פידבק

פידבק

בשביל לקבל פידבק אמיתי אתה חייב לעמוד על בסיס יציב. זאת התובנה שלי להיום

חתולון*

New member
את מתכוונת......

שאם הפידבק "חזק" מידי, שלא תיפול ואם הוא חלש "מידי" שלא תעוף ברוח ערב טוב מנהלת חתולון

קצת קשה להסביר.....

אבל אני אנסה בכל זאת. כדי לקבל תשדורת (פידבק) על עצמך אתה חייב להגיע מבסיס יציב, כשאתה לא מאוזן או על בסיס רעוע אתה עלול לפרש את התשדורת בצורה לא נכונה.

נשית~37

New member
אם ישנו צורך

לפידבק....אז נראה לי שהבסיס לא ממש יציב (חוסר בטחון מסויים). אם הפידבק ניתן מבלי שתרצה בו....אז לא נראה לי שכל כך חשוב איך הבסיס שלך. המממממ....נראה לי שלא כל כך הבנתי אותך...אבל שורה תחתונה היא שאנשים זקוקים לפידבקים מהסביבה.

טליה34

New member
המממממממממ

פידבק הוא משוב תשדורת היא בעצם מסר שמגיע אליך ואינו חייב להיות משוב. נכון, זו קצת התפלספות על מושגים אבל רצוי לדייק. ולתובנה עצמה, בד"כ כאשר אתה על בסיס רעוע או חוסר איזון כלשהו הפידבק שתקבל נוטה להתפרש על-ידך בכיוונו השלילי.......

קצפת~

New member
אבל..........

דווקא כשאתה על בסיס רעוע וסובל מחוסר איזון , דווקא אז זה הזמן שבו אתה הכי זקוק לפידבקים לא? הפרשנות שלך לפידבק כבר נוגעת יותר לביטחון העצמי שלך ולדימוי העצמי שלך, משם מגיעה הפרשנות......

טליה34

New member
הוא שטענתי,

דווקא כאשר הבסיס רעוע (בטחון עצמי לקוי, דימוי עצמי נמוך) אתה נוטה לפרש את הפידבק ו/או המסר לא נכון. נכון שכאשר הבסיס רעוע, אתה זקוק לפידבקים חיוביים עד כמה שאפשר, כדי שאלה יעזרו לייצב את הבסיס......אך לנפש.....כיוונים משלה.

לדעתי....

זאת שטות . כדי לקבל פידבק על עצמך, אתה צריך להיות בעל ביטחון עצמי מספיק גבוה, בכדי לדעת,להבין,להחליט, שהפידבק שקיבלת הוא נכון, או מאחז אוזניים ועיניים.

כרגיל (לאחרונה) מסכים ומוסיף

אין חובה שהבסיס יהיה יציב. יש חובה שאמינות נותן הפידבק תהיה גבוהה. סאמק, עכשיו אני כל הזמן מרגיש שאני לא מובן וצריך להסביר חחחחחח

ואני דווקא התכוונתי.......

לפרוש של טליה, "בד"כ כאשר אתה על בסיס רעוע או חוסר איזון כלשהו הפידבק שתקבל נוטה להתפרש על-ידך בכיוונו השלילי......." ולשם שינוי לא היה לזה שום קשר לפורום. חבר ביקר אצלנו היום וסיפר על בעיות בעבודה. הוא הגיע למסקנה שאין הוא המהנדס שהיה רוצה להיות, שאין הוא מספיק מוכשר ויש מהנדסים טובים ממנו. ותוך כדי שיחה הבנתי כי יש המון בעיות בינו לבין הבוס. וכך הגעתי לתובנה שלי.

טליה34

New member
הוא יכול להיות

המהנדס הטוב ביותר, הוא בעצם אולי עולה על אלה שהוא חושב שהם טובים ממנו, אבל הבעיות בינו לבין הבוס, מערערות את בטחונו עד כדי קבלת כל פידבק - כשלילי.

אולי....

לא אמין , אך לא שלילי, ובמצב שלו, שום פידבק לא יעבור את קו השיער ויכנס לאוזן. מחר, מחרתיים לאחר שירגע מעט, הוא יוכל להבין את הפידבקים שניתנו לו היום , אם תזכירי לו אותם שוב.

למעלה