פטריה בלשון

פטריה בלשון

ביום חמישי שמתי לב שהלשון של האוצר הקטן שלי (3 שבועות) לבנה. היה לי תור בטיפת חלב. האחות שראתה את הלשון שאלה אם הוא אחרי הנקה. אמרתי שהוא אכל לפני שעה, ובזה נגמר העניין. הלבן בלשון המשיך עד שאתמול בבוקר (יום שני), כשהתחיל לכאוב לי בהנקה, ולא הבנתי מה אני עושה שונה שמצדיק את זה, וראיתי שהלשון שלו נראית כאילו מרחו עליה שכבה גסה של טיפקס, נפל לי האסימון שכנראה מדובר בפטריה. מיהרתי לרופא ילדים שאישר לי את זה בשניה והראה לי שגם אזור הלוע לבן והפטריה הגיעה גם לשפתיים של הפשוש המסכן. קיבלתי דקטרין אורל ג'ל למריחה בשביל שנינו אחרי הנקה. אבל...עכשיו כשישבתי להניק ראיתי כוכבים...הצד הימני כאב לי בטירוף בהנקה והרגשתי שלפעמים נעתקת לי הנשימה מרוב כאב. הצרה היא שזה גם הצד המלא מבין השניים, כך שאני זקוקה לפצפון שיאכל גם כדי להקל עליי. גם עכשיו, כחצי שעה לאחר שהוא סיים אני מרגישה את הצד ההוא כואב (איזור הפטמה צורב לי והצד שקרוב לבית השחי-כואב קצת למגע). הצד השני מדי פעם מקרין לי כאב, אבל קל יותר. אני זקוקה נואשות לעזרה, כי רק המחשבה על הנקה שוב גורמת לי לרצות לבכות. בנוסף, אני קצת מאוכזבת מהאחות בטיפת חלב- היא לא אמורה ליידע ולהזהיר מדברים כאלה (גם אם באותו רגע באמת זה היה נראה כמו שאריות של הנקה על הלשון)? כמה צער וכאב היה יכול להיחסך לשנינו...התחושה שלי מוצדקת? אשמח לתגובה מקצועית ומהירה...

מינימי2

New member
../images/Emo201.gifלא נעים

קודם כל, דקטרין אוראל ג'ל נועד לטיפול באזורים ריריים (מתאים לטיפול בפה של התינוק) אך לא נספג היטב על העור. גשי לבית מרקחת וקני דקטרין רגיל. מרחי לאחר כל הנקה שכבה דקה (שלא תישאר שכבה לבנה של משחה) על שתי הפטמות, ואל תשטפי לפני ההנקה הבאה. בנוסף לדקטרין אווררי את הפטמות בכל הזדמנות כיון שפטריה משגשגת באזורים חמים ולחים. את מתארת כאב באזור בית השחי, ייתכן שבגלל הפטריה התינוק יונק בפחות יעילות ולא מרוקן טוב את השד. האם את מרגישה בגוש כלשהו בשד הזה? ייתכן שמדובר בצינורית שנחסמת עקב הריקון הלקוי - *עסי את השד מכיון בית השחי אל עבר הפיטמה עם דגש על המקום הכאב תחת זרם מים חמים או לאחר הנחת רטיה חמה על השד. *הניחי רטיות קרות על השד להקלה על הכאב (הרטיבי טיטול במעט מים, הקפיאי אותו והניחי על השד, קחי שקית ירקות קפואים עטופה במגבת או בחיתול בד והניחי על השד). *אם יש צורך השתמשי במשככי כאבים, אדוויל ונורופן יעשו עבודה טובה. אם הכאב מתגבר, החום עולה מעל 38, את מרגישה תחושה כללית לא טובה, מתפתח אודם וחום מקומי בשד - ייתכן שמתפתחת דלקת באזור החסימה ויש לגשת לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי, ואין כמובן שום מניעה להמשיך להניק, להפך. אני בהחלט מבינה את הצפיה שאחות טיפת חלב תוכל לספק מידע הקשור להזנת התינוק בזמן הנכון. עם זאת, ייתכן שמצב הפטריה בפיו של בנך היה בשלב התחלתי והיא הסיקה שמדובר בשאריות חלב, לפעמים בהתחלה זה נראה אותו דבר. לצערינו, אחיות טיפת חלב רבות אינן מתמצאות בתהליך ההנקה ונותנות לא פעם מידע שגוי ועצות שלא מתאימות ליונקים, לכן הכתובת לשאלות בנושא הנקה הן יועצות הנקה שזהו תחום עיסוקן והתמחותן. תרגישי טוב מהר, ואם מתעוררות שאלות נוספות אנחנו כאן

מינימי2

New member
ודבר נוסף

בקשר לפטריה המשיכי לטפל בה מספר ימים גם לאחר העלמות הסמפטומים הן בפי התינוק והן על השד כדי למנוע חזרה. את אמורה לחוש הקלה משמעותית תוך שלושה ימים בערך

תודה רבה../images/Emo140.gif

זה כל כך נעים ומרגיע שיש עם מי להתייעץ ומי שעונה בצורה נעימה עניינית, והכי חשוב- מבינה לליבי ואמפטית. אלפי תודות. דרך אגב, בינתיים באורח פלא הכאב פחת בהנקה, ובנוגע לשאלתך לגבי התפתחות דלקת- אני לא מרגישה שינוי בשד- רק רגישות מסוימת למגע (כאב שאני מרגישה בדרך כלל כשיש גודש, למרות שהשד לא גדוש בכלל) ושוב תודה!!!

מינימי2

New member
יכול להיות

שהרגישות היא הקרנה של הכאב שגורמת הפטריה, גם זה יכול להיות. המשיכי להניק כרגיל ואם תחושי שהכאב מתגבר או שמתעוררות בעיות נוספות דברי איתנו. (ומרחי על הפיטמה דקטרין רגיל ולא אוראל ג'ל שכן אינו יעיל ולמרות ההקלה המבורכת לא בטוח ששימוש בו יפטור אותך מהצרה). יום טוב

למעלה