פטפטת קשה בכיתה א'

• פותח הנושא irl
  • פורסם בתאריך

irl

New member
פטפטת קשה בכיתה א'

הילדה בת 6 , כיתה א' , חודש אחד עבר והיא מקבלת עונשים מהמורה כולל הערות במחברת. הילדה מדברת ללא הפסקה, גם בבית זה ככה , משהו כפייתי , אני מודה שהיא מנפחת לנו את הראש ..... הדבר מפריע מאוד בכיתה, וכבר רואים השפעות , לא יודעת מה היו השיעורים כי דיברה , נענשה וכו'. בעיקרון הילדה מאוד נבונה ואנטילגנטית,חשיבה מהירה וקונקרטית . אבל ברור לי שלא לאורך זמן היא תוביל , כי רוב הזמן היא בעונש. מה שמפתיע אותי שהיא לא נעלבת מהעונשים , ויש לציין כמו כן שהיא מספרת ה-כול מה עושים - אנחנו נואשים ... ??? עוד שאלה- האם עונש שבו היא עוברת לכיתה אחרת ועומדת שם בפינה מקובל ??? בעניי זה זוועה ומשפיל מאוד , אבל האם אני רגישה יותר מידי או שזה מקובל במערכת החינוך ?? אשמח לכול מענה . תודה !

Kalla

New member
לדעתי ברור שזה לא הפתרון.

אפילו בלי להתייחס לזה שהילדה בסך הכל בת 6 ושזה באמת עונש משפיל ולא נעים, זה פשוט לא יעיל ולא עובד כי זה לא משנה את התנהגות הילדה. את אומרת שהילדה מאוד חכמה, כנראה קולטת ומעבדת מהר את החומר ומשעמם לה. אולי המורה יכולה לתת לה משימות נוספות, מעשירות שיעניינו ויקדמו אותה ולא ישאירו לה זמן לפטפט. זה לא שאני לא מבינה את המורה - זה מאוד קשה ללמד בכיתה כשיש פטפטת בלתי פוסקת, אך היא צריכה להבין שהילדה רק בת 6 ושהיא עדיין לא הסתגלה למסגרת החדשה ולדרישותיה ושהגישה אליה צריכה לקחת בחשבון את היכולות והצרכים שלה. זה שהיא תהיה בעונש כל הזמן לא יקדם אותה לשום מקום, לא מבחינת ידע ולא מבחינת התנהגות, ולטווח ארוך בטח שלא יוסיף לה אהבה גדולה למוסד בית הספר או נציגיו. אגב, איך אתם מתמודדים עם העניין בבית? את אומרת שהיא "מנפחת" לכם את הראש. מה אתם עושים עם זה, אם בכלל?

מה עושים?

כתור התחלה, מפטפטים קצת עם המורה ומבהירים לה שעונשים מסוג זה לא מקובלים עליכם ומסבירים לה (בנועם, לא נועם פדרמן) שדרך הענישה לא עובדת ושאם תמשיך בדרך הזו שלא תצפה לשיתוף פעולה מכם ושחבל על הדיו שהיא מבזבזת על מחברת קשר. יחד עם זאת, תציעו לה להיות שותפה אתכם בעיצוב התנהגות (תעשי חיפוש בפורום, נכתב על זה כאן לא פעם).

פלגיה

New member
אתם חייבים שיחה עם המורה

כי ענישה כמו שתיארת טובה באופן נקודתי, להפסיק את ההפרעה הרגעית לכיתה. היא לא טובה לילדה, והיא גם לא תפסיק את ההפרעות באופן כללי - כי כפי שתיארת היא לא נעלבת מהעונשים, והם כנראה לא מספיק מרתיעים עבורה. לדעתי עליכם לדבר עם המורה ולקבוע פגישה שמטרתה - לסייע לילדה. תבואו בגישה משתפת ולא מאשימה (ובוודאי שלא מתגוננת) ותנסו למצוא פיתרון לפיטפוטים בכיתה, כך שלא יפריעו לא לילדה ולא לחבריה לספסל הלימודים. ואני נגד ענישה של העמדה בפינה או מעבר לכיתה אחרת, ובוודאי נגד שילוב של שניהם יחד.

