פיג'ויה שאלה

פוקסי99

New member
פיג'ויה שאלה

שלום לכולם יש לי גדר חיה משיחי פיג'יה מתחילה להניב כמויות של פרי זאת פיג'ויה בר פרות קטנים אבל טעימים שיגעון יש מתכונים לפיג'ויה?????? שבת שלום פוקסי

א פרח

New member
אפשר לבוא

לעזור בקטיף תמורת מעשר?

../images/Emo97.gifפוקסי חג אסיף שמח.

שבת שלום וחג שמח. שאלה מבור ועם הארץ. א. זה שיח? ב. זה מטפס? לאחר שאני לא יודע איפה אתה גר אזי אני לא מבקש לבוא אלך. חג שמח. מאיר כרמיאל

raya

Well-known member
../images/Emo97.gif מאיר שלום!!! אמנם אינני פוקסי, אבל ככל הידוע לי הוא מהאיזור בו גדלתי. פיג'ויאה איננו מטפס אלא דומה יותר לשיח. בבית הוריי יש גדר חיה מפיג'ויאה שצריך מדי פעם לגזום כדי לעצב את צורתה. חג שמח! רעיה

../images/Emo97.gif רעיה הנה כמה דברים אליך.

רעיה שבת שלום וחג שמח. לא ברכתי אותך לראש השנה הנה הברכה שלי. שנה טובה. הרבה הרבה בריאות. הרבה הרבה הצלחה. שתיהיה לך שנה טובה ומתוקה. למרות שאני לא יודע היכן גדלת. מאיר כרמיאל

פוקסי99

New member
וכך אני נוהג לאכול

את פרי הפיג'ויה למזלי השנה הפרי לא נפגע מזבוב הפרי אז יש לי פרי ללא ריסוס שבת שלום. וככלל אני גר בכפר יונה פוקסי

dana 2222

New member
תוכל להוסיף אותו לסלט פירות .

נכון שזה לא ממש מתכון גאוני, אבל תמיד יוסיף קצת נופך וצבע, ויתן טעם קצת אחר.

פיג'ויה - הזן הנכחד - שמור זרעים

כנראה שזה הסוג שהיו מגדלים פעם בארץ.. יש אנשים שממש מחפשים את זה בנרות. על אחת כזו ידוע לי מפורום שכן.. בתיאבון דונה

פוקסי99

New member
פיג'ויה

שלום רב ראשית יש לי בגדר החיה מספר שיחים מזנים שונים ואפשר לבוא ולקחת יחורים ולהשריש. דבר שני: במשתלה אשר קניתי לפני כ10 שנים את השיחים שלי אני מאמין שיש להם שתילים. בכול מקרה: השיחים שלי לרשותכם. שבת שלום פוקסי

orlu

New member
פיג'ויה זיכרון ילדות שלא פג טעמו|כן

ריחו ומוזרתו כאחד

smady a

New member
פיג'ויה פרי טעים דומה לפירות של

התינוקות. הפרי שלך קצת קטן לפי התוכן שלו. אבל זה סוג טעים. שנים היה לי בחצר. אפשר להכין סלט פירות. מקפא של פיג'ויה עם שמנת מתוקה יוצא פצצה. והמה מצאתי באחד האתרים מתכון נחמד למשהו גלידת פג'ואה ברוטב קרמבולה לגבי הרוטב אפשר לשנות. מצרכים קילו פג'ואה 3 חלמונים 5 כפות אבקת סוכר 2 כפות ליקר פירות מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד חלב 50 גרם חמאה 4 כפות מיץ תפוזים גביע שמנת חמוצה לרוטב: חצי קילו קרמבולה חצי כוס מים כוס וחצי סוכר לימון מקל וניל חצוי לאורכו אופן ההכנה 1. חוצים את פירות הפג'ואה ומוציאים את בשר הפרי בעזרת כפית, מעבירים לקערת מעבד מזון, מרסקים למחית חלקה. 2. מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר מעל אמבט מים חמים, עד שהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את הליקר. 3. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה. 4. מקפלים בעדינות את החלמונים עם תערובת הפג'ואה והקצפת, יוצקים לתבנית מוארכת ומקפיאים כחצי שעה. 5. בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם החמאה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים בכמה פעמים את המיץ והשמנת, יוצקים על מעדן הפג'ואה הקפוא חלקית. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומקפיאים. הכנת הרוטב: 1. פורסים את הקרמבולה בעובי 1/2 ס"מ. 2. מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר, מוסיפים את פרוסות הקרמבולה ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ מהלימון, רצועת קליפה ואת הוניל וממשיכים לבשל כשעה וחצי. מרחיקים את הוניל ומעבירים לצנצנת. 3. מעבירים את מעדן הפג'ואה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מחממים מעט את הרוטב, שמים בצלחות הגשה ומעל פרוסת מעדן. אפשר גם לקשט בפרוסות פג'ואה וקרמבולה טריות.

