אלו שקצת יותר חומות ומרוחקות טיפה מהעץ ולא הצמודות, ונדמה לי שהעץ הוא אורן (האמנם?) הן אולי אורניות.נצל"ש מהגינה שלי
גם לי יש בגינה כמה אורחות חדשות. גם אם תזהו בוודאות אני לא מתכוון לגעת בהן אבל בכ"ז מעוניין לדעת מה שמן.
צפה בקובץ המצורף 10157
א. לי נראה שכולן "אותו דבר" ואין שם אורניות. באורניה התחתית היא אכן דפים שמתרכזים מההיקף למרכז וצבעם צהוב.אלו שקצת יותר חומות ומרוחקות טיפה מהעץ ולא הצמודות, ונדמה לי שהעץ הוא אורן (האמנם?) הן אולי אורניות.
צלם את החלק התחתון של הכובע - אם יש שם דפים ולא נקבוביות - מגדיל את הסיכוי שאלו אורניות
והנה דוגמא 'חיה' למה אסור באיסור מוחלט להסתמך לאכילת פטריו על "המלצות" ממי שאינו יודע, או מתבלבל, ואם אינך יודע מי יודע - עדיף להניח שלא יודע!!!א. לי נראה שכולן "אותו דבר" ואין שם אורניות. באורניה התחתית היא אכן דפים שמתרכזים מההיקף למרכז וצבעם צהוב.
ב. בכל מקרה, יש קבוצת פטריות בפייסבוק ואפשר להירשם שם ולשאול שם.
ג. איך שלא יהיה, מאד לא רצוי להסתמך על הגדרה לפי צילום וכשמצלמים חשוב גם להציג תצלום של צידה התחתון של הפטרייה.
ד. מהתרשמות לא ממש מקצועית, הפטריות הללו אינן למאכל.
צודקת. מרוב שנים שלא ליקטתי אורניות, שכחתי שהמבנה התחתון הוא ספוגי... וואו. מכה על חטא. ואגב יש פטריה שדי דומה לאורניה ובד"כ מעדיפה לגדול מתחת לעצי אלון. אם את קורעת אותה, היא מכחילה תוך שניות. היא כן אכילה, אבל חייבים לבשל אותה בישול מקדים וממושך ולהחליף מים. לא מעט אנשים הורעלו ממנה, גם אם היא לא רעילה ברמת הרג. היא פשוט גורמת לכאבי בטן קשים. שמה גושית.והנה דוגמא 'חיה' למה אסור באיסור מוחלט להסתמך לאכילת פטריו על "המלצות" ממי שאינו יודע, או מתבלבל, ואם אינך יודע מי יודע - עדיף להניח שלא יודע!!!
אורניה היא הפטריה היחידה שאני יודעת לזהות וגם להיזהר מהדומות לה שאינן היא.
אז - דפים - דווקא זכרתי שהם אחד הסימנים ל- לא אורניה. אבל - קראתי אחד, ואז קראתי שני, שאני רגילה ללמוד ממנו הרבה.
אחרי הראשון - חשדתי שטעה. אחרי השני, כבר הנחתי שאני טועה. אבל ליתר בטחון הלכתי לקרוא ולחפש. גוגל ידידנו..
כיוון שגוגל ענה לי מה שאני כבר יודעת, אז נרגעתי. ואולי גם השתעשעתי.
לארניה יש ספוג בתחתיתה ולא דפים!!
אז - למעשה אין כאן ויכוח כי כולם בשרשור מסכימים שמעניין לנסות לזהות מדי פעם, רק לשם סיפוק הסקרנות ולמידה כללית. אבל לא לאכול. המשיכו ככה..
טעיתי בענק. מודה ומתנצל. מצטער ומתנצל!! מתבייש בפני עצמי. זה כבר מעיד על גילי - פטריות אספתי לפני שנים, ומכל הזיכרון נותרו רק נבגיםוהנה דוגמא 'חיה' למה אסור באיסור מוחלט להסתמך לאכילת פטריו על "המלצות" ממי שאינו יודע, או מתבלבל, ואם אינך יודע מי יודע - עדיף להניח שלא יודע!!!
אורניה היא הפטריה היחידה שאני יודעת לזהות וגם להיזהר מהדומות לה שאינן היא.
אז - דפים - דווקא זכרתי שהם אחד הסימנים ל- לא אורניה. אבל - קראתי אחד, ואז קראתי שני, שאני רגילה ללמוד ממנו הרבה.
אחרי הראשון - חשדתי שטעה. אחרי השני, כבר הנחתי שאני טועה. אבל ליתר בטחון הלכתי לקרוא ולחפש. גוגל ידידנו..
כיוון שגוגל ענה לי מה שאני כבר יודעת, אז נרגעתי. ואולי גם השתעשעתי.
לארניה יש ספוג בתחתיתה ולא דפים!!
אז - למעשה אין כאן ויכוח כי כולם בשרשור מסכימים שמעניין לנסות לזהות מדי פעם, רק לשם סיפוק הסקרנות ולמידה כללית. אבל לא לאכול. המשיכו ככה..
הגזע שנראה בתמונה הוא גזע יבש של פלפלון דמוי אלה שצמוד לעץ תפוזים.אלו שקצת יותר חומות ומרוחקות טיפה מהעץ ולא הצמודות, ונדמה לי שהעץ הוא אורן (האמנם?) הן אולי אורניות.
צלם את החלק התחתון של הכובע - אם יש שם דפים ולא נקבוביות - מגדיל את הסיכוי שאלו אורניות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.