פטריה

asdfghjk6

New member
פטריה

שלום.
לחתול שלי אובחנה פיטריה.לפי איך שזה נראה הפטריה התפשטה על כל הגוף .
הוטרינר הציע לטפל בסירופ גריפולין למשך שישה שבועות.
בנוסף הוא אמר שיש החלמה ספונטנית מהפטריה אחרי שלושה חודשים. (החתול עם הפטריה כבר לפחות חודש, ככה שעד שאני אגמור עם הגריפולין הוא לכאורה גם ככה יחלים מעצמו).

לפי מה שאני קוראת גריפולין הוא כדור חזק שעלול לגרום לנזקים בכבד ולטרומבוציטופניה, וגם לניוזרל תופעות הלוואי שלו.
קראתי על טיפול באמצעות PROGRAM , שהחומר הפעיל בה הוא LUFENURON ונותנים אותו רק פעמיים. אשמח לשמוע אם הטיפול קיים ומה דעתכם עליו.
איזה עוד אופציות יש לי?
האם החתול באמת יחלים מעצמו תוך 3 חודשים?

ועוד שאלה שכבר שאלתי וענו לי מאוד יפה אבל חסר לי עוד קצת מידע: באופן עקרוני ובמידה ויש צורך- מה משך הטיפול בטוקסופלזמה והאם הטיפול קשה לחתול?
הרבה תודה!

sapirdvm

New member
פטרת בגורים

יכולה אומנם להחלים ספונטנית תוך מספר שבועות אך בזמן הזה היא יכולה לעבור לאנשים ולחתולים שבמגע עם החתול.
יש אפשרות לטפל בשמפו ניזורל. נכון שרוב החתולים שונאים רחצה אך לאלו שמוכנים להתרחץ זה יעיל מאד, או לפחות לקחת ספוג, להרטיב עם מים, להספיק מהשמפו ולשפשף איתו את המקומות הנקגועים (עדיף את כולו). כמו כן יש תכשיר וטרינרי הניקרא IMAVEROL שמיועד אומנם לסוסים אך פעם ב3 ימים במיהול של 1:50 עוזר מאד. לגבי הפרוגרם, לא יודע אם עדיין קיים בארץ. לפני שנים הוכיח וטרינר ישראלי מטבעון שהפרוגרם יכול להחלים פטרת.
בהצלחה

asdfghjk6

New member
תודה על התשובה המהירה ועוד כמה שאלות

מה לגבי שאלתי על הטוקסופלזמה:

1. באופן עקרוני ובמידה ויש צורך- מה משך הטיפול בטוקסופלזמה והאם הטיפול קשה לחתול?

2 .איך אתם ממליצים לבדוק את החתול:
בדיקת נוגדנים (לא ידוע את מתקבלות תוצאות של IgG IgM או שניהם).
בדיקת PCR
או בדיקת צואה?

תודה.

sapirdvm

New member
לא ברורה השאלה

למה שהטיפול יהיה קשה?
הטיפול משתנה בהתאם לעוצמת המחלה והפגיעה בחתול.
עקרונית מטפלים בקלינדמיצין-אנטיבוטיקה. יש אפשרות להרחיב ולהעמיק את הטיפול, כאמור בהתאם לצורך.
לגבי הבדיקה, אני לא מכיר טוב את הPCR. עד כה בדקנו סרולוגיה.

עור חדש

New member
פטריה

ברצוני לעדכן שבמחקרים נמצא שפרוגרם לא יעיל נגד פטריית הדרמטופיט בחתולים ובכלבים.
מכיון שהנבגים של הפטריה נמצאים בסביבה צריך לרסס, לאחר שבודקים שאין נזק לרהיטים ושטיחים, בתכשיר IMAVEROL מדולל לפי ההוראות שעל הבקבוק, אותם. כמו כן ניתן להכניס התכשיר לדלי שטיפת הריצפה.

רפואה שלמה,

ד''ר ליאורה וולדמן BVM&S CertSAD MRCVS
יועצת למחלות עור, אוזניים ואלרגיות בחיות
הנטקה 64
חיפה 34608
מרפאה 8244408 04
נייד 7399237 050

למעלה