פטמות לדייסה...

nur77

New member
פטמות לדייסה...

יהלי בת 8 חוד' עד עכשיו ינקה ואח"כ עברה למוצקים, בשבועיים האחרונים (ניסיון גמילה) התחלנו בקבוקים..עם פטמה 1 והיא מסתדרת מצויין. אני רוצה לנסות דייסה בבקבוק לפני השינה..ניסית מטרנה לילה טוב אורז..אבל עם פטמה מס' 2 של אוונט לא הצליחה לאכול (ניסיתי גם לי היה קשה). שתי שאלות: 1. איזו דייסה אתם ממליצים? 2. איזו פטמה של אוונט מומלצת? (ניסיתי רב שלבית, 3 פסים..עדין לא הצליח..אולי לא טעים לה?) מודה מראש על התשובות...מכורת יהלי.

michal@gal

Active member
מנהל
דייסה תני בכפית

למה בבקבוק? דייסה אפשר לתת בפיטמה רב שלבית או בפיטמה בחתך צלב.

nur77

New member
אין לי מתי...

כשהיא חוזרת מהגן או שהיא נרדמת ואז אין בעיה אפשר לתת לה שהיא מתעוררת.. אבל אם היא לא נרדמת..היא עייפה ולא בענין של אוכל עד ההשכבה ב7,7 וחצי...אז אני מנסה בקבוק..אשמח לתשובה לגבי טעמיי הדייסה..מה נראה לכם טעים?? סולת? וניל?..מישהי??

michal@gal

Active member
מנהל
נתתי דייסת סולת ודייסת דגנים

הילד היה מרוצה משתיהן. לא ניסיתי טעמים אחרים.

מיכלי MP3

New member
תקני פטמה לדייסות של MAM מתאים לבקבוק אוונט,

אצלנו עם הפטמה הרב-שלבית של אוונט הכל נוזל לכל עבר.

anat301

New member
דייסה

שאצלנו אוהב מאוד בן 5.5 חודשים , היא קורנפלור או דייסת אורז. עם 180CC תמ"ל , 2 כפות דייסה עובר בלי בעיה בפיטמה רב שלבית ..אני משתמשת ב BFREE לפני השינה אוכל מטרנה לילה טוב גם בפיטמה זו 150CC עם 3 כפיות ..

eranakuki

New member
יש לי כמה שאלות בנוגע לדייסה !!!!

1. כמה פעמים ביום נותנים דייסה ??? 2. האם חייב להוסיף למטרנת לילה טוב דייסה או שניתן לתת בלי ??? 3. מה עדיף דייסת אורז או נורנפלור??? שמעתי שדייסת אורז עושה עצירות ...האם נכון הדבר???? 4. בתי אוכלת רק 120 cc כמה כפות דייסה אני אמורה להוסיף??? תודה מראש,

כמה תשובות לגבי דייסה

למיטב זכרוני הבת שלך עוד קטנה (3 חודשים, נכון?), אז כדאי להתייעץ עם רופא הילדים או טיפת חלב לפני שאת נותנת לה דייסות. ההנחיה של משרד הבריאות כרגע היא להניק או לתת תמ"ל בלבד עד גיל 6 חודשים, שאז מתחילים עם מוצקים. גם דייסה נחשבת מוצקים. מטרנת לילה טוב כבר מגיעה עם קורנפלור בפנים כך שלא צריך להוסיף לה שום דבר. לא יודעת לגבי מה עדיף. צריך לנסות ולראות כי זה משפיע אחרת על כל תינוק. יש הוראות על הדייסות לגבי כמה להוסיף

eranakuki

New member
תודה ,

כן בתי עדיין קטנה חשבתי לנסות עוד חודש - מה שכן על האריזה של דייסות כתוב להוסיף 2 כפות ל180 cc לא מצורפת כף מדידה אז הכוונה לכף שלנו???? תודה ,

