פיגועים

SERERR

New member
פיגועים

אני מרגישה חסרת אונים אין במדינה שלנו אדם רציני שאפשר ליבטוח בו שהוא יביא לנו שקט וביטחון. בקשר לכתבים בטלוויזיה ממש בא להקיא מהתאורים שהם מביאים לשידור מספיק לדווח על כל פרט ופרט שקורא בשעת הפיגוע תהיו חכמים ותישתקו!

צר לי שאת חשה כך

אני מבין מה את מרגישה. כולנו בימים אלה שותתי דם וליבנו מלא כאב. מה בדיוק את מצפה מהכתבים, שלא ישדרו את המציאות הקשה שסובבת אותנו?

Mariguella

New member
לא, אבל

קודפ כל, בהמשך לציטוטיך מ"ראיתי שמעתי" של השבוע האחרון, אביב לביא מביא שם שאלה מתוחכמת במיוחד ששאלו ערביה שנפגעה בפיגוע באוטובוס ליד מחנה 80 - מה היא חושבת על האירועים (הפיגועים) האלה ("כמובן שאני אוהבת אותם, תראה איך הפנים השרופות שלי הולמות אותי..." - כמו שאמר פעם טל בנין - "שאלת אותי שאלה מטומטמת, אז קיבלת תשובה מטומטמת". לערביה המסכנה לא היה את ההומור השחור שלי. היא פשוט ענתה שהיא מגנה את הפיגועים). נראה כאילו הכתבים מאבדים לחלוטין את הטקט. מישהו שלח לי במייל פרודיה על שירים ושערים, "שירים ופיגועים", עם חיקויים של איינשטיין, זוהיר וכל השאר מתלהבים מן הזרמת האדרנלין הבאה. אני אחסוך מכם את השחור משחור הזה, אבל המסר ברור. נראה כאילו המדיה הפכה למכורה לאדרנלין ו"מתלהבת".

greywolf

New member
וולטר קרונקייט

אני חושב שהעיתונאים עצמם לא יודעים תמיד איך להתמודד עם מה שקורה. כמו שהממסד הצהל"י קצת אובד עצות כך גם התקשורת לא תמיד יודעת כיצד לנהוג. כשגלעד עדין דיבר בלילה בו רבין נרצח הוא כמעט בכה בשידור. היה צורך בחיים יבין כדי לשדר ידיעה כזאת. לא כולם הם וולטר קרונקייט.

alex000

New member
שלום לך גיא

לפי דעתי אתה צודק, תמשיך לחשוב כך ודעתי בנושא שהכתבים צריכים לשדר יותר פרטים כדי לבנות לעצמנו תדמית של מסכנים כי מה שאנחנו באמת, אני מקווה מאוד שאתה מסכים איתי.

BRONCO

New member
המשך לפיגועים

אני פשוט לא יכול להבין את כול התיקשורת אים היא גורמת לנו לשחק לידי הערבים בזה שהיא מציגה את הדברים שקורים בשטח בצורה לא נכונה? האים התקשורת לא יודעת גבולות אלה רק מעונינת בסקופים ? אני צופה בחדשות ואני פשוט נחרד מהשאלות שהמגישים שןאלים את הכתבים או את המרואינים אין להם שום סנטימנטים למה שקורה פה במדינה. הם כאילו מנותקים מהמדינה ומהעם אני חושב שלא משנה דעותייך הפוליתיות אתה צריך ליהיות נאמן למיקצוע ולמדינה אין צורך לשדר כל דבר ולהראות כל דבר שקורה . בנוסף חילוקי הדעות בתוך הממשלה הם דבר לגיטימי אבל להוציא את הדברים לתקשורת זה כבר לא בסדר צריך לשמור את חילוקי הדעות התוך הממשלה כי אנחנו משחקים לידים של העולם האירופאי וגם כמובן לידי הפלסתינטיםן הם מקבלים לגיתימציה להמשך פיגועים כאשר הם רואים את כמות חילוקי הדעות שיש בממשלה

Me¥tal

New member
ממש לא נכון!

לכתבים לא אמורים להיות סנטימנטים. כתב חייב שיהיה לו ניתוק מקצועי כי הוא צריך לעמוד במעמסה הנפשית של דיווח ממקום שבו מתים אנשים ברגעים אלה. אם לא יהיה להם ניתוק מקצועי, הם לא יוכלו לדווח את כל האמת. ובקשר לחילוקי הדעות בממשלה, אתה באמת חושב שהעם לא צריך לדעת את זה? העיתונאים חייבים לדווח את האמת כולה, ולא משנה עד כמה היא קשה. אתה לא רוצה לחיות במקום שבו אתה לא יודע מה חושבים בממשלה. תאמין לי, שהדברים הסודיים בהחלט לא מדווחים.

1anita1

New member
נאמנות למקצוע vs. למדינה, וגם...

