פטריה בלשון?

טל טלית

New member
פטריה בלשון?

לבתי בת חודשיים יש שכבה לבנה עבה על הלשון מגיל שבוע. יועצת הנקה ואחות טיפת חלב אמרו שזו פטריה ויש לטפל בדקטרין. לא נראה שזה מפריע לה וגם לי אין שם סימנים או כאבים. האם זו חייבת להיות פטריה? אני לא רוצה לתת לה תרופה סתם. ושאלה נוספת: אם בכל זאת למרוח את הדקטרין - מה הכמות שצריך למרוח על הלשון? תודה!

1טלטלים

New member
האם יש עוד סימנים?

אצלה:עכוז אדום ושורף(נראה כמו תפרחת טיטולים),אי נוחות כללית,בכי...סירוב לינוק עקב אי נוחות בפה(בכלל בחלל הפה),עוד סימנים לבנים בפנים לחי,פנים שפתיים...סביר להניח שלא מדובר בפטריה (לפי תיאור שלך לא ממש מפריעה לה...). אפשר לקחת בד חיתול עטוף סביב אצבע שלך,הרטיבי אותו במים רתוחים ותנסי להוריד את השכבה,אם שכבה יורדת לה -מדובר בשכבת חלב שנוצרת (לא רק אצל יונקים) ולא מדובר בפטריה,שכבת פטריה לא תירד בקלות. בפורום יש גלרית תמונות (סרגל כחול במעלה הדף) עם תמונות של פטריה על השד,בפיו של התינוק,בעכוז... אם הינך מוטרדת מעניין,הייתי פונה לד"ר ליבוביץ' היא יועצת הנקה מוסמכת + רופאה...09-8858256 תעדכני,

טל טלית

New member
עדיין לא יודעת

קודם כל תודה. לפי התמונות הלשון שלה נראת ככה. שאר האזורים (אצלי ואצלה) לא נגועים (איזה מזל!). זה לא יורד אם מנסים לגרד. לפעמים יונקת באי נוחות אבל נראה י שקשור יותר לכאבי בטן או למעט מדי חלב. בכלל, כאבי הבטן נראים שהחמירו מאז שהתחלתי למרוח דקטרין (לפני יומיים). היא ממש סובלת ומתפתלת, בשינה וביניקה, והבטן כל הזמן עושה רעשים. אני לא יודעת אם להמשיך בטיפול. ואני עדיין לא סגורה על הכמות שצריך למרוח ???

למעלה