פיגוע באדורה

Vendetta

New member
פיגוע באדורה

שראוי לציין שהוא ישוב מוקף בגדר. ושוב הגדר הבלתי ניתנת לחדירה הצליחה למנוע משני מחבלים להסתנן לישוב, ושוב היא מנעה משבעה אנשים להיפצע, ושוב הגדר הנפלאה הצילה את חייהם של ארבעה אנשים - ביניהם גם ילדה בת חמש. אין מה להגיד - הגדר תפתור את כל צרותינו.

EverMan

New member
השאלה היא

איזו סוג גדר היא זו. אם זו גדר ביטחון או גדר חשמלית או מה ?

אומרים בחדשות....

שחתכו את הגדר באופן ידני. כך שהאפשרות שהיא הייתה גדר חשמלית, אפשרית אם רק באותו זמן הייתה הפסקת חשמל! אגב, ענבר כל הכבוד שאתה מייצג נאמנה את השמאל השפוי...רק בודדים עושים את זה בפורום הזה!!! השמאל השפוי אמנם מדבר שטויות לפעמים כמו השמאל "המשוגע", אך הוא שונה בזה שהוא אוהב את המדינה שלו,מתגייס לצבא ולא חולם לרדת מהארץ. לעומת זאת יש את השמאל המטורף, שנמאס לשמוע אותו: שבורח מהצבא , מת לרדת מהארץ, וחושב שהמדינה שלו היא קונספירציה נגדו...!!! ותגיד לא נמאס לך ממפלגת ה"אבודה", שבינתיים מוכיחה שהאידאולוגיה זה לא הצד החזק שלה....

m y s e l f

New member
באחד הדיונים כאן

ענבר הזכיר שהוא עדיין מהסרבנים שנגד גיוס לצבא... חחחח.

EverMan

New member
לא

כתבתי שהוא קרא לי ככה , זה מה שעיצבן אותי... שהוא מעז לקרוא לי ככה.

ונדטה...

אני מציע שתקראי את המאמר שאותו קישרתי להודעה שלי שכבר עברה לעמוד הקודם, על הגדר בעזה, שמנעה מאות פיגועים עד היום. מאות פיגועים, המון דם. כמו כן בכירים במשרד הביטחון כבר מתארים את הגדר כצורך בטחוני חיוני, לאו דווקא רעיון פוליטי. דבר שלישי, הגדר באדורה היא גדר-שמ"ר. זה כלום, אי אפשר לצפות שכזה דבר יגן עלינו. דבר רביעי, את חושבת שזו חדירת המחבלים הראשונה לאדורה? את חושבת שאם לא הייתה שם גדר היה יותר טוב? דבר חמישי, ההצעה שלנו היא לגדר גבול, שהיא מן הסתם הרבה יותר משוכללת ואי אפשר לחתוך אותה ידנית. ההשוואה לא ריאלית בכלל. דבר שישי, זאת גדר מסביב ליישוב, כלומר היא בעצם הופכת את היושבים בו למתגוננים בתוך מבצר קטן שקל לחדור אליו. הגדר שלנו צריכה להיות ההיפך- להפוך אותנו לשטח הגדול מאחורי הגדר, ולא את השטח שלהם. משמע, אדורה זה שטח קטן שמוקף בגדר, בתוך חלק אדמה גדול. אנחנו נהיה חלק האדמה הגדול והם השטח הקטן המוקף בגדר. אסטרטגיה בטחונית.

Vendetta

New member
חן חן על ההסבר המפורט

חשיבותה של גדר ברורה לי, אך אנשים מסויימים מייחסים לה דברים שמעל ליכולתה. גדר לבדה לא תביא פיתרון למצב, גדר לבדה לא תגן על ישראל מכל רע. בניית גדר צריכה להיעשות כדבר לגיטימי במקומות אסטרטגיים, אבל לא כפיתרון בר-קיימא שיביא לגאולה. אני מניח כי הקמת הגדר המיוחלת שאתה מציין תהיה בקו הירוק. אם כן, שאלתי היא - מדוע דווקא שם? מדוע צריך לפנות את ההתנחלויות ולבנות את הגדר במקום הנוח לאוייבינו? ניתן לבנות את אותה גדר בדיוק במקום אחר, לאחר העברתם למקום אסטרטגי טוב בהרבה. ונ"ב: אבקשך לפנות אליי בלשון זכר, משום שזהו מיני בפעם האחרונה שבדקתי. עימך התודה.

תגובה

דבר ראשון, הגדר שאני מציע לא תיבנה לאורך הקו הירוק, אלא תשאיר בידי ישראל 15% מהשטחים, גושי ההתנחלויות הגדולים שמסופחים בכל מקרה לירושלים, שבם גם מתגורר הרוב מבין המתנחלים. אני בהחלט מבין כי הגדר אינה האמצעי היחיד להגנה. תתפלא לראות כי אני גם חושב שצה"ל צריך להמשיך לשבת בבקעת הירדן ולפקח על סחורות בנמל עזה, לדוגמא. כמו כן יש לפתוח במסעות הסברה בנוגע לעראפת ומשטר הטרור שלו, אלא שאין ביכולתינו לעשות אותם כרגע, אנחנו בעצמינו מבצעים טרור בעיני העולם. אני לא חושב ככה, אבל העובדה היא שאנחנו כובשים אוכלוסיה שלמה.

נורית ס

New member
בואו אני אסכם לכם הכל

מחבלים חדרו בשעה 9 בבוקר לישוב אדורה שבדרום הר חברון,שני מחבלים חדרו בהתחלה לבית בישוב ובבית שהו כמה בני משפחה,ורובם נפגעו ,אחר כך המחבלים חדרו לבית נוסף ובבית זה המחבל עלה לחדר השינה ירה בבת החמש שהייתה במיטתה המחבלים עברו לחדר השינה של ההורים וירה בהם. עכשיו האיש הרביעי נפגע כיצא לבחוץ וירו באיש .בכל ארבעת הגופות ירו מטווח קרוב. המחבלים גם פצעו אישה בכתף ו פירצה בגדר ומשם הם נכנסו ויצאו. בואו נעשה סיכום-4 הרוגים[ילדה בת 5,אמה,אישה בת 45 ובן 20.]

למעלה