אתה לא יכול להיות תמיד נאמן גם למקצוע העתונאות וגם למדינה, לפחות לא בצורה שאתה מתכוון אליה. למרות שלדעתי להיות נאמן למקצוע, מה שנקרא להיות אוביקטיבי ולהביא את כל הזוויות, זה כן שרות ל"מדינה". ובקשר להוצאת ה"כביסה המלוכלכת" של חילוקי הדעות בממשלה החוצה- חילוקי דעות בדמוקרטיה זה דבר לגיטימי, אני מניחה שאתה יודע, זאת המהות שלה בעצם. נכון, להראות את חילוקי הדעות לעולם בחוץ זה באמת דבר שפוגע בנו (או ליתר דיוק, בדרך שמוביל השלטון), אבל מה לעשות, לדמוקרטיה יש גם חסרונות. (או אולי זה לא חסרון?)

BRONCO

New member
תגובה

האם אנחנו הדמוקרטיה היחידה בעולם? [האם כשהאמריקאים היפציצו את אפגניסטן והרגו מאות אזרחים האם שמעתם את כול החילוקי דעות שלהם בתיקשורת? לצערי אנחנו במצב של מילחמה ואם כול הכבוד שאני רוחש לדמוקרטיה אני חושב שזה לא הזמן לכול "הכביסה המלוכלכת" לצאת החוצה . שיגמר מצב מילחמה "שיהרגו אחד את השני בפוליטיקה" בנוסף את הדברים שמציגה התיקשורת אפשר להציג בהרבה צורות תלוי ביוצר.

Mariguella

New member
דווקא כן

הנה אייטם על חילוקי הדעות בארה"ב בנושא אפגניסטאן. מדינה שהתקשורת שלה לא מציגה חילוקי דעות בזמן חירום (שבטוח קיימים, תמיד יש את מי שיחשוב אחרת) היא לא ממש דמוקרטיה.

1anita1

New member
והופס הפכנו לדיון על מהות הדמוקרטיה

כשהאמריקנים הפציצו את אפגניסטן באמת ניצפתה שם תקופה של שקט עיתונאי, אבל מהר מאוד הם הבינו מה הם עושים ונשמעה בקורת די קשה על זה שכולם היו הפה של הממשל. לא דוגמא טובה. מלחמה או לא מלחמה- הרעיון הוא שיהיו חילוקי דעות, אחרת (ובלי קשר לדעות פוליטיות, באמת!) איך אתה יכול להיות בטוח שצורת הלחימה הזאת היא הדבר הנכון לעשות?

BRONCO

New member
המשך

חילוקי דעות זה דבר מצוין אבל! תלוי איך אומרים את זה מתי אומרים את זה ומי אומר את זה פה אצלנו כל ח"כ ניהיה פרשן של מילחמה אופרשן של הממשלה שזה אולי טוב אני חוזר אולי אבל תלוי מתי ואיך והתיקשורת עטה על זה כמו אחרי צייד . אין לי עינין בליסגור פיות לאנשים. רק צריך לדעת ואת זה אני מצפה מיתקשורת ולא מח"כ כי אותו מעניין רק שיראו אותו בתקשורת או ישמעו הוא לא חושב על כלום רק על האינטרסים העתידיים שלו את זה אני מצפה מהתקשורת .ושוב פעם תלוי איך מציגים את העובדות את אותם עובדות אפשר להציג בכמה דרכים ולא בשאלות אשר התשובות להן משחקות לידים של מי שמעונין להזיק למדינה שלנו

alex000

New member
את צודקת חלקית

את צודקת חלקית, לגבי הפיגועים ושאין לנו בנאדם רציני אחד במדינה את צודקת, אבל בקשר לכתבים והצנזורה את ממש טועה, לפי דעתי הכתבים שלנו והתקשורת שלנו צריכה להעביר מסר לעולם ולא בהכרח מסר של שקר או מעשיות, הם צריכים לשדר כל פרט ופרט מהפיגועים וסליחה שאני מדבר כך אבל הם צריכים לשדר את חתיכות הבשר של האנשים החפים מפשע שנהרגים. הם צריכים לעשות זאת מכיון שאנחנו צריכים להעביר מסר לעולם שאנחנו באמת מסכנים, אסור לצנזר את הדברים הללו, אצל הפלשטינאים אין דבר כזה צנזורה ולכן הם מצלמים ומראים את כל מה שקורה להם לכן הם בנו לעצמן תדמית של נפגעים בתקשורת הכלל עולמית וכתוצאה מכך כל העולם חושב שהם המסכנים, אבל בשיא התכלס המסכנים זה אנחנו, אנחנו נהרגים כל יום ואין מישהו אחד אם ביצים שמסוגל לקום ולבצע מה שהעם מבקש שיתבצע. ** אני מבקש ממך בבקשה לשנות את הדעה שלך בקשר לתקשורת, כמה שיראו יותר זה רק יהיה לטובתנו **

למעלה