פטפוט אסוציאטיבי

ענתנוי

New member
פטפוט אסוציאטיבי

"פטפטת" היא תמיד תוצאה של מצב ולא הסיבה.

סיבות אופייניות לפטפוט אסוציאטיבי שוטף:

1. תוצאה של מתח נפשי. זה עוזר ומרגיע כמו נפנופי ידיים, ריצה במעגלים, לעיסת מסטיק, עישון סיגריה ו"הרגלים מגונים" אחרים.

2. "תמונת מראה" של סיטואציה חברתית. אנשים רגישים יכולים להגיב ב"פטפטת" בסיטואציה חברתית שיש בה מתחים, אי הבנות, מחלוקות וניגודי אינטרסים.

3. מנגנון הסוואה בסביבה חברתית מעיקה. הפטפטת יוצרת ערפל שמסתיר מידע חשוב שהאדם רוצה להסתיר. זה "התחליף האוטיסטי" לשיחות חולין, שקרים לבנים והעמדת פנים.

הטיפול צריך, כמובן, להתאים לסיבה ולא לתוצאה....

arana1

New member
לבלבול האופייני בין סיבה ותוצאה יש סיבה אחת

והסיבה הזאת היא מאוד פשוטה
ולשם הבנתה הייתי מעוניין לשמוע כמה אנשים כאן היו מוכנים לתמוך במחקר, ובגישות טיפוליות הנובעות ממנו , שמבוסס כולו על ההנחה שנשיות זה דבר רע ושצריך לתקן את הנשים כך שיהיו בדיוק כמו הגברים
כמה אנשים כאן היו מוכנים לתמוך במחקר, ובגישות המבוססות עליו, שיתבסס על הנחה שהגנטיקה היהודית היא פגומה ולכן במקרה הרע שנולד כבר יהודי יש להשקיע כל מה שאפשר ובצורה הכי אינטנסיבית על מנת להפוך אותו למשהו שדומה יותר לבן אדם תקין ?

כי לצערנו נראה שלא רק שכמעט כולם כאן ובמקומות אחרים מסכימים עם ההנחה הזאת אלא שכל נסיון לערער עליה נתפש כפגיעה במדע וברפואה ובכללי החברה

אז למה שאנשים יחפשו סיבות מאחורי מה שנחשב בלווא הכי כתסמין ללקות או פגם
פגם ולקות זה משהו שצריך לבטל ,לחסל,לרפא
לקות מטבעה אינה דבר שצריך לחפש לו סיבה לגיטימית וראויה
אם מחפשים אז מחפשים את הסיבה רק במה שדפוק באדם

כל הגזענות המחליאה הזאת מזינה למערכת אנשים שיפרנסו את רוע ליבם צר האופקים וירפדו טוב טוב את כיסם של מנתחי ההתנהגות ושאר מרעין בישין
מלבד העוול המוסרי והרגשי והפגיעה הפיזית האנושה באנשים הכי טובים וראויים החברה עצמה משמידה במו ידיה את עורק הזהב הכי עשיר ועומוק ומשמעותי של יצירתיות אין סופית
חרפה זו מילה מתונה מדי בשביל לתאר את הבושה
ומה שהכי נורא זה שרוב האנשים בכלל לא מעלים על דעתם להתנגד לזוועה
מה שהאוטיסטים צריכים זה יותר מקומץ חסידי אומות עולם
נדרש כאן דין וחשבון מהותי מכל המערכות
דווקא כאן נחוצה האינטנסיביות וההתערבות המוקדמת ודווקא כאן לאף אחד לא אכפת בכלל

ענתנוי

New member
השאלה ההפוכה

כמה אנשים, מהכותבים בפורום הזה, מוכנים לתרום מזמנם, כישוריהם, חכמתם או כספם כדי לתת לאוטיסטים את האפשרות לחיות ככל האדם?

וזו לא פרובוקציה אלא בקשת עזרה אמיתית ומעשית. אנחנו טובעים בעבודה וזקוקים לכל עזרה אפשרית......

TikvaBonneh

New member
את תורמת את כל זמנך למטרה זו

את רובו לשני אוטיסטים אהובים עלייך במיוחד
, ואת מה שנשאר - לכל שאר האוטיסטים.

schlomitsmile

Member
מנהל
לשלושה
גם אבא שלהם אבל אם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות, אני מאד אשמח.

ענתנוי

New member
מיזם חברתי

1. הקמת קהילות מקומיות עצמאיות של הורים, שיוזמים פעילויות ואירועים לילדים על כל הספקטרום האנושי. יש כבר את הידע, הניסיון והאנשים שיכולים לעזור לכל מי שרוצה להקים קהילה עצמאית במקום מגוריו. העצמה של הורים היא הבסיס להעצמה של הילדים, ובתנאים האלו, מסתבר, שאין הבדל בין אוטיסטים ללא אוטיסטים והשילוב מתבצע באופן טבעי. ילדים לא קוראים ספרי פסיכולוגיה.....

