פטר והזאב

Tough Midget

New member
פטר והזאב

מישהו יודע אם יש ביצוע פרוג ליצירה הזאת? פשוט הייתי אצל חבר וחיטטתי באוסף התקליטים של הוריו ופתאום ראיתי פטר והזאב (יצירה שלא מזמן התחלתי להקשיב לה הרבה). הסתכלתי מאחורי התקליט וראיתי שבין המבצעים משתתפים אנשים כמו: ביל ברופורד, פיל קולינס, ועוד רבים אחרים שאינני זוכר את שמם ברגע זה. תודה מראש, נעם

Reshefm

New member
כן, יש אלבום פרוג כזה.

האלבום, שיצא בשנת 75 נקרא: Peter and The Wolf - Prog Fairytale את רשימת הנגנים המשתתפים באלבום, או סתם פרטים על מוזיקת פרוג, תוכל למצוא באתר המעולה הבא (שכנראה רובכם מכירים...): http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=2387

giloni

New member
פטר והזאב

האגדה מספרת שאנשים עמדו בתור כדי שרובין לאמלי וג'ק לנקסטר יואילו בטובם לקחת אותם לקאסט. האמת שכשמביטים על הרשימה, נדמה לי שהם קיבלו את כולם. בגדול אפשר לאמר שהבסיס להרכב שהשתתף ביצירה הזו היו להקות Brand X וColosseum II (שד"א, הוותה בסיס גם לאלבום שהפיק אנדרו לויד וובר "וריאציות על פגאניני"), כלומר - פיל קולינס - שדאג להשתתף כמעט בכל אלבום קונספט שיצא בעולם הרוק בין 74 ל 80 - וג'ון הייסמן על התופים (בתוספת של ביל ברופורד וקוזי פאוול); דון איירי ורוברט לאמלי על הקלידים (בתוספת גארי ברוקר מפרוקול הארום; הגיטריסטים באו מכל מקום אפשרי, כולל תחייה של אלוין לי הגדול (Ten Years After) וגארי מור (הלא פחות ענק) שהיה בקולוסיאום השנייה אחרי אלבום וחצי עם Thin Lizzy וכמובן סטפן גרפלי הכנר הגדול בעולם הג'אז, שאינו עמנו עוד. הרשימה הזו, שכמובן החסרתי כמה ממשתתפיה, מבטיחה יצירת ענק - אבל לצערנו גרסת הויניל הנהדרת לא הצליחה להגיע לדיסק וההוצאה של לנקסטר לוקה באיכותה באופן משמעותי. בכל זאת מדובר בפריט שראוי לשכון בכל אוסף של חובב רוק באשר הוא (ולא רק פרוג - דווקא הג'אזיסטים והבלוזיסטים היו שם רוב!) יקי

cut2

New member
יש לי את זה

לפני כשנה מצאתי את זה ב'חוד המחט' ב24 שקלים. זכרתי במעורפל דיבורים עליו בפורום, וכמובן - רשימת הנגנים די הפילה אותי על הברכיים (נו, זה היה על המדף הנמוך...), אז קניתי. אצתי-רצתי הביתה, שמתי בפטיפון, ו... שמעתי. תכל'ס, זה ביצוע נחמד ליצירה נחמדה. גם המקור לא הדהים אותי, וגם זה לא. יש כמה קטעים נורא מרשימים ויצירתיים (ישנו קטע בו מערכת התופים מופרדת למספר מתופפים [אחד על הסנר, אחד על המצילות, אחד על הבייס], מה שמזכיר מעט קונצרטים קלאסיים), אבל בסופו של דבר זה פשוט עיבוד רוק-בלוז-ג'אז ליצירה המקורית, בלי הברקות ויציאות (למרות שנכתבו מספר שירים חדשים על מנת להשלים את עלילת הסיפור, והם לא בולטים במיוחד). אם אהבת את המקור, תנסה לשמוע את זה, אולי תתלהב יותר ממני. חוץ מזה, הקריין מעייף (נשמע כמו פארודיה על בריטים) ובעל קול מעצבן ביותר. זהו, בערך.

למעלה