עדיין עונשים כאלו...

כשהייתי בכיתה ו' או ז' הענישו אותי על איחורים מרובים - להיות יום שלם בכיתה ב'. זה נראה לי עונש מאד דומה... כמו להיות בכיתה מקבילה... ואולי אפילו משפיל עוד יותר. ברצוני להתייחס לפטפטת שדיברת עליה - פטפטת מרובה, כשהיא לא תמיד במקומה, וכשאין אפשרות לעצור אותה - רצוי לבדוק את מקורה. לפעמים יש הפרעות קשב שעלולות לגרום לילד לא לשלוט על הפטפוט שלו, ולפעמים גורמים אחרים.. האם נבדקה פעם אצל מישהו ? את מדברת על אינטיליגנציה גבוהה - לפעמים הפטפטת באה בשל שעמום בכיתה, יכול להיות ? כדאי לבדוק את כל התחומים האלו, ומה המורה עושה כדי שהיא לא תשתעמם בכיתה. לעמוד בפינה כבר פאסה.... שלא נדבר על ההשפלה והבושה אצל חלק מהילדים. חלק אחר צוחק על עונש אדיוטי זה... הוא בוודאי אינו יעיל.

שגית אל

New member
אבחון....

לצערנו כהורים קשה לנו לקבל ביקורת או להודות שמשהו "לא בסדר"עם הילד/ה אבל לא לדחות על הסף אבחון של רופא או ניורולוג . אבל לפניי שקופצים אולי לברר עם הילדה מה גורם לכך אוליי משהו מפריע ??או זועק אני כאן??? בכל מקרה לבדוק כל דבר ודבר ולא צריך לצאת מפופורציות. בכל מקרה בהצלחה ורק לשם עדוד ילד שמדבר הרבה אז כנראה האינטלגנציה שלא כ"כ גבוה שהוא מעוניין לשתף את כווווווולם. יום מקסים

אבל פטפוט זה בסדר גמור

פשוט לא מתאים בכיתה בזמן השיעור (נניח
).

NormanD

New member
את בטוחה שזו בת ולא בן...?

יש לי כזה בדיוק בן 7 עונה לאותו התיאור בדיוק. רק המורה שלו קצת יותר פיקחית מהמורה אצלכם (טוב זו לא חכמה לפי התיאור שלך). אין מה להעניש במיוחד לא כפי שכתבת. אנו משוחחים איתו רבות, ממש טוחנים לו את השכל על המשמעויות של הפטפטת ומנסים לתעל אותה יחד איתו לזמנים ומקומות אחרים. הרבה חיזוקים, הרבה תשומת לב דרושה. יש שת"פ מצד המורה גם כן. אצלנו אנו מציינים את העובדה שכעת הוא בכיתה ב' והדרישות גבוהות יותר, וכי צריך להפגין בגרות ושליטה עצימת וכו' וכו'. זה עובד לא רע. הוא כמו שאת בטח יודעת מספר לנו כל מה שהיה במשך היום. כמעט על כל פטפוט... אני שמח לומר שיש שיפור מדהים ביותר, עדיין לא מושלם אבל בדרך. ולגבי אינטיליגנציה...הוא מאוד אינטיליגנטי ורבלי מתעניין סקרן, חבר טוב ומרכז העיניינים של החברה. אגב, אני זוכר שפלגיה הציעה פעם מחברת פטפוטים שרושמים בה כל מה שרוצים לומר. אהבתי את הרעיון, אצלנו לא יושם.

פלגיה

New member
טוב שאחרים זוכרים דברים שאמרתי...

לדעתי בכיתה א' רעיון מחברת הפיטפוטים הוא לחלוטין לא ישים - מהסיבה הפשוטה שרוב הילדים עוד לא יודעים לכתוב.

למעלה