ismeralda100

New member
ואוו!!! איזה כיף לך-מתה על פיג'ויות

ולא ייאמן כמה אנשים פשוט לא יודעים מה זה! רק תזכרי שהן צריכות המון השקייה - אחרת בסופו של דבר הפירות יוצאים קטנים. זה לא אומר שזה פחות טעים - זה פשוט מבאס כי זה פחות לאכול!!! העונה קצרה יחסית לכן חשוב לקטוף בזמן, כי לרוב אלו שכבר מגיעות לרצפה נהיות לא טובות מהר (חומות מבפנים). והנה המתכון שלי - מוכנה?? המצרכים: סכין. כפית. פיג'ויות - (כמות: כמה שיותר). אופן ההכנה: לקחת פיג'ויה. לחצות בסכין. לקחת כפית. להוציא את התוכן.

מ צ ד ה

New member
פיג'יה../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif מעולם לא שמעתי/נתקלתי

... עד עכשיו. תודה על השיתוף!

../images/Emo97.gif מצשה חג שמח זה מזכיר לי....

חג שמח. בשלהי שנות החימישים ותחילת השישים שהינו ילדים הינו מתגנבים לכל מיני חצרות וקוטפים כמה פירות. בישוב הסמוך למושב שאני גרתי בו היה רופא שבה לכפר ומטפל באנשים ואז פעם שלחה אותנו אשה "סבתא" לרופא להביא לה מרשם. העיקר הלנכו ברגל כחמישה ילדים והגענו לכרם מהר"ל לביתו של הרופא וראינו עץ גדול שהיה מלא מלא פרי ולא ידענו טעמו חיפשנו אחד רך ומצאנו וככה לאחר קבלת המרשם והפרי המוזר בידנו הלכנו ,אז אחד החברים היה סקרן מאוד לדעת את שם הפרי ואז דפק על הדלת של הרופא ואמר לו אדוני יש עץ גדול החצר שלך ויש כאלה פריות ירוקים מלא ,אולי אתה יכול להגיד לי מה שם הפרי והרופא ענה לחבר זה אבוקדו החבר שמח כי הרופא נתן לו כמה וככה הצטרף אלינו ושאלנו מה הוא אמר הוא ענה הוא אמר שזה אבבוקקקוד ,לא בגלל שהוא מגמגם אלה סילף את השם . העיקר עכשיו יש לנו לכל אחד אבוקדו אחד ויש לנו אחד נוסף ורך שברנו אותו ככה אז היתה התערבות מי טועם ראשון ויצא שאחד החברים יטעם ראשון ,איך שהוא הכניס מעט מהאבוקדו לפה החבר נהיה אדום כמו עגבניה וירק יריקה אדירה ואמר לנו זה כמו גריז , העיקר גם אנחנו טעמנו קמצוץ וכולנו בדעה אחת זה הפרי המעגיל ביותר שאכלו עד כו,היום כבר לא. סליחה הרופא היה ממוצע סיני ואיש חביב מאוד . אז זה הסיפור ומאז כל פעם שאני רואה פרי או ירק חדש אני משתדל לקנות אחד ולטעום,ככה לפעמים זה טעים ולפעמים לא,כעקרון שאני יליד הודו ואני אוהב את הפירות הטרופים. חג אסיף שמח לכולכם.

למעלה