פיברומאלגיה

פיברומאלגיה

דר' אלקיים שלום רב, הופנתי לרופא צבאי לקביעת פרופיל. במהלך הפגישה עימו נבדקה שוב האופציה של הפיברו' שלאחר בדיקה קצרה (תשאול מלא אך ללא בדיקת נקודות מלאה) הרופא אמר שלושה דברים מרכזיים: 1. בספרי הפרופיל הצבאיים לא מופיע סעיף של פיברו' או תשישות כרונית? האם יתכן מצב שבו הצבא לא מכיר במחלה הזאת? 2. הוא ביקש שאני אגש למעבדת שינה על מנת לבדוק האם אני נוחר בזמן שינה וזה גורם לכאבים. 3. הוא שאל אותי האם אני מסוגל להרדם תוך כדי שיחה עם אדם (כמובן שאני לא מכיר מצב כזה אצלי) למרות זאת הוא אישר את מחלת הפיברו'. אבקש את התייחסותך לדבריי. תודה רבה.

פיברומיאלגיה

אכן נדמה לי שאין סעיף עבור פיברומיאלגיה אך במקרים אלו משתמשים בסעיף אחר המתיחס למחלות מפרקים ומתאימים אותו- לגבי מעבדת שינה- זה רעיון טוב בהקשר הפיברומיאלגי וזה עשוי לתמוך באבחנה- לגבי הרדמות תוך כדי שיחה- זה אינו אופייני לחולי פיברומיאלגיה אלא מופיע בהפרעות שינה אחרות

אבל הנחירות ...

שני רופאים (אחד מנהל מחלקה) איבחנו את הפיברו האם יש טעם ללכת למעבדת שינה בשביל אבחנה ברורה מראש? והנחירות ... את מכירה מצב כזה שהנחירות הם אשר גורמות לכאב ? (למרות שאני יודע שאני לא נוחר בזמן שינה).

פיברו'

ולדעתך לאיזה דלקת פרקים ניתן להשוואת את הפיברו' כדי לקבוע פרופיל?

למעלה