פיגוע בחיפה

Hwoarang

New member
פיגוע בחיפה ../images/Emo16.gif

18 הרוגים מתוכם 5 ילדים יהי זכרם ברוך החלמה מהירה לכל הפצועים את הפיגוע עשתה מחבלת ערבייה שתישרף בגיהנום

../images/Emo16.gif יהיה זכרם ברוח (להרוגים)

החלמה מהירה לפצועים וסבתא שלי גרה קרוב מאוד למקום!!!!

N i n j a 2

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יהיה זכרם ברוח לכול ההרוגים בפיגוע

frodo1

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

דברים כאלה פשוט עושים לי רע בלב! העם שלנו מצטמצם.

Talia E

New member
מבלי להצדיק, חלילה,

את המחבלת - נאמר שהיא רצחה כדי לנקום את רצח אחיה ואביה (יכול להיות שאני לא מדייקת - אבל בטוח היו שני אנשים קרובים לה) ע"י צה"ל. גם בקרבה היה כעס, כאב, מחשבות קשות ושנאה. לדעתי אלימות וכאב מביאים עוד אלימות וכאב. מעגל הדמים הזה מכאיב שבעתיים ונקמה, לדעתי, אינה התשובה. צר לי על הכאב והסבל הרב הנגרם למשפחות ההרוגים ולפצועים - גם היהודים וגם הערבים.

שי רגב

New member
שאלה: האם את "מקבלת בהבנה"

גם את מעשי יצחק פס וחבריו ל-"מחתרת היהודית"? "עודף הבנה" גרוע בהרבה ממעשי החבלה. "הבנת יתר" מעודדת מעשי אלימות!!

Talia E

New member
הממ... טוב...

דעתך שונה משלי מן הסתם, ואני לא מצפה שתקבל את דעתי או אפילו שתבין אותי. בטאתי את אשר על ליבי ובטאת את אשר על לבך - כולנו מבוטאים
בכל מקרה, לא נפגעתי או לקחתי אישית את דעתך.

Talia E

New member
לא אמרתי שאני מקבלת בהבנה

וגם לא שאני מצדיקה את מעשי האלימות של שני הצדדים. מה שכן אמרתי, זה שלדעתי אלימות וכאב יוצרים עוד אלימות וכאב ושהבאת עוד אלימות וכאב לא תביא לפתרון (הדבר נכון לפלשתינאים וליהודים כאחד). בנוגע למשפט שכתבת: ""עודף הבנה" גרוע בהרבה ממעשי החבלה." אני לא מסכימה אתך. לגבי: ""הבנת יתר" מעודדת מעשי אלימות!!" אין לי מושג במה אתה מתכוון ב"הבנת יתר", אבל אני חושבת שאלימות מעודדת אלימות, יותר מאשר הבנה מעודד אלימות... אגב, אני תוהה אם דיון ה- off topic הזה מפריע למישהו (אני לא כ"כ מעורה בחוקי הפורום) - אם כן, אנא כתבו...

chinabird

New member
../images/Emo45.gif והמשך OFF

במשהו לשי. יותר לי להתבטא בתור שמאלן-על? מישהו שנמצא בשוליים הסהרוריים של השוליים הסהרוריים? תודה. ובכן: כן. במידת מה, אני יכול להבין את חברי המחתרת היהודית (מה היתה כוונת המרכאות שהוספת, אגב?), את המחבלים המתאבדים, את החיילים שמשפילים נשים במחסום או מונעים מעבר של יולדות, את הטייסים שהורגים ילדים במסגרת הפצצה, וכן הלאה וכן הלאה (אני לא יכול להבין אנשים כמו ליברמן, למשל, שמתחננים למלחמה ואולי אפילו מאמינים שהיא באמת תביא לאיזו תוצאה חיובית, אבל זה סתם כי אני צר אופקים). לא זו בלבד שאני לא רואה צורך להתנצל על כך, אלא שאני גם סבור שההבנה הזאת *חיונית*. איך אתה רוצה לפעול בעולם, להביא שינוי (או להנציח את המצב הקיים, אם זה הקטע שלך), אם אתה לא מבין מדוע אנשים עושים את הדברים שהם עושים, ואילו תנאים מביאים אנשים לאיזה סוג של מעשים? הנטייה לזהות הבנה עם הזדהות, או עם הצדקה, היא לא רק שגויה. היא גם מסוכנת; היא מגבילה אותך, את תפישת המציאות שלך ואת יכולת הפעולה שלך. מה עשית בזה?

אין זמ לכתוב הרבה,

אבל אולי מישהו יסביר כאן את המשפט "מי שמרחם כזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים". אכזרים מכל צד, רחמנים מכל צד.

chinabird

New member
קודם כל, לאור ההודעה למטה

אולי באמת ראוי לסיים את הדיון הזה כאן. חוץ מזה, המשפט הנכון הוא "מי שמרחם על אכזרים, סופו שבאים הרחמנים ודופקים לו מכות".

Erunaamo

New member
מבלי לתקוף, חלילה,

את לא חושבת שזה לא הפתיל המתאים לדיון כזה? לדעתי, מומלץ לכבד את זכרם של הנרצחים, ולא להתווכח/להתדיין מעל קברם הטרי.

Talia E

New member
או קיי

אין לי שום בעיה לסיים את הדיון כאן. לא התכוונתי לגרום לתחושה שאינני מכבדת את זכר הנרצחים, פשוט משום שאין זה המצב (בעיני הדיון הזה לא גרע מכבודם). נחזור לאמנויות הלחימה...

zappon

New member
הבא להורגך השכם להורגו ואת כל

משפחתו וכל מי שידע שהוא בא להרוגך ולא מנע את זה!!!

למעלה