פטמות כואבות

ulsha

New member
פטמות כואבות

שלום רב ונחמד לשוב לכאן לאחר שנתיים. אמנם זה ילד שלישי שאני מניקה וחשבתי שאני כבר יודעת הכל אבל מסתבר שלא .... הפטמות שלי כואבות לפני ובתחילת הנקה. במהלך ההנקה לא. הכאב מזכיר צריבה. כמו כן יש מספר "בלוטות" אשר בולטות יותר מהשאר ע"ג הפטמות עצמם. ובנוסף הן נראות פצועות (דם שהתייבש). מה המצב שאני מתארת ? ומה ניתן לעשות ע"מ לשפר את חווית ההנקה מבחינתי ? ושאלה נוספת: אני 6 ימים לאחר ניתוח קיסרי. ואני שמה לב שהקטנצ'יק חסר מנוחה, אלא כשהוא מחובר לציצ. כאשר בעלי מאכיל אותו בתחליף חלב (פעם אחת בלילה כדי שאוכל לישון) הקטנצי'ק נרדם לשעות ארוכות ונינוח. האם יכול להיות שהחלב שלי לא משביע אותו ? לצערי, אני אוכלת לא מסודר ולא מאוזן . אודה על התשובות.

Revili

New member
האם הכאב בפיטמה...

עצמה ורק בה או שגם בעומק השד? האם בין ההנקות הפיטמה כואבת/צורבת? לפי מה שהבנתי את מתארת כאב ממש לפני ההנקה (שניות? דקות?) ובהתחלה... יכול להיות שמדובר בכאב/צריבה/עקצקוץ שנובעים מרפלקס שחרור החלב...יש אימהות המרגישות אותו בעוצמה גדולה יותר מהאחרות. האם השד השני מתחיל לטפטף באותו זמן? לגבי הבלוטות? יכול להיות שאלו הבלוטות הרגילות שקיימות על הפיטמה (בלוטות מונטגומרי) והן בולטות ואולי "משופשפות" יותר עקב ההנקה....האם הכאב מורגש שם? חשוב מאד לוודא שהתינוק תופס נכון את הפיטמה והאזור שסביבה, פותח פה גדול....זה מקור של רבות מהצרות והכאבים. לגבי התנהלות ההנקה...האכילה שלך תשפיע על מצבך הפיזי (עייפות, חוסר אנרגיה...) אך לא תשפיע על התינוק היונק, אפילו אימהות באפריקה הנמצאות בתת תזונה מייצרות חלב מזין לילדהן. לגבי חוסר המנוחה...זה לא קשור בהכרח לחלב או להנקה...התינוק מתוכנת לבקש את קירבתה של האם, זה אינסטינקט שנועד להבטיח לו הגנה והזנה...ומה קרוב יותר לאמא מאשר פיטמה בפה?
חלב אם אכן מתעכל במהירות וביעילות גדולות יותר מאשר תמ"ל...כך זה צריך להיות ותינוק צעיר כלכך לא אמור לישון שעות ארוכות עם "יציקה בבטן" כמו שנגרמת ע"י תמ"ל. ההתעוררויות התכופות והשינה הקלה אף נמצאו כמורידים את השכיחות למוות בעריסה - כך שתמיד אפשר למצוא צד חיובי לכך. מצרפת לך טופס מעקב להתנהלות ההנקה בימים הראשונים...בעזרתו תוכלי לקבל מושג אם ההנקה מתנהלת כשורה או שיש צורך בעזרה מקצועית. בהצלחה.

ulsha

New member
תודה על התשובה המפורטת

הכאב בפטמות כל הזמן ולא רק סמוך להנקה, וחוץ מאשר בהנקה עצמה (ומלבד תחילת ההנקה שאז הכאב הכי חזק). אני מקפידה על תפיסת העטרה ולא רק הפיטמה. מה ניתן לעשות לפטמות כואבות/פצועות ? ושוב, תודה על התשבה המפורטת והמהירה.

Revili

New member
אם כך...

צריך לנסות לברר ממה נובע הכאב... שתי סיבות עיקריות אפשריות - תפיסה לא נכונה או פיטריה. האם יש סימנים לפטריה בפה של התינוק או באזור הטיטול? בפה, על פניים הלחיים או הלשון כתמים או נקודות לבנות שלא יורדות גם בשיפשוף עם בד נקי...באזור הטיטול אודם.. האם הפטמות שלך אדומות או ורודות או מבריקות יותר? והגבשושיות והקילופים אולי מצביעים לכיוון הזה. רצוי ללכת ולאבחן אם אכן זו פטריה...ולקבל מרשם לטיפול בך ובתינוק, אם אכן זו האבחנה. לפטריה יעזרו גם שטיפות עם חומץ מהול במים, איוורור וחשיפת הפטמות לאור, מיעט שימוש בפדים לחים. לגבי התפיסה, אם את מקפידה על תפיסה נכונה ויש לך נסיון...אז כנראה לא זו הבעיה.

למעלה