פיברומיאלגיה

hadas141

New member
פיברומיאלגיה

היי לכולם, שמי הדס, בת 24
לומדת פסיכולוגיה ובמקרה באחד מנושאי הלימוד המרצה הזכיר את שם המחלה ואת הסימפטומים.
שמעתי על המחלה בעבר משום שבת דודתי חולה בה, אך מעולם לא ביצעתי מחקר.
אני בטוחה שגם אני חולה בה, ממש כמעט כל התסמינים הכתובים מופיעים אצלי, עקצוצים והירדמויות של הגפיים, מעי רגיז, כאב חד בצד הפנימי של הברך בשתי הרגליים, תחושה של "שריפה" בשחמות, כאבים בגב תחתון ובצוואר העליון, חולשה כללית תמידית ועוד.. בנוסף, אבחון של חרדות ודיכאון וכרגע אני בטיפול פסיכיאטרי.
מכוון שקבעתי תור רק לעוד חודש (התור הקרוב ביותר) רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם יש קשר בין פריחות על העור למחלה?
2. האם הופעה של חרדות ודיכאון שכיחים במחלה?
3.האם יש קשר לרגישויות למזון? (כמעט ואוזל לי התפריט)
4. לאחרונה נתפסות לי כפות הרגליים בעיקר במהלך אימון גופני, האם יש קשר?
5. מה יכול לסייע בכאב?

אודה לכם אם תענו אפילו על אחת משאלותיי :)

choco2602

New member
יש מחלות ראומטיות נוספות

לגבי פריחות. גם אני באותה סירה כמוך. בד"כ משייכים פריחה ביחד עם תסמינים כאלו לזאבת. כמובן שיש צורך לבדוק ולברר הכל לעומק מול רופא. לבצע בדיקות דם וכו'.
אני אישית מתמודדת עם הפריחות עם הרבה אלוורה וסבון מיוחד לתינוקות במקלחת (בלנאום). לא לגמרי עוזר אבל מחליש את הגירוד.

יש לי הרגשה שרופאים לא ממהרים להכריז שמדובר במחלה תמידית גם אם קיימת אחת כזו. תבדקי, ותספרי לרופא על כל התסמינים ותוודאי שבודקים אותך כמו שצריך.

ריפנזל

New member
שלום

1. פריחות - חושבת שלא, גירודים ועקצוצים יודעת שכן בחלק מהמקרים.
2. חרדות שכיחות, בעיקר בהתחלה עד שלומדים מה קשור למחלה ומה לא, מתי צריך ללכת לרופא ומתי צריך פשוט לנוח. דבר שכדאי מאוד לדעת - חרדה מאוווד מגבירה את הסימפטומים, ואז מרגיש כאילו יש עוד סיבות לחרדה וכו'... דיכאון - יש. אני חושבת שקראתי שבכל מחלה כרונית יש סיכוי די גבוה לדיכאון.. זה נשמע הגיוני.
3. רגישות למזון - כן, מעי רגיש מאוד שכיח

4. גם לי זה קורה המון... לפחות אני כבר לא מתרגשת מזה, ורק מותחת ועושה מסאז' עד שנרגע.
5. התעמלות מתונה, תרופות, הורדת הילוך בחיים והורדת מתחים אם רק אפשר, וגם טיפול קוגניטיבי יכול לעזר - ללמוד איך לא להילחץ מהכאב, ואיך לשלוט בסיטואציה וכל מני, זה אמור להיות מעולה לעניין החרדות.

6. בנוסף, אם את אכן מאצלנו, אז משהו שלא הוספת לרשימה זה בעיות קוגניטיביות. זה לא משהו נפגע או הלך לאיבוד, אבל בגלל כל התשישות והכאבים קורה הרבה שיש ירידה בזיכרון, קושי בשליפת מילים, קושי בריכוז וכד'.

