פט פט פטריות...

רגע רק רגע

Active member
שתי הפטריות האלה יצאו בגינה.
הקטנה זה אך "בקעה" והגדולה יותר כנראה יומיים לפני.
הגדולה יותר פיתחה רירית שמגנה על כל הכובע.
הקוטר של הגדולה כ-7 ס"מ.
מישהו יודע משהו?

קבצים מצורפים

• IMG-20201225-WA0000.jpg
    IMG-20201225-WA0000.jpg
    KB 300 · צפיות: 8
  • IMG-20201225-WA0001.jpg
    IMG-20201225-WA0001.jpg
    KB 437 · צפיות: 8

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שתי הפטריות האלה יצאו בגינה.
הקטנה זה אך "בקעה" והגדולה יותר כנראה יומיים לפני.
הגדולה יותר פיתחה רירית שמגנה על כל הכובע.
הקוטר של הגדולה כ-7 ס"מ.
מישהו יודע משהו?
נצל"ש מהגינה שלי

גם לי יש בגינה כמה אורחות חדשות. גם אם תזהו בוודאות אני לא מתכוון לגעת בהן אבל בכ"ז מעוניין לדעת מה שמן.

פטריות.jpg

נוף-צלול

Well-known member
נצל"ש מהגינה שלי

גם לי יש בגינה כמה אורחות חדשות. גם אם תזהו בוודאות אני לא מתכוון לגעת בהן אבל בכ"ז מעוניין לדעת מה שמן.

צפה בקובץ המצורף 10157
אלו שקצת יותר חומות ומרוחקות טיפה מהעץ ולא הצמודות, ונדמה לי שהעץ הוא אורן (האמנם?) הן אולי אורניות.
צלם את החלק התחתון של הכובע - אם יש שם דפים ולא נקבוביות - מגדיל את הסיכוי שאלו אורניות

מ ש ה 53

Well-known member
אלו שקצת יותר חומות ומרוחקות טיפה מהעץ ולא הצמודות, ונדמה לי שהעץ הוא אורן (האמנם?) הן אולי אורניות.
צלם את החלק התחתון של הכובע - אם יש שם דפים ולא נקבוביות - מגדיל את הסיכוי שאלו אורניות
א. לי נראה שכולן "אותו דבר" ואין שם אורניות. באורניה התחתית היא אכן דפים שמתרכזים מההיקף למרכז וצבעם צהוב.
ב. בכל מקרה, יש קבוצת פטריות בפייסבוק ואפשר להירשם שם ולשאול שם.
ג. איך שלא יהיה, מאד לא רצוי להסתמך על הגדרה לפי צילום וכשמצלמים חשוב גם להציג תצלום של צידה התחתון של הפטרייה.
ד. מהתרשמות לא ממש מקצועית, הפטריות הללו אינן למאכל.

א. לי נראה שכולן "אותו דבר" ואין שם אורניות. באורניה התחתית היא אכן דפים שמתרכזים מההיקף למרכז וצבעם צהוב.
ב. בכל מקרה, יש קבוצת פטריות בפייסבוק ואפשר להירשם שם ולשאול שם.
ג. איך שלא יהיה, מאד לא רצוי להסתמך על הגדרה לפי צילום וכשמצלמים חשוב גם להציג תצלום של צידה התחתון של הפטרייה.
ד. מהתרשמות לא ממש מקצועית, הפטריות הללו אינן למאכל.
והנה דוגמא 'חיה' למה אסור באיסור מוחלט להסתמך לאכילת פטריו על "המלצות" ממי שאינו יודע, או מתבלבל, ואם אינך יודע מי יודע - עדיף להניח שלא יודע!!!
אורניה היא הפטריה היחידה שאני יודעת לזהות וגם להיזהר מהדומות לה שאינן היא.
אז - דפים - דווקא זכרתי שהם אחד הסימנים ל- לא אורניה. אבל - קראתי אחד, ואז קראתי שני, שאני רגילה ללמוד ממנו הרבה.
אחרי הראשון - חשדתי שטעה. אחרי השני, כבר הנחתי שאני טועה. אבל ליתר בטחון הלכתי לקרוא ולחפש. גוגל ידידנו..
כיוון שגוגל ענה לי מה שאני כבר יודעת, אז נרגעתי. ואולי גם השתעשעתי.
לארניה יש ספוג בתחתיתה ולא דפים!!
אז - למעשה אין כאן ויכוח כי כולם בשרשור מסכימים שמעניין לנסות לזהות מדי פעם, רק לשם סיפוק הסקרנות ולמידה כללית. אבל לא לאכול. המשיכו ככה..

מ ש ה 53

Well-known member
והנה דוגמא 'חיה' למה אסור באיסור מוחלט להסתמך לאכילת פטריו על "המלצות" ממי שאינו יודע, או מתבלבל, ואם אינך יודע מי יודע - עדיף להניח שלא יודע!!!
אז - דפים - דווקא זכרתי שהם אחד הסימנים ל- לא אורניה. אבל - קראתי אחד, ואז קראתי שני, שאני רגילה ללמוד ממנו הרבה.
אחרי הראשון - חשדתי שטעה. אחרי השני, כבר הנחתי שאני טועה. אבל ליתר בטחון הלכתי לקרוא ולחפש. גוגל ידידנו..
אז - למעשה אין כאן ויכוח כי כולם בשרשור מסכימים שמעניין לנסות לזהות מדי פעם, רק לשם סיפוק הסקרנות ולמידה כללית. אבל לא לאכול. המשיכו ככה..
צודקת. מרוב שנים שלא ליקטתי אורניות, שכחתי שהמבנה התחתון הוא ספוגי... וואו. מכה על חטא. ואגב יש פטריה שדי דומה לאורניה ובד"כ מעדיפה לגדול מתחת לעצי אלון. אם את קורעת אותה, היא מכחילה תוך שניות. היא כן אכילה, אבל חייבים לבשל אותה בישול מקדים וממושך ולהחליף מים. לא מעט אנשים הורעלו ממנה, גם אם היא לא רעילה ברמת הרג. היא פשוט גורמת לכאבי בטן קשים. שמה גושית.

נוף-צלול

Well-known member
טעיתי בענק. מודה ומתנצל. מצטער ומתנצל!! מתבייש בפני עצמי. זה כבר מעיד על גילי - פטריות אספתי לפני שנים, ומכל הזיכרון נותרו רק נבגים
סליחה, צר לי. מודה ועוזב ירוחם
עובר לדימונה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הגזע שנראה בתמונה הוא גזע יבש של פלפלון דמוי אלה שצמוד לעץ תפוזים.

גוש הפטריות המצולם כבר לא קיים אבל יש לי עוד כמה כאלה בגינה ואנסה לצלם מחר מכל הכיוונים.

מ ש ה 53

Well-known member
אסור להסתמך על תשובות של חובב ככל שמדובר בפטריות. היו כבר יותר מדי הרעלות ואף מקרי מוות בגלל שגיאות ולכן לא אטרח להשיב.
בפייסוש יש קבוצת פטריות וגם שם הם כל הזמן מזהירים מהסתמכות על "מומחים" שמחליטים שהם מבינים.

למעלה