פיוס

tailka

New member
פיוס

המחשבה על ההתפיסות עם האימא החסרת הכרה שלי מעסיקה אותי מאוד ... והיום קיבלתי כיוון חשיבה חדש מהדיאטנית היא אמה לי שאני צריכה להתפייס עם עצמי להתפייס עם האידאל של האימא המושלמת להבין שאין כזו וכנראה גם אני לא אהיה זו מחשבה הגיונית מאוד אבל אז צץ ועולה לו הקונפליקט בין הרגשות לרציונל - יש לי בטן מלאה עליה ואני כל הזמן חושבת על מה שאני רוצה שהיא תשמע ומה שאני רוצה שהיא לא תשמע ואני יודעת דבר אחד אני כועסת .. בווליום משתנה אבלח כועסת ועוד אני יודעת שהאימא הזו עיצבה את האופי שלי בצורת האלמינציה - אני מנסה להיות ההפך הגמור ממנה לפחות בתכונות שאני פחות מתחברת אליהם אצלה

יש בזה משהו, בהחלט ../images/Emo62.gif

יש לך, כמו לכולנו, אידיאל של איך הדברים צריכים להיראות-איך החיים צריכים להיראות, איך הורים צריכים להתנהג וכו'. לצערנו לא הכל תואם את הפנזטיה במציאות וצריך באמת להתפייס עם עצמנו והאידאלים שלנו ולהבין שהיא לא תהיה אמא מושלמת עבורך אף פעם, כי היא היא במציאות, ולא האמא בפנטזיה. מה דעתך לכתוב לה מכתב?|

keyptown

New member
ואלו התכונות..

הרי נמצאות בך! "אם היינו מבינים שבשורש כל המקרים הפרטיים הללו עומד האגו, שמנוגד לחוקי העולם שמתגלה בפנינו עתה (הוא גורם לנו לפגוע בסביבה, לנצל את האדם שאיתו אנחנו עושים עסקים ומכתיב את הערכים של האנשים שאנחנו בוחרים להוביל אותנו), היינו יכולים להתאחד סביב הנקודה הזו ולהפוך את האינטרנט לבימת דיון חופשית, סוערת ופלורליסטית על הדרכים ליצור כאן סדר חברתי וכלכלי חדש, הוגן ומתחשב יותר". מתוך הספר: "היום שארחי המשבר". לפרטים על הספר לחצו כאן.

אמא נתנה לך מה שהיא יכלה

יתכן שהדרך שלה פגעה בך אבל את צריכה להבין שהיא לא מושלמת , אין אדם מושלם ויתכן שדרך האלמנציה שלה היתה להגיד לך את הגבולות שהיא חשבה שכך צריך לנהוג מכירה את הספר "הורים מרעילים" שם מלמדים איך לעשות שולם עם הורים שאינם בנמצא אני בעד שאת תדברי עם מטפל מקצועי אם אמא שלך חסרת הכרה כי היא לא יכולה לענות לך ובעזרת הטיפול לקבל את הילדה שבך ולעזור לה לגדול בלי כעסים , כי את העבר לא ניתן לתקן אבל לצאת מזה ילדה מאושרת , ואשה שמאמינה בעצמה וביכולת שלה בנות לה עכשיו עולם חדש וטוב בתוכה , שתוכלי לגדול לאשה חזקה, כי בעתיד את תהיי אמא ורצוי שתהיי בשולם עם אמך בקטע ההוא ,סדרי את העבר בכדי שהעתיד יהיה טוב יותר עבורך

להתפייס עם עצמך

אהבתי את כיוון המחשבה הזה שהדיאטנית נתנה לך. אבא שלי כל הזמן מנסה לפייס ביני לבין אמא שלי. זה חלק מההכחשה שלו לגבי כל מה שקורה וקרה. הלגיטימציה שהוא נותן לאלימות שלה פשוט מטריפה אותי. היום גם אני מנסה להתפייס עם עצמי. וזה אומר, לחיות את חיי, בלי קשר אליה. אולי להתפייס עם עצמך יבוא דווקא מהכיוון שתצליחי לראות לפחות בעיני רוחך מי את רוצה להיות. לא כדי לרצות אותה ולא כדי למרוד בה. פשוט להיות את, בלתי תלויה. כל החיים אני כל כך משתדלת שלא להיות כמוה. להיות ההיפך ממנה. רק לאחרונה אני מתחילה להבין כמה אני כובלת את עצמי אליה בהתנהגות הזאת.

tailka

New member
יודעת מה הקטע

שאני באמת מנסה לחיות את חיי בלי קשר לרצונותיה אני עושה מה שאני חיה לפי רצונתי ועדיין כל מיני סטואציות רטנות ודביליות כמו אימא על ילדה שיחה עם איזה דודה במכון על החיים הכל הכל מזכיר לי כמה אני כועסת עליה זה חתיכת תהליך כאילו הוא די משתק\ תוקע אותי ביחסים עם העולם

שירשולי

New member
גם אני../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

גם לי היו בעיות עם אמא שלי והבנתי שרק קרשא הייתי בטיפול נמרץ הבנתי מהיא המשמעות אמא ולמדתי לסלוח לה ובעיקר לעצמי על ששפטתי אותה ולא ראיתי את הצד החיובי לצערי זה קורה רק שמישהוא מהמשפחה במצב קשה אז אנחנו מתעוררים מקווה בשבילך שתיפתרי את הבעיוןת איתה מהר לפניי שיהיה מאוחר מדיי בהצלחה

למעלה