איזה כדור רשם לך הפסיכיאטר? אני שואלת כי למעשה הרבה כדורים לחרדות/דיכאון התגלו במשך השנים גם כמועילים לכאבים, זאת בגלל שהם פועלים על אותו מנגנון של עיכוב ספיגת סרוטונין - הורמון שכשהוא בספיגה מהירה מדי (כלומר, לא נשאר בזרם הדם מספיק זמן) גורם גם לדיכאון וגם לכאבים. אז יכול להיות שתתפסי שתי ציפורים במכה אחת

hadas141

New member
היי :)

תודה רבה על התשובה!
לא ידעתי שבעיות קוגנטיביות קשורות לפיברו, תמיד השלכתי את זה על חוסר בB12 והפרעת קשב (למרות שלא עשיתי איבחון אף פעם)
כרגע אני לוקחת איקסל אבל ממש רוצה להחליף כי הוא לא עוזר לי לתשישות והוא עושה אותי ממש עצבנית.

יקירתי,

אם את חושדת שאת חולה לכי לרופא להיבדק ולקבל אבחנה ברורה. את יכולה להתחיל עם רופא משפחה ואם את חושדת שזו פיברו - לכי לראומטולוג!
כמעט בלתי אפשרי לתת אבחנה דרך האינטרנט, ודאי שלא במחלה כל כך נזילה כמו פיברו, שהיא בעצם תסמונת ובאה לידי ביטוי על ידי כל כך הרבה גורמים...

נשמח לשמוע ממך שוב ולדעת אם אכן חלית בפיברו או במשהו אחר..

אני יכולה להעיד על עצמי רק...

1. האם יש קשר בין פריחות על העור למחלה?- אני חושבת שיש קשר - לי יש אוטופיק
2. האם הופעה של חרדות ודיכאון שכיחים במחלה? זה כמו לשאול מה קדם למה הביצה או התרנגולת- אני יכולה להעיד שכאשר המצב הנפשי שלי לא טוב אז הפיברו מחמיר.
3.האם יש קשר לרגישויות למזון? (כמעט ואוזל לי התפריט)- יש לי רגישות שקשורה למערכת חיסונית נמוכה. קופאין בעיקר, פירות מסויימים, חלב, חומרים משמרים וכו'
4. לאחרונה נתפסות לי כפות הרגליים בעיקר במהלך אימון גופני, האם יש קשר?- אצלי זה בגלל מחסור במגנזיום
5. מה יכול לסייע בכאב?- אין לי תשובה חד משמעית- טיפול תרופתי- בעיקר משתדלת לזהות מה גורם לכאב- ואז להימנע/להפחית עומס/ יש מצבים שמקלחת חמה עוזרת. מסג'

hadas141

New member
:)

גם לי יש אטופיק, אבל הובחנתי בלידה, והרופא עור טוען שאין קשר בין הפריחה שלי לאטופיק.. :\
ממש תודה על התשובה, נחמד לדעת שיש עם מי לדבר :)

פיפה4

New member
היי

אצלי הקשר בין גרודים לרגישיות למזון הוא חזק מאוד!
שנים סבלתי ממעי רגיז וגירודים חייבת לציין שמאז הפחתתי משמעותית בצריכת הגלוטן (וגם עם מוצרים מהחי) אני כבר לא מתגרדת בכלל, והבטן כבר לא משגעת אותי.. והמנעות מחומרים משמרים ואוכל מעובד גם עוזר מאוד.
גם התפריט שלי מצומצם מאוד, אבל למדתי איך לגוון בתוך המעט שנשאר לי לאכול ואני ממש נהנית מהאוכל.ופעם ב.. מתפנקת על אוכל "שעושה רע"
בעיניין החרדות- והדיכאון-נראה לי שהתחילו לפני ההתפרצות אבל היו לי בעיות שינה כשנתיים לפני הפיברו והיום אני יודעת לומר שיש אצלי קשר חזק בין שינה לא טובה לחרדות.
ספורט-ממליצה על מלא מלא מתיחות -זה מה שעזר לי, אפילו לפני הליכה של רבע שעה.

למעלה