פטמות הנקה..

kalbit

New member
פטמות הנקה..

יש הוראות שימוש מיוחדות? יש להן חסרונות? יש סיכוי לנטוש אותן בשלב מאוחר יותר? כי לפעמים זה קצת מסורבל..

Revili

New member
פיטמות סיליקון

האם לזה התכוונת? מדוע את משתמשת בהן? יכולים בהחלט להיות חסרונות - הצורך לנקות אותן וחשוב יותר, קושי ביניקה יעילה וקושי בריקון השד מה שיכול להביא ליניקות ארוכות ולא מספקות ואולי להפחתה בייצור החלב. לעיתים קשה לתינוק להתרגל לינוק ללא פטמות הסיליקון ואם אין הכרח כדאי להמנע משימוש בהן, או להעזר ביועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך לגמול את התינוקת מפיטמות הסיליקון ולהעבירה ליניקה ישירות מהשד.

kalbit

New member
כן, לזה התכוונתי..

התינוקת שלי נולדה עם לשון קצרה, ולאמא שלה יש פטמה קצרה.. היא לא הצליחה לתפוס את השד.. הפטמות האלה פתרו את הבעיה, מה שכן, היניקות אכן ארוכות (נראה שכן מספקות) ותפוקת החלב אכן ירדה ביום האחרון (אני משתמשת בהן שבוע..) אז איך באמת נפטרים מהן? אפשר? יש המלצות ליועצת הנקה? מה המחיר של מפגש כזה?

kalbit

New member
ממשיכה..

כמות היציאות ביום מצויינת, התינוקת נראית שבעה.. היא יונקת לסירוגין בין 15 דק' ל 40 דק'.. בסך הכל נראה שהכל נורמאלי.. יכול להיות גם שהכל בסדר? שאין לי מה לדאוג? השימוש בפטמות האלה לא רצוי בעליל?

מינימי2

New member
הזמן עובר מהר מה..?../images/Emo8.gif

כמו שרוילי הציעה... יועצת הנקה (מוסמכת או לא מוסמכת) יכולה לעזור ולבדוק מה בדיוק הבעיה בתפיסה של השד ע"י התינוקת. לאורך הפטמות שלך אין ממש השפעה כיון שהתינוקת אמורה לתפוס גם את הפיטמה וגם את העטרה של השד, כלומר ממש את השד עצמו ולא רק את הפיטמה.כך גם נשים עם פטמות שקועות יכולות להניק. את מניקה שבועיים וזו תחילת הדרך, כדאי להתגבר עכשיו על בעיות ראשוניות כדי להיכנס כמה שיותר למסלול הנקה חלק בלי בעיות שעלולות להיגרם מהשימוש בפטמות סיליקון. נסי לפעול לפי ההצעות של רוילי (למולל את הפיטמה, וכאילו למשוך אותה לפני ההנקה). את יכולה גם לנסות ולהכניס בעצמך את הפטמה לפה של התינוקת ע"י שתחזיקי בשד ו'תצבטי' אותו מעל ומתחת לפיטמה. יכול להיות שהעזרה הזו תקל עליה להכניס את השד בצורה טובה לפה. כמה שרשורים למטה הוספתי קישורים בנושא תפיסה נכונה וטיפים להנקה מוצלחת... הם יכולים לעניין אותך. בהצלחה

Revili

New member
לדעתי...

כמו דברים רבים אחרים, זה אינדיבידואלי...יש תינוקות שיצליחו לינוק לאורך זמן וביעילות עם פטמות הסיליקון ויש שלא. מנסיוני, זה מגביל, מסורבל, מקשה על ההנקה ולא יוצר את אותה תחושה אצל האם ובטח גם אצל התינוק. עכשיו, לאחר שאת והתינוקת צברתן נסיון ובטחון בהנקה, אולי כדאי לנסות להניק ללא הסיליקון...אולי גם הפטמות שלך כבר לא כלכך קצרות
נסי להתחיל את ההנקה עם הסיליקון ובמהלכה להסיר אