פיגוע בירושלים

iziman

New member
אני כועס

על רמח יהודים וערבים . אני לא רואה שום הבדל בין רצח של ילד יהודי בן 3 לבין ילד ערבי בן 3. שניהם ילדים שלא חטאו .ואני כועס על שתי הרציחות אני לא מבין אותם על הפיגועים אבל אני לא מבין את צהל וחוסר האחראיות שלו . ואם את רוצה לדעת היחס בין הרוגים של אוכלוסיה אזרחית שלנו לשלהם הוא בערך 1 ל5 .

תסתכל על אותו הילד הערבי

בעוד 10 שנים, ומה תראה? זורק אבנים על חיילי צה"ל. ועוד 10 שנים? מסייע לארגוני הטרור. ועוד 10 שנים? הוא לא יגיע לשם, כי קרוב לוודאי שיבצע פיגוע התאבדות לפני.

iziman

New member
אני

לא מבין כמה השנאה יכולה לשבש אדם , שהייתי קטן גם חשבתי כמוך "צריך להרוג אותם כשהם קטנים " אבל התגברתי והבנתי שאין הבדל בינינו רוב הערבים הם לא מחבלים , הם רק רוצים לייות את חייהם . אני לא יודע אם אתה מבין מה שאתה אומר בכלל ? אתה לא עצוב על ילד שנהרג כי הוא ערבי , לא יודע מה להגיד לך שאתה גזען .....

אני דיברתי על ילדים פלשתינים

אתה יודע כמה מהם הולכים לבי"ס מיוחדים שמקימים ארגוני הטרור? ואתה בוודאי יודע מה מלמדים שם... אתה חושב שהפלשתינים עצובים על ילדים יהודים שנהרגים? אתה משעשע...נסה להודות במציאות ולא להתעלם ממנה.

iziman

New member
גם

אתה משעשע אותי , אני לא מתעלם מהציאות , אתה הוא המתעלם אני לא אמרתי שכל הפלשתינאים אנשים טובים רודפי שלום . האמת לא אכפת לי אם הפלשתנאים עצובים על ילדים יהודים , לך כאדם צריך להיות עצוב על ילד אחר שנפגע לא משנה מה דעתם על ישראל.

iziman

New member
עזוב

אין לי מה להתוכח עם אדם שחושב שמות בן 3 זה לא אסון .

lala897

New member
אתה לא מבין.

ההבדל בין רצח בן 3 חוץ ממה שדרקנס הסביר לך. זה המניעים. הרצח של הערבי בן 3 לא היה חייב להתבצע הערבים עצמם יכלו למנוע אותו בקלות ואנחנו מתחננים לפניהם שיעשו את זה- שיפסיקו את הטרור!! תבין- אין דרך לעשות איתם הסכמים- הם לא מעונינים!!

אתה מקשיב למה שאתה אומר?

אתה שואל למה חיסלנו פושע! מאיפה הכל התחיל? אם לא היו הפושעים הפלשתינים האלו, לא היה את מי לחסל ולכן, לפי הפילוסופיה שלך, לא היו פיגועים...אבל בגלל שהפושע הוא מלכתחילה פושע, משמע שהפיוע בא לפני החיסול, משמע הוא מתבצע לא כתגובה לשום דבר, אלא פשוט על מנת לפגוע, וזה ברור מאליו. ואין לזה שום קשר להודנה, כי בכל מקרה היא לא הייתה מחזיקה מעמד, כי יש נתק מוחלט ביו אבו-מאזן והרשות הפלשתינית לבין הג'יהאד ורוב ארגוני הטרור האחרים.

מתנדב

New member
אני מאחל לכל הפצועים רפואה שלימה

בקרוב. ולהרוגים, יהי זכרכם ברוך... קשה מאוד האירוע הזה, זה מדובר בפיגוע שמעורב בו הרבה ילדים, ממש מצער...

yoyo10

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo16.gifיהיה זכרם ברוך

ורפואה שלמה ומהרה לכל הפצועים

lala897

New member
ה' יקום דמם

יהי זכרם ברוך. קו 2!!! קו עמוס במשפחות, אני נוסעת בו הרבה
לא יכולה להפסיק לבכות עד מתי????????