אני משתמשת בכפות הרגילות

ומקפידה לשים כף שטוחה. יש לבת שלך בעיה עם המשקל? כי דייסות אורז וקורנפלור (בעיקר קורנפלור) נוטות סתם להוסיף קלוריות ללא ערך תזונתי מוסף. אם אין בעיית משקל, אז אין צורך להוסיף דייסות. הנקה מלאה או רק תמ"ל ללא תוספת דייסות מספקת עד גיל 6 חודשים. גם אם על האריזה כתוב מגיל 4 חודשים ומעלה, הם כותבים בניגוד להוראות משרד הבריאות שממליץ על התחלת מוצקים רק אחרי גיל 6 חודשים. קחי בחשבון שמתן דייסה עלול לשנות את היציאות שלה, לגרום לעצירות ולגזים. חשוב לעקוב כדי לדעת אם להפסיק. בכל מקרה דייסה בגיל של פחות מ-6 חודשים מכינים על בסיס תמ"ל (לא חלב פרה או מים לבד)

דידולי

New member
יענה לך גם

נעשה הקדמה: אני נתתי דייסה מגיל חמישה חודשים בערך. בכללי אין שום צוך לתת דייסה. דייסה היא משמינה ומיותרת אפשר לתת דייסה מהסיבות הבאות: 1. אם התינוק פולט הרבה ואת רוצה שהאוכל " ישב" יותר טוב בקיבה. 2. אם התינוק לא עולה יפה המשקל אז זה ישמין אותו 3. בלילה לפני השינה כי שוב זה כבד יותר אז זה נותן הרגשת שובע למשך זמן. 4. אפשרות להכרת טעמים נוספים. אבל שום אין סיבה לתת דייסה אני בשמנו לצערי נכנעתי לסביבה ששיגעו אותי ואמרו תני לה היא צריכה וכו' ולא היתה שום סיבה ואצלי הייתי מוסיפה בכל ארוחה. עד היום בגיל שנה ותשעה חודשים אוכלת דייסות, הקטנה שלי בת ארבעה וחצי חודשים אפילו לא בכיוון.(טוב לרוב יונקת אבל גם שאני נותת בקבוק לא נראה לי שהיא זקוקה לזה) עכשיו אני יענה לך: 1. כמה פעמים ביום? כמה שאת רוצה את תראי שאם תתחילי אם זה רוב הסיכויים שבלי דייסה לא יהיה לה טעים והיא תרצה רק דייסות . 2.מטרנה לילה טוב זה כבר מטרנה עם דייסה לא מוסיפים לזה כלום 3.הדייסה הכי טובה לא אורז ולא קורונפלור זה דייסת דגנים מעורבים. דייסת אורז לא ממש עושה עצירות אבל יותר מקשה על היציאות אצלי שהיתה משלשלת הייתי נותנת דייסת אורז ניסיתי את כל הדייסות נתתי כל פעם משהו אחר בכדי שתכיר טעמים ולבסוף רק קורונפלור כי רק זה טעים לה.(וזו הדייסה הכי פחות מזינה והכי משמינה) 4. על 120 CC את לוקחת את הכף של ה60 של המטרנה/סימילאק ותמלאי שלושת רבעי כפית דייסה. פה באמת אין חוקים זה תלוי בסמיכות שאת רוצה שתהיה היו זמנים שעל 240 CC הייתי שמה פחות מכפית ולפעמים כמעט שתי כפיות אבל מאחר וזה רק 120 והיא עדיין לא מכירה אפשר אפילו חצי כפית להכרת הטעם ולאט להעלות. באמת כרצונך. מקווה שעזרתי והבהרתי, אפילו אם תתקשרי למטרנה היא תגיד לך בטלפון שאין סיבה להוסיף דייסות לאוכל אפילו שהאינטרס שלה שתרכשי דייסות.

מרשמלו13

New member
../images/Emo207.gifכדאי לתת דייסה?

הקטנה בת 6 חודשים ואוכלת ירקות ופירות יפה אוכלת סימילק וגם יונקת בלילה - אני ממש גאה בה קניתי דייסת וניל שזאת דייסת קונפלור כדי שיהיה גיוון מהפירות והמרק אבל אני תוהה אם לא יותר בריא ירקות מאשר הדייסה

michal@gal

Active member
מנהל
לא צריך לתת דייסה

אפשר לתת דייסה בתור גיוון לארוחות המוצקים. עדיף לתת דייסת סולת, קוואקר או דגנים שיש בהן גם ערך תזונתי. דייסת קורנפלור זה רק קלוריות.

למעלה