פיגוערה.

אוֹחַ

New member
פיגוערה.

בגדול המסר ברור: סופגניה=אסון (לפיגורה וכו'). אז למה כבר ממבט ראשון קלטתי שזה נורא?! מזעזע! אני עוד לא ממש מבין למה, אבל זה לוחץ לי על העצב שמתריע: "בלתי-נסבל!". ברור שזה מתחבר לתמונות זוועה מפיגועים, תמונות שכל-מיני "חולים" מפיצים ברשת. תמונות בהן ניתן להריח דם ובשר חרוך ולקלוט מה-זה שחיי-האדם וכבודו שפוכים על האספלט, ניגרים עם שאר נוזלי-גופו. למעשה יש בה, בתמונה הזאת, כל מה שצריך, ממש מתכון-פיגוע - רחוב-אבן, סרט-תיחום ודם. ומאידך, זה רק סופגניה (עם ריבה). אני תוהה אם ניתן לחבר את הסופגניה הזאת לסביבון מהשרשור של שיבולת. חג-שמח לכולם, זה מה רשום ב'נושא' של המייל.

כוונותיך טובות...

אך בניגוד לשולח האימייל שהפיץ את התמונה הביזארית הזאת בחוג מכריו אתה מפרסם אותה ברשות הרבים, והרי ציינת שאתה חש שזה "בלתי נסבל". אין רע מבחינתי בהומור שחור, איני מחסידי ה-PC (למרות שיש בו חלקים שמעוררים בי הזדהות) ואני מוצא את ההזדמנויות לספר ולשמוע בדיחות על נושאים קשים. יש לכך חשיבות. הנקודה היא רק מה פורום המאזינים.

אוֹחַ

New member
שכחת לשאול -

איך זה שאני לא מפספס את תמונות הפיגועים שכל ה"חולים" האלו (כך לדבריי) מפיצים ברשת.

אפשר לבקש את רשותך

לצרף את המשפט האחרון: "אני מוצא את ההזדמנויות לספר ולשמוע בדיחות על נושאים קשים. יש לכך חשיבות. הנקודה היא רק מה פורום המאזינים." אל הדברים שאמרתי לפני יומיים בעקבות ה"מעוז צור"? שני המקרים לא דומים בתכנם, אך דומים מאוד בתבונה, ברגישות ובשתיים שלוש דקות למחשבה שנייה הנדרשות ממי שמפרסם אותם. ההבדל הוא אולי גם בכמות הרגישים העלולים להיפגע מזה. וזו שאלה בפני עצמה (האם יש והאם אפשר לשקול את כמות הפגיעה האפשרית ולפי זה להחליט אם כן או לא לפרסם?)

מעפרה

New member
תפאורה

גם אני כשראיתי את התמונה הזאת הזדעזעתי, למרות שראיתי אותה רק בהודעתך וכבר עם מלים שמכינות לדבר רע. אני חושבת שמה שיוצר את ההרגשה הרעה הוא הפער בין הבנאליות של הנושא (משקל) והאכזריות של הדימוי החזותי (מחבל מתפוצץ). זה כאילו שבפרסומת נגד אנורקסיה היו שמים תמונה של ניצול שואה עם סלוגן "את רוצה להיראות ככה?" (חס וחלילה). כן, זה פשוט טעם רע. לדעתי, זה היה נראה הרבה פחות רע אילו התפאורה הייתה נראית פחות כמו סמטה בירושלים ויותר כמו רחוב עליז וצבעוני בתל אביב.

shellyland

New member
kenvelo

הפער בין הנושא לדימוי אכן מקומם, אבל לא בהכרח מכיוון עליו הצבעת. בלי לבטל דבר מדבריו של האוֹחַ, מצטרף לזה נדבך נוסף שמתייחס אל אכילת סופגנייה (קרי:עלייה במשקל) כאל אסון טראגי ואכזרי. אולי זה רק אני והרגישויות שלי, אבל לא נעם לי.

freedom rider

New member
אכן, תמונות קשות

למעלה