כל השאר עלה עוד איזה 150-200 ש"ח (גג). החלפת ה- RELAY-ים היתה פשוטה (היו 2 סוגים: הסוג הראשון עם 4 רגליים, השני עם 5 רגליים), פירוק היוניט חום מאורר היה יחסית פשוט (יש כלים) - וכנ"ל גם לגבי החלפת נוזל מערכת הקירור. התקנת מד-החום אצל החשמלאי גררה עוד כמה ביקורים (היו בעיות עם השעון/יוניט חום מנוע וכו´) אבל בסוף ה 200 ש"ח האלו הניבו תוצאות טובות (עד היום). אין כמו להשקיע כמה גרושים ולהקדים תרופה למכה - בסוף, זה משתלם. איציק

למעלה