פידבקים

dobo

New member
עשיתי השוואה בין 2 חשבונות

יש לי 2 חשבונות איביי שנמכרים בהם אותם הפריטים.
באחד מוגר פידבק ברגע התשלום ובשני פידבק לאחר קבלת פידבק חיובי.

עשיתי ספירה לאחור, החל מחודש פברואר, ומצאתי-
בחשבון שהוגדר מתן פידבק רק לאחר קבלת פידבק חיובי, אחוז המשאירים הוא 14%.
בחשבון שהוגדר מתן פידבק לאחר קבלת תשלום, אחוז המשאירים הוא 30%.

panayotiss

New member
יפה מאוד.

BIKESTOP

New member
זה הכי מבאס

לקבל פידבק שלילי אחרי שנתת למישהו פידבק חיובי.
מצאתי מספר תכונות דומות לנתני הפידבקים השליליים:
1.בדרך כלל מדובר בקונים עם מעט מאד פידבקים עד כ30 פידבקים ויעשו את זה בדרך כלל ללא התראה.
2.נותני פידבקים שליליים סידרתיים שרואים בהיסטוריה שלהם שכל כמה קניות נותנים שלילי.
לכן לפני מתן פידבק חיובי לקונה אני בוחן את ההסטוריה שלו אם נתן בעבר שליליים ואם יש לו כמות גדולה יחסית של פידבקים. אני גם בודק אם הוא מוכר בעצמו משום שרוב הקונים לא יודעים שהמוכר לא יכול לתת להם פידבק שלילי אלא אם כן הם בעצמם מוכרים אז גם הם יודעים כמה זה יכול להרוס חשבון של מוכר ולכן הרבה קונים לא יתנו פידבק שלילי מחשש שיקבלו בעצמם בחזרה שלילי.

BIKESTOP

New member
פידבקים

שמתי לב שבחודשים האחרונים לקוחות כמעט ולא משאירים פידבק.
אם בעבר זה היה אחד לשניים שלושה מכירות משאירים פידבק היום זה ירד אצלי לכל חמישה שישה מכירות וזה קורה בכל החשבונות שלי.
יש מצב שאנשים בעולם פשוט לא אוהבים אותנו את הישראלים. עוד מישהו שם לב לתופעה?

מה זה בכלל משנה לקונה?

קודם כל הקונה לא ממש צריך ממך (או מכל מוכר אחר) פידבק
שנית, אתה לא יכול לתת לו שלילי רק לא לתת לו ואם זה מה שמשפר לך את ההרגשה אז סבבה אבל לי זה נראה מיותר בכלל לחשוב על זה
אני נותן חיובי במועד התשלום, יותר נכון לאחר שאני מארגן את המשלוח או מזרים הזמנה לספק, כך אני יודע במי כבר טיפלתי
אני מסמן שנשלח רק לאחר שנשלח בפועל ויש לי מספר מעקב
מבחינת שיטת העבודה שלי 2 השלבים הם חשובים לי ואם הלקוח נתן לי פידבק או לא ממש לא בשליטתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה כנראה לא מוכר הרבה אם יש לך זמן לתחקיר על כל קונה...

ועוד להשארת משוב שלא באמת עולה לך משהו ולא משנה הרבה בסופו של דבר.
לא חבל על הזמן שאתה שורף רק בגלל "באסה" ופנקסנות?

alex155

New member
קודם כל

צא מהפרובנציאליות. לא כל מגמות העולם מתנהלות, עולות ויורדות לפי עמדת העולם לישראל. ממש ממש לא.
אנשים משאירים פידבקים, או לא.
דובר רבות על יעילותם של בקשות אישיות, מיילים אוטומטיים וגלויות "תודה שקנית ממני, באמא שלך תן פידבק" בתוך המעטפה.
חלקנו משתמשים, חלקנו לא.
דובר גם רבות על התניית פידבק מוכר בפידבק קונה, האמת שאחרי כמה שנים טובות בביזנס הזה אין איזה תובנה שאני יכול לתת לך ולומר לך תעשה X, Y, Z. בסופו של דבר זה גלים שאי אפשר לאפיין במשהו גלוי לעין. אני יכול לומר לך שאצלי יש חודשים של 100-120 פידבקים, ופתאום איזה מדבר מדכא של 37-40 פידבקים שהושארו בחודש. להגיד לך שזה לא מטריף אותי? זה מטריף. אבל אין איזה משהו שעובד בוודאות שאפשר לעשות.

בכל מקרה כמה כללי אצבע:
  • תן כרטיס בתוך החבילה שאם יש בעיות יפנו אליך ישירות למייל ושישאירו פידבק חיובי.
  • שקול מערכת ממוכנת (פיצ'ר שמתממשק לחשבון שלך) ומבקש פידבק מהקונה.
  • גבש מדיניות על מתן פידבק אוטומטי שלך - האם מותנה בפידבק הקונה כן או לא. לעניין זה יש ניסוי שירון מנהל הפורום התחיל לפני כמה שבועות - הוא שינה את מתן הפידבק שלו כך שהפידבק יינתן אוטומטית. ירון - האם זה משנה אצלך משהו?
  • אל תקח את התהליך הזה ברצינות יתירה, וזה תקף כל עוד אתה לא מתמודד עם מכת שליליים שבאמת יכולה לחרב חשבון. אם יש חודש שיש מעט פידבקים, אז זה מה יש, אולי זה רפלקטבילי בכלל לירידה בפעילות שלך ואז הצרה היא אחרת...

panayotiss

New member
אני שיניתי את חוק האוטומציה

שאני נותן פידבק עם התשלום,
&nbsp
הפתיע אותי לטובה.
&nbsp
שיעור הפידבקים עלה פלאים.

alex155

New member
ברשותך אצטרף לניסוי שלך

אם יעלה גם אצלי אז עלינו על משהו :)

geashono

New member
בתור לקוח

פעם איביי היו שולחים לי מייל לצורך נתינת פידבאק,והייתי שמח לתת פידבאקים חיוביים(כי את השליליים לא הייתי צריך תמריץ לתת).
לפני כמה שנים,איביי הפסיקו את זה,והרבה פעמים אני פשוט שוכח לתת את אותם פידבאקים,כי אני אנושי.

למעלה