2. הקמת קבוצות גיבוש חברתיות לצעירים, בשעות אחה"צ, לכל הספקטרום האוטיסטי והלא אוטיסטי. (גילינו ששילוב אנשים עם קשיים שפתיים בלי אוטיזם בקבוצה של אוטיסטים עם קשיי שפה ותקשורת לא רק אפשרי אלא רצוי ותורם לכולם.) כל התשתיות והאישורים כבר קיימים - צריך רק "להרים את הכפפה" ול"כופף" את הרשות המקומית...

3. הקמת מרכזי תקשורת לבוגרים, כבסיס לחיי חברה עצמאיים ושילוב בקהילה. אנחנו עדיין בתחילת הדרך, אבל זה לוקח קצת יותר זמן ודורש הכנה מראש של מקום וצוות כך שבכל מקרה אפשר כבר להתחיל לפעול בשטח. יש "אור ירוק" של הרווחה ואלו"ט.

4. פיתוח כלים לתקשורת אלטרנטיבית, כי אוטיזם זו שונות תקשורתית שיכולה להתפתח להפרעה חברתית, שפתית או תפקודית בגלל קשיים בתקשורת. יש לי מידע שמוכיח שהתהליך הוא הפיך - כלומר, פיתוח שפה אלטרנטיבית יכול להוות פתרון או "טיפול" בהפרעות שונות - כולל קושי שפתי ותפקודי. העזרה הדרושה היא מקצועית (מתכנתים, מפתחי תת"ח, אנשי חומרה, חוקרים) וכספית.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה זה "מרכזי תקשורת" (סעיף 3)? לא בורכתי בכישורי יזמות וארגון אנשים

אין לי כסף ואני לא מבינה בתכנה וחומרה,
יש משהו אחר שאפשר לתרום?

ענתנוי

New member
כישורי תקשורת

לא פחות חשוב.
את כבר תורמת המון בניהול הפורום ובתגובות ששומרות על מקום פתוח שמיועד לכולם, למרות כל המחלוקות.

"מרכז תקשורת", נכון לעכשיו, זה מרכז יום שמתמקד בטיפוח תקשורת חברתית ומיועד למתבגרים ובוגרים עם קשיים בתקשורת, כולל קושי שפתי, תפקודי וחברתי.

arana1

New member
יצירה הדדית של שפה

גם לתחושתי זו האלטרנטיבה הכי יפה והכי יעילה למציאות שבו צד אחד מתנשא ומתיימר ל"הקנות" כישורי שפה וחברה לצד אחר.
שפה משתפת יוצרים ביחד ולא כמקובל כיום דרך השתקה חד צדדית ואלימה של מי שמהטעמים הכי יפים מוצאים את מבני השפה המסורתיים כלא תואמים לתפישת המציאות ולא הולמים לצרכי התקשורת שלהם.

מסכים עם ענת שהשונות התקשורתית מתפתחת עם הזמן לבעיות חברתיות ונפשיות קשות והגישות השגורות על ידי מי שמקובלים כיום כאנשי מקצוע רק מחריפות את הבעייה.

הלוואי שבמרכזי התקשורת יהיו אנשים שיהיה להם מעט עניין לנסות ללמוד את השפה האוטיסטית ,אם לא הייתי מכיר נ"ט אז הייתי חושב שיש איזה שהןא גבול למידה שבה אנשים יכולים להתלהב מעצמם,ומעבר.לגבול הזה יש סיכוי למעט הקשבה ולימוד והתפתחות הדדית,לצערי גם לפי תגובות המומחים בפורום הזה אני לומד שלאהבה העצמית האטומה של הנ"ט אין גבולות בכלל

arana1

New member
לי יש בעייה קשה מאוד עם אינטראקציה בין אישית

ולכן כמו להרבה אוטיסטים מאוד קשה לי לתרום ישירות על ידי מעורבות ישירה בפרוייקטים כאלה או אחרים

תורם איפה ואיך שאני יכול
ודרך איך שאני מרגיש את הזמן

ענתנוי

New member
התרומה שלך

זה "מובן מאליו".....

הכתיבה שלך היא הרוח החיה שמניעה את כנפי השינוי החברתי :)

אחת המסקנות שלי מהמפגש שקיימנו הוא שאנחנו צריכים לבנות קבוצת עבודה כזו.
אגיב יותר בפירוט אחר כך.

למעלה