פיגוע'לה

Azazel

New member
לא מצוין ולא נעל.

סלוניק, אתה בחור רציני והגיוני. אני מכיר אותך מפורומים אחרים. אתה באמת חושב שהתקשורת הישראלית לא נתנה את הסיקור הראוי לפיגוע? במיוחד בהתחשב בעובדה שבהתחלה הידע של התקשורת על מה שההתרחש היה מינימאלי ( הידיעה הראשונה דיברה בכלל על רצח על רקע פלילי כמדומני). זהו עוד ניסיון של להתבכיין על תקשורת גזענית, דבר מגוכח ממש, בהתחשב בעובדה שהתקשורת לוקחת עמדת מרכז-שמאל מובהקת.
 
ברור שהתקשורת ימנית

שאלה פשוטה: מתי מראיינים ערבי? כשהערבי מואשם בעיקר. מראים את הערבי המתלהם, הכועס, המאיים... בדרך כלל הערבי המזוקן העצבני. אוהבים ומראים תמיד את הפן הכעור של החברה הערבית. וכשכן מראיינים ערבי או ערבייה שרוצים להציג פן אחר מקטרים ואומרים לו או לה אתה או את לא מייצגים. שיש מליונים של ערבים שרוצים לטבוח בנו. כאלו שלא מוכנים להקשיב וחייבים לשכנע את עצמם שלא יכול להיות. שבצד השני הרוב או כולם רעים. מישהו זוכרת את המערכון של אודטה מופלטה מ- "ארץ נהדרת" עם אחד טיבי? אומנם אני לא חסידה גדולה של אחמד אבל אהבתי את המערכון. אני בטוחה שכולם הבינו על מה מדובר.
מישהו חושב לראיין מומחה ערבי כשמדובר על נושא שהוא לא ערבי פרופר? החלום שלי שבתקשורת הישראלית יראיינו ערבים כשמדובר בנושא שנוגע לכלל האזרחים בארץ בלי קשר לזהות שלו כערבי. כמובן שאני לא מתייחסת למסרים החבויים של התקשורת על הערבים. אני זוכרת מערכון בשחור לבן (או של דן בן אמוץ או של אפרים קישון). המערכון הראה מפיק ובמאי (אל תתפסו אותי במילה אבל שניהם כנראה אחראים על יצירת סרט) והראו חבורת שחקנים (כאילו ערבים) עם מבטא עברי כבד ופנים שחורות ובגדים ערביים מתחננים לשני היהודים שיתנו להם לשחק תפקיד חיובי. (לחבר'ה נמאס לשחק את הרוצח). שכחתי מה הסוף של המערכון אבל אני חושבת שאז נתנו להם לשחק פועלים ושרו איזה שיר ציוני. נורא מצחיק וכואב.
 

masorti

New member
אל תצחיקי אותי...

שימי לב למשל בערוץ 1 שתמיד כל העתונאים המרואיינים על תקן מומחה הם תמיד מעתון "הארץ" (משה נגבי, דני רובינשטיין, גדעון לוי, ורבים אחרים). הדעה של אותו "מומחנה" היא כמובן שמאלנית. אל תשכחי את הסדרה של חיים יבין בערוץ 2 על המתנחלים, שבה הוא אפילו לא ניסה לטעון שהוא אובייקטיבי. פשוט סדרת הסתה נגד המתנחלים. שימי לב לסיקור העוין מאוד שלו זוכים המתנחלים בטלויזיה ובעתונות, מול הסיקור האוהד לפלשתינים (תקראי פעם את הכתבות של יגאל סרנה בידיעות אחרונות של יום ששי, ותראי איזה דמות פסטורלית הוא מצייר לפלשתינים בשטחים). שימי לב שבשבועות האחרונים מתנהלת בטלויזיה לוחמה פסיכולוגית נגד תושבי גוש קטיף לקראת ההתנתקות. ערוץ 1 מציג בכוונה כל יום תמונות של משפחות מתפנות ואורזות חבילות (או שכבר מגיעות לבית החדש), וזאת כדי לתת לכל משפחת מתנחלים הרגשה שהם האחרונים שעוד לא נכנעו ושהמאבק אבוד. ואל תשכחי את אמירתו של אמנון אברמוביץ (עתונאי ופרן בכיר!!) שיש להגן על שרון כמו על אתרוג ולא לדבר על שחיתותו כל עוד לא הסתיימה ההתנתקות. התקשורת ימנית? חה... חה... יכול להיות שמבחינתך כל סטייה מהקו של אש"פ הוא ימניות.
 

masorti

New member
אנא האזיני לקטע הוידאו הזה...

רצוי מתחילתו (האתרוג) עד סופו (שימי לב להתייחסות ל"דגלים משפטיים").
 

ערב רב

New member
אוי, מסורתי, כמה שאתה תמים

בעיני רוב הערבים הימין הישראלי כלל לא אמור להיות חלק מהשיח, ומה שנשאר מהתישקורת השמאלנית מוגדר אצלם כימין/מרכז לאומני/הציונים וכל מיני הגדרות שונות ומשונות.
 

Azazel

New member
זה לא שאלה של איזה גלידה אתה אוהב.

אחרת, מה הטעם לדבר על זה בכלל?
 

סלוניק

New member
מהי הדגשת "הלינץ' בחייל" על פני

הפיגוע, אם כך? אני לא סבור כי התקשורת היא גזענית, לפחות לא בד"כ, אבל יש הרבה (הרבה) טעם רע מן הסיפור הזה.
 
יש, גם הרבה טעם רע

מהשמל הישראלי, שלחם כמו רוטווילר, על מאסרו של יורם שקולניק, גם לאחר שנים רבות, קיוו שיינמק בכלא, ואילו פה? שתיקה רועמת.... איפה יוסי שריד? איפה זהבה גלאון? איפה לוחמי זכויות האדם, שיתבעו את תפיסת מבצעי הלינץ'? הצביעות נוזלת מהם....
 

Azazel

New member
מהי הדגשת רצח המחבלים בקו 300

ע"ג החטיפה? מה עם השיח התמידי על המצב הביטחוני ולא על תאונות הדרכים שהורגות בנו הרבה יותר? זוהי דרכה של תקשורת, לדווח על הדברים היותר פיקנטיים - וזה בהחלט פיקנטי, יש פה עוד סיפור, דברים מתחת לפני השטח, וכד'. כמה כבר אפשר לדבר על הרצח? בדיוק כמה שמדברים על פיגוע פלסטיני. אפילו דברו יותר, כי זה דבר יוצא מן הכלל. להבדיל, הלינץ' הוא מעניין - חשיפתם של פניהם של ערביי ישראל, לכאורה, חברי כנסת מעורבים, ניסיונות טיוח.... באמת מעניין למה מסקרים את זה הרבה.
 
למעלה