ממה שאני יודעת, יש כל מיני אמונות לגבי מהן הפיות, הנה סקירה קצרה של התפיסות בהן אני נתקלתי: 1. "טיר נאנ אוק" (מצורף קישור) - זאת תפיסה שעד כמה שאני הבנתי לא ממש תופסת הרבה אנשים, והרבה אנשים שאני מכירה טוענים שאלה שטויות, אבל בכל אופן, מי שמפעיל את האתר הזה טוען שפיות הן בכלל לא היצורים עם הכנפיים שרואים בסרטים, אלא הן/הם נראים כמו אנשים, רק גבוהים יותר ורזים יותר (חברה שלי טוענת שהבחור פשוט ראה יותר מדי את ערוץ האופנה...), והם חיים במין "עולם מקביל" (לא הבנתי לגמרי אם הוא מאמין שהם חיים במישור האסטרלי או לא), והם פשוט כמו בני אדם, רק סוג שונה לחלוטין של בני אדם. 2. "Faery Tale - A True Story" - יש אנשים רבים שטוענים שפיות לא חיות במישור האסרלי, אלא שהן יצורים חמקמקים שחיים איתנו באותו מישור. יש להן יכולות להופיע מתי שירצו בצורת ילדות קטנות ומנצנצות עם כנפיים, כמו שרואים בסרט. (אם תלכו לטאג ליין שכותרתו "פיות וויקה", יש שם המון לינקים שגם אני וגם אחרים הביאו על פיות). 3. שילוב: אחרים מאמינים שהפיות חיות במישור האסטרלי, ויכולות להגיע גם אלינו באיזה צורה שהן רוצות - לאו דווקא עם כנפיים ונצנוצים, והן נחשבות כ- Elmentals. כלומר הן קשורות באיזשהו אופן לאיזון בטבע, וזה גם מתאים לאלה שמאמינים בתפיסה השנייה שרשמתי. ואם תשאלו אותי, אז אני חושבת שזה מסוג הדברים שאם מאמינים - רואים, ואם לא מאמינים לא רואים. אם הן קיימות במישור אסטרלי או לא... זה כבר מעבר לידע שלי, כי על מישורים אסטרלים עדיין לא התחלתי לקרוא.