פטרייה בפה

פטרייה בפה

שלום ... בשבוע האחרון אני נורא מודאג מסוג של פטריה שהתפתחה לי בפה , הפטריה כל הזמן בתנודה , הייתה בלשון בחניכיים , עכשיו היא בחייך ובלוע , החייך שלי בצבע לבן ואילו בלוע יש כל מני כתמים לבנים , הפטרייה לא מגרדת , לא מציקה , לא מוציאה מוגלה , ולא גורמת לגירויים. בנוסף, אני לא עייף אין לי שום בחילה, סחרחורת וחום. (בנוסף אני מטופל בדקטרין אורל ג'ל כארבעה ימים). שמתי לב אליה לפני כשבועיים , שהייתה לי שפעת במשך שבוע ... ולקראת סוף המחלה שמתי לב לפטריה, שהתחילה בסוף הלשון והתפתחה למקומות שונים תוך כדי שהיא מדלגת כל כמה ימים. בנוסף , הייתי מטופל בתרופה לאקנה מסוג מינוציקלין 50 , לראיה הייתי מטופל בה בערך בתקופה של כשנה , לקחתי אותה לא באופן סדיר (חודש כן חודש לא וחודש פה . ..) ובתקופה של לפני השפעת לקחתי אותה בערך כ שבועיים-שלושה במינון גבוה מהרגיל ויש חשש שפג תוקף התרופה גם. בנוסף , שכבתי בשנה החולפת עם שתי בחורות שלטענתן הן נקיות ובסדר גמור , זאת הייתה מערכת יחסים , יחסית קצרה של חודשים בודדים , סקס עם קונדום ומוגן בכלל אבל היה מין אורלי בלי קונדום , זה קרה בערך לפני כ 7-8 עם האחרונה וזאת שלפני כ 10 חודשים. האם התופעה שיש לי בפה היא מחלת מין או שזה נגרם מהאנטיביוטיקה ? מעולם לא נחשפתי לתופעה הזאת , אני לא ישן בלילות ,אני נורא לחוץ מודאג ומבולבל. לא יודע מה לעשות ... אשמח לשמוע את חוות דעתך ... בתודה , מודאג.

פטרייה

פטרייה בפה אינה מחלת מין ונגרמת מסיבות רבות שהן טיפול אנטיביוטי ממושך, טיפול בסטרואידים, ירידה במערכת החיסון כולל איידס ועוד. המצלתי היא קודם לפנות לרופא שיאבחן שאכן מדובר בפטרייה ולברר את המקור. הטיפול בד"כ פשוט.

למעלה