פטריה ותמיסת חומץ

תלמ 300807

New member
פטריה ותמיסת חומץ

שבת שלום יש לי רק מידי פעם הבזקים קלילים של עקצוץ/גרד כאילו פנימי כזה ואין שום דבר חיצוני על הפטמה ואני לא יודעת אם זה פטריה או לא .נשמע כמו פטריה? שמעתי שאפשר לנקות עם חומץ במים ,רציתי לדעת אם כדאי להתחיל עוד לפני שבטוחה שזה פטריה,מה עם התינוק יאכל מזה קצת זה לא מסוכן? אם מכינים את התמיסה אז משתמשים באותה כוס למשך כל היום ? תודה

פטריה

האם הופיעו אצלך או אצל התינוק סימנים נוספים, שיכולים להצביע על התפתחות פטריה? לגבי הטיפול עם החומץ- זוהי הצעה טבעית אמנם, אך אינה מוכחת מחקרית כיעילה לטיפול בפטריה. מצד שני- אם זו אינה פטריה- מדוע להתעסק עם הפטמות? גרד יכול להיות עקב יובש של הפטמה, למשל.

תלמ 300807

New member
שום סימנים נוספים

והגרד לא על הפטמה לא יעזור אם אני אגרד אותה ,עוזר שאני כאילו לוחצת על השד ו"מגרדת" בפנים. האמת שאנחנו גם בתהליך הדרגתי של גמילה ולא הנקתי הרבה שעות ואז זה קרה עם מלאות השד אבל המשיך גם כשהתרוקן השד,יכול להיות שיש קשר? מה שכן לפני כשבועיים רופא ילדים אבחן טרש בפי התינוק אבל מומחה ברפואת הפה אמר שאין,אז אני לא יודעת אם היה או לא ,אבל בכל זאת נתנו תרופה (עוד לפני אבחון המומחה לרפואת הפה) תודה

טרש?!?

סליחה- מה זה "טרש"? ולגבי הגרוד- נסי לשים לב מתי זה קורה והאם מופיעים תסמינים נוספים. קצת קשה לאבחן וירטואלית. אם את מרגישה צורך- אולי ביקור אצל הרופא יעזור.

העדשים

New member
thrush - פטרת הפה

נושא מאוד לא חד משמעי והרבה רופאים לא מכירים אותו. יש אבחון יתר של פטריה ע"י רופאי ילדים אבל גם הרבה פספוסים - כולל רופאים שטוענים שזה לא קיים. בארץ, המומחית לענין היא דר' מירה ליבוביץ מהמרכז הרפואי להנקה. היא רופאה וגם יועצת הנקה ותיקה. בן כמה התינוק? האם זה מההתחלה? אם זה תינוק יחסית קטן, מס' שבועות, וזה מההתחלה - סביר יותר שזו בעיית תפיסה. אם זה תינוק גדול, עד עכשיו הכל היה בסדר ופתאום התחיל - יותר הגיוני שזו פטריה. בכל מקרה - היא תדע לאבחן ולתת טיפול מתאים.

למעלה