פטריות

• פותח הנושא rain7
  • פורסם בתאריך

rain7

New member
פטריות ../images/Emo187.gif

קניתי עציץ בינוני לפני כמה חודשים (לא זוכרת את שמו אך נושרים לו כעשרה עלים ליום בחודש האחרון) את החול ביקשתי שימלאו לי במשתלה מכיוון שאני גרה בדירה והעדפתי לא לפתוח באמצע הסלון שק של אדמה וללכלך הכל. אחרי תקופה מסויימת נוצרה שכבה לבנה-ירוקה על האדמה, והיום פתאום הופיעה פטרייה גדולה ולידה פטרייה קטנה, מה שלא היה שם אתמול. מישהו יכול להסביר ולייעץ איך להתמודד איתן? תודה.

רוּפֵן

New member
בוקר טוב...

כמה סיבות נבגי פטרייות מעופפים באויר סביבנו, או נמצאים בכל חול ואדמה כמעט, ומחפשים תנאים מתאימים לנבוט. או שיש לך חתולבבית שעשה את צרכיו בחול, או שאיזה חתול, השתמש באדמה לפנייך.. בתור 'בית שימוש'.. אם תקפידי להוציא ולזרוק את הפטרייות בעודן צעירות, הן לא יפתחו נבגים וה"שושלת" תסתיים מייד.

rain7

New member
והפטריה עצמה רעילה?

באיזה אמצעי זהירות יש לנקוט או שמא זה רק כשמכניסים לפה? תודה רבה.

רוּפֵן

New member
זה משנה ?! מבחינתי, כל פטרייה היא

בבחינת רעילה, אם היא גדלה בעציץ בבית, או בערוגה בגינה.. פשוט להעיף אותה איך שהיא צצה..! בשביל מה להסתכן..?!

rain7

New member
הפטריה נראית מוזרה

נראית כמו פטריית שמפיניון עם כתמים חומים למעלה אבל נראה כאילו חסר לה חלק, אם העיגול למעלה היה פיצה, מישהו אכל משולש. ואני לא רוצה אותו בשום מקום בסביבה. יש דבר כזה?

רוּפֵן

New member
אם זה ממש מעניין אותך..

צילום של הפטרייה, לפורום שמירת הטבע, יזכה לזיהוי מיידי.. השמדה של הפטרייה בעודה צעירה, תמנע הפצת נבגים וגידול דור חדש. יש חתול בבית ?!

rain7

New member
לא, אין חתול בבית

אבל כמו שציינתי האדמה שבעציץ היא מהמשתלה, בתפזורת, ולא שק סגור שקניתי בעצמי. כנראה זה משם. יש שתי פטריות כרגע, אני בעצמי לא מסוגלת להוציא אותן, אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל הן מפחידות אותי.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחחח......../images/Emo191.gif

היפטרי מהן לפני שיתבגרו ויפיצו נבגים סביב סביב.. כפפות, שקית ניילון על היד.. לעטוף בשקית אטומה, לקשור ולזרוק לזבל.

Rebeccan

New member
../images/Emo187.gif יש פטריות נחמדות דווקא

ראית למשל את שלגיה ושבעת הגמדים
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה