פטריה

פטריה

יש לי פטריה בלשון (זה בוודאות פטריה. חלק לבן ובליטות אדומות. כנראה קנדידה) הלשון כל הזמן כואבת, וכל מה שאוכלת שורף לי בפה ולבלוע, וכל היום יובש בפה. הכי נוראי אלו דברים מלוחים\חריפים, וחמוצים כמו עגבניה\תפוז, פלפל, חציל, לחם ואוכל יבש כמו בשר וכו. האם תזונה משפיעה וקשורה לזה? מה לשנות לתקופת הטיפול בתזונה כדי לעזור למגר אותה? וכל הזמן כואבת לי הבטן לאחר ארוחה ונפיחות. יותר מהרגיל!

תשובה

הכי טוב בזמן הזה אלה מאכלים בעלי מרקם רך-נוזלי-דייסתי ללא תבלון קיצוני . רצוי לברר מדוע בכלל את חטפת את הפטריה הזו, זה בדרכ על רקע של טיפול תרופתי, סטרס נפשי ,זיהום וכו. מומלץ לפנות לרופא מטפל .לגבי הבטן הכואבת- להערכתי יש קשר בין הדברים . מומלץ לפנות גם כן לרופא מטפל/רופא גסטרו לברור ראשוני.

תודה../images/Emo140.gif האם זה נכון

שצריך להמנע מסוכרים או להמעיט בפחמימות כשיש פטריה? זה מה שקרקאתי בהרבה אתרים. וזה מבלבל, מצד אחד טוענים להמעיט בסוכרים אבל מצד שני מעודדים צריכת פירות. מצד אחד אומרים להמעיט בפחמימות ומזון שהוכן עם שמרים כמו לחם, מצד שני כותבים לאכול "לחם מקמח מלא" ומוצרים מדגן מלא. יש סתירות בין ההמלצות. מצד אחד כותבים להמעיט במוצרי חלב, מצד שני המליצו בהרבה אתרים על "יוגורט ביו". לא מבינה איך זה מסתדר..

למעלה