דוד1000

New member
התורה מבטיחה שכר עבור

התורה מבטיחה שכר עבור קיום מצוות ועונג על הפרתן. אם כן, נשאלת השאלה: מדוע רואים את הצדיק סובל ואת הרשע מאושר ("צדיק ורע לו, רשע וטוב לו")? מדוע בטרגדיות הגדולות, כמו השואה, אבדו יהודים מאמינים וילדים חפים מפשע רבים כל כך? הייחוד של עמנו הוא בגורלו המיוחד והמשותף. כאשר אחד מן היהודים חוטא – עלולים כולם להיענש, כי כל ישראל ערבים זה לזה. כולנו מצויים בסירה אחת. כאשר אחד מהנוסעים מתחיל לקדוח חור מתחת למושבו-שלו, אין זה עניינו הפרטי בלבד, שהרי במעשהו הוא גורם לטביעת הסירה כולה! זאת ועוד, פעמים רבות קורה שהצדיקים הם הסובלים ראשונה. ככל שהאדם עולה במעלות התורה והיראה, נדרש ממנו יותר. אמנם לצופה מן הצד, לאדם שלא למד אמונה נראים הדברים כבלתי מוסריים, אולם כאשר יודעים בבירור שהמוות אינו כליון אלא מעבר – הרבה מן השאלות מאבדות את עוצמתן. בעיקרו של דבר, קשה מאוד לדעת את הסיבות, שבגללן אדם אחד נענש ואילו חברו מקבל שכר. גם העונש וגם השכר נתונים בידי השופט העליון. אין ביכולתנו גם לדעת את המתחולל בנפשו של כל אחד ואחד – האם החוטא מרוצה מהצלחתו, והאם הצדיק אכן סובל, שהרי הגמול האמיתי עבור שמירת התורה הוא התורה עצמה, ההתקרבות אל הבורא והסרת כל ההפרעות הגשמיות. כל מצווה ומצווה – יש בה כדי להוסיף זוהר לנשמת האדם. כאשר אנו נמנעים מתענוג גשמי, כגון, המנעות מאכילת מאכל בלתי כשר, היהודי אינו מפסיד מכך, אלא להיפך, הוא זוכה! כלום יכול להיות גמול גדול יותר מהכבוד לקיים את מצוות האלוקים? http://www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp?tid=45&page=0 בימינו השיטה קרויה בשפה המדוברת במינוח "סטטיסטיקה". כאשר, לא עלינו, נהרגים כל שנה מאות אנשים בישראל בתאונות דרכים, במקום שהדבר יגרום לחשבון נפש מעמיק ביותר ולנקיטת אמצעים בלתי מתפשרים למניעת אסונות אלו, נקבר הנושא תחת המינוח "סטטיסטיקה", ממנו משתמע כאילו לא ניתן לפעול כמעט מאומה בנידון. גם כאשר אנשים מקפדים את פתיל חייהם בפעולות איבה למיניהן, אף לתופעה זו ניתן להתרגל בתואנה ש"זהו המחיר שיש לשלם". בתהליך זה עלולים להתרגל אפילו לתופעות האיומות ביותר. בפרשיות התוכחה המופיעות בפרשיות "בחוקותי" ו"כי תבוא" התורה מתייחסת בהרחבה לתופעה זו. מבואר בתורה שלדאבון לב, היסורים שעטו על עם ישראל לא הועילו להחזירו למוטב. למרות המכות הנמרצות העם המשיך בתהליך התדרדרותו. פשה בעם נגע ה"הליכה בקרי". במקום שהעם יבין וישכיל לחשוף את הסיבות הרוחניות שהמיטו עליו את היסורים, הוא בחר בשיטה שהגדירה את התופעות הכואבות כמקרים בלבד. אם אסון נתפס כעונש משמים, בכוחו להוביל לחשבון נפש ולתיקון המעשים. לעומת זאת, אם תולים הכל ביד המקרה, הסיכויים לשינוי קלושים מאד. התורה מבארת שאי הקניית שימת לב לנסיבות הרוחניות שבעטיין באו היסורים, מביאה לעתים קרובות להכבדת העונש. לצעד זה הבא משמים ישנה גם מטרה חינוכית והיא לקרב את העם לתודעה שמעשיהם הם הגורמים לצרות העוטות עליהם מכיוונים שונים. ההכרה והבחנה בשורש ממנו נובע הכל, בכוחן להביא לתיקון. דברים אלו הינם אקטואליים בכל דור ודור. http://www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp?tid=45&page=6 אין אפשרות שבורא העולם לא משגיח על מה שנעשה. הרי יש כאן קל וחומר אם אתה מאמין שהוא מסוגל לברוא יש מאין קל וחומר שהוא מסוגל לפקח ולהשגיח. העולם והמציאות כולה מתנהלים על פי שתי הנהגות. הנהגה אחת מתנהלת על פי סדר טבע הבריאה. מאז ברוא אלקים את מערכת השמים וכל הכלול בה, הוא המציא והטביע בכל אחד מהברואים טבע קיים ומתמיד, שעל פיו כל מין ימלא את תפקידו בעולם. כלל עניני הנבראים המצויים בעולם, אם טוב ואם רע, נעשים על פי סיבוב מערכת השמים ומצבם. באופן זה הולך וסובב המהלך במשך כל ימות עולם. ההנהגה השניה, היא על פי ההשגחה הפרטית האלוקית. ה` משגיח על העולם בכלל ובפרט, בכל עת ובכל זמן, אם להרע לו או להיטיב לו, בהתאם לחשבונות הגמול והעונש. בהנהגה זו נעשים לעיתים ענינים הפועלים בשידוד המערכות ובשינוי הטבע וסדרי הבריאה, כפי שאמנם אירע במבול ובמהפכת סדום ועמורה, וכפי שאירע בדור המדבר, בקריעת הים, בירידת המן, בענני הכבוד וביתר הענינים המובאים לרוב בתורה. כאשר אנו מתבוננים בהנהגה הטבעית נראה לנו כאילו הסיבות הטבעיות הן הפועלות, ולכן, דומה הדבר בעינינו כאילו מוטבע בגורם החומרי מהלך פעיל וכאילו מוכרחת בו ההנהגה עפ``י הטבע שהוטבע בו מראש. אולם, חייבים אנו לדעת כי הכל מיד ה`, והמהלך הינו כולו רוחני ואין בו מקום לגשמיות בפני עצמה. מנפלאות הבורא הוא להראות לנו כאילו קיימת גשמיות בעולם, אולם האמת היא שאין עוד מלבדו. רק רצונו של ה` יתברך הוא המקיים את העולם. אדם הסובר שקיימים מציאות וטבע בעולם, והם מהווים כח בפני עצמו, עליו לדעת שזו טעות גמורה. בנוסף לכך גם אלו המאמינים שהכל נובע מאת הבורא, אולם הם סבורים שהקב``ה הטביע כוחות במציאות הגשמית לפעול, ולאחר הטבעת כוחות אלו מתנהל הכל על פי הכוחות הגשמיים, אף זו טעות גמורה. האמת היא שאין כל מציאות בעולם מלבד רצונו של ה` יתברך. כשם שאנו מבינים שהנסים אינם נובעים מהנהגה טבעית, עלינו גם להבין שאף הטבע מציאותו נס. אולם קיים הבדל ביניהם, הנס הוא גלוי והכל מבינים שלא טמון בו מהלך טבעי, ואילו הנהגת הטבע הינה אמנם הנהגה ניסית, אלא שהיא נסתרת, איננו רגילים להבינה, ולכן, אנו מייחסים אותה לגורם שמחוץ לטבע. אולם כאמור, הכל אחד ואין הבדל במקור התופעה. הנס והטבע שניהם נובעים מרצונו של בורא העולם ומנהיגו לנצח. http://www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp?tid=40&page=6

דוד1000

New member
אני מאמין באמונה שלמה

העיקר הראשון מי``ג (שלושה עשר) העיקרים הוא: ``אני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו הוא בורא ומנהיג לכל הברואים, והוא לבדו עשה, עושה ויעשה לכל המעשים``. כלל גדול זה כולל בתוכו מספר קביעות. אחת מהן היא שאין מקריות בעולם. אם אירע לאדם פלוני צירוף מוזר של מאורעות, הדבר לא אירע במקרה! שרשרת המאורעות נוצרה וכוונה בדקדוק נמרץ בידי ההשגחה העליונה. לדוגמא, אם פלוני, שלא כהרגלו, עבר בשוק ובדיוק ברגע שהגיע לפינת הרחוב התפוצץ במקום מטען חבלה והוא נפגע ממנו, עלינו להאמין שלא היה זה מקרה שאירע ללא יד מכוונת. האירועים סובבו בדייקנות ממרום. באותה מידה אם אדם ששהה במקום או אדם ששינה מהרגלו ולא עבר במקום והם לא נפגעו, אין לתלות זאת בהסתברות סטטיסטית, בהסבר טבעי או בגורמים אחרים. יש להאמין שגם על כל מה שלא אירע חופפת יד ההשגחה. מעיקרון זה נובעת המסקנה שמעשי אנוש ותחבולותיו לא יועילו, אם הם יהיו בניגוד לרצון העליון, וכפי שנאמר בפסוק: ``אם ה` לא יבנה בית, שוא עמלו בוניו בו, אם ה` לא ישמור עיר, שוא שקד שומר``. שלומי אמוני ישראל המנתבים את חייהם לאור האמונה אימצו לעצמם מטבעות לשון: ``אם ירצה השם``, ``בעזרת ה``` וכדו`. הם שוזרים תדיר ביטויים אלו בשיחותיהם. קיימת בכך הדגשה בולטת להכרתם שלא האדם הוא המפעיל את המאורעות, אלא קיים כח עליון ש``עשה, עושה ויעשה את כל המעשים``. בלעדי רצון ה` וללא עזרתו לא יועילו לאדם כל כשרונותיו וכל מאמציו. אנו מאמינים באמונה שלימה שאין מקריות בעולם. כל נגע וכל פגע הבאים על האדם פועלים עפ``י יד מכוונת. לכל אירוע ישנן סיבות משלו להתרחשותו. סיבות אלו מצויות במישור הרוחני. מעשים טובים מביאים בעקבותיהם גמול טוב, ולעומתם, מאורעות מכאיבים הינם תולדה של מעשים בלתי מתוקנים. לא תמיד הקשר הקיים בין הסיבה הרוחנית למסובב בעולם החומר נראה לעין, אולם חז``ל הצביעו במקרים מסויימים על הגורמים הרוחניים שהביאו לתוצאות הנראות לעינינו. דוגמא בולטת לזיקה הישירה בין חטא לעונשו מצויה בפרשת נגע הצרעת. חז``ל ביארו שנגע איום זה נגרם בעקבות דיבורים שליליים שהשמיע אותו אדם. גם שמו של המצורע מעיד עליו כי הוא: ``מוציא רע``. לנוכח העובדה שחטאי הלשון הם הגורמים לעונש הצרעת, גם עונשו של המצורע ניתן במישור החטא עצמו: ``בדד ישב, מחוץ למחנה מושבו``, וביארו לנו רבותינו: ``מה נשתנה משאר טמאים לישב בדד? הואיל והוא הבדיל בלשון הרע בין איש לאשתו ובין איש לרעהו, אף הוא יבדל``. דןגמא זו של נגע הצרעת שלמראית עין היא נראית לנו כמחלת עור חמורה, ולמעשה היא הינה עונש על חטא חמור, ממחישה לעינינו את הזיקה בין עיוותים רוחניים לעונשיהם הגשמיים ובמידה מרובה יותר גם על הקשר בין מצוות ומעשים טובים לגמולם הטוב, הניתן עבורם להולך דרך ה`. הקב``ה מחשב את כל מהלכי עולמו בדקדוק נפלא ובהשגחה פרטית. עקרון זה נמסר לנו כבר בתחילת ירידת ישראל למצרים, כלומר, בזמן שבו הורד יוסף למצרים, כהכנה לקראת ירידתם של יעקב ובניו. כאשר יוסף נמכר למצרים, נזדמנה לאחים אורחת ישמעאלים שירדה למצרים: ``וגמליהם נושאים נכאת וצרי ולוט``, כפי שמוזכר בפסוק. היתה זו תופעה חריגה. בדרך כלל היתה דרכם של הערבים לשאת עטרן ונפט שריחם רע. והנה, ליוסף נזדמנה שיירה שנשאה בשמים, כדי שלא יצטער הצדיקמהריח רע. בנקודה זו מונח עקרון עמוק בהבנת הנהגת ה` בעולם: עשרים ושתים שנה נותק יוסף מאביו ומכל משפחתו, כשהוא מיטלטל בניכר בין זרים. שנים רבות ישב יוסף בבית הסוהר, ``מקום אשר אסירי המלך אסורים שם``. היו אלו חיים קשים, מבודדים ומלאי צער ונסיונות. לאור כל זאת נשאלת השאלה: מה מעלה או מה מורידה העובדה שבזמן הקצר של הירידה למצרים, עשה יוסף את דרכו בשיירת ישמעאלים הנושאת בשמים? התשובה לכך הינה מקיפה: אמנם ההשגחה גזרה על יוסף שימכר לעבד, שינותק מביתו ויסבול בשבי המצרי בשל עלילת שוא שהעלילו עליו, אולם מכיון שיותר מכך לא נגזר עליו, לכן, אפילו הרגשת אי-נוחות קלה לזמן קצר, נמנעה ממנו ע``י ה`. אם יש צורך לשם כך לשנות את הרגלם של אותם ישמעאלים ואת סוגי משאותיהם, אף דבר זה יעשה, ובלבד ששורת הדין לא תיפגע. בפרט נוסף הננו רואים מהלך שמימי זה: שנים רבות ישב יוסף בבית הסוהר. אולם כשהגיע זמנו לעלות לגדולה, לא נגרם אף עיכוב קל במהלך זה: ``וישלח פרעה, ויקרא את יוסף, ויריצוהו מן הבור`` (בראשית מא, יד). במהירות ובמרוצה הובל יוסף אחר כבוד כדי להיות משנה למלך במצרים. במבט שטחי נראה כאילו פרעה נחפז להביא לפניו את יוסף כדי למצוא פתרון לחלומות שהעיקו עליו. אולם מבט מעמיק במסתרי ההשגחה העליונה מגלה שהשגחה פרטית זו היא שהפעילה את פרעה ואנשיו במהירות מירבית, כדי לחלץ את יוסף מבור המאסר, כיון שתם מועד סיבלו. פרטים אלו באים ללמד על הכלל כולו. הכל מתנהל מתוך חשבונות שמים עמוקים, מסועפים ומדוייקים. לא תמיד הננו זוכים לראות עין בעין את יד ה` והשגחתו, אולם לבנו צריך להיות סמוך ובטוח שכך אמנם מתנהלים כל המהלכים בעולמו של הקב``ה. אין מקרה סתמי, אין נקודה או עובדה המתבצעות מאליהן או ללא קשר לעובדות האחרות. על הכל חופפת הנהגה כוללנית מפורטת מחד ומאוגדת מאידך, והכל נשלט מתוך חשבון מדוייק וציפיה לקראת העתיד. http://www.arachim.co.il/articles.asp?tid=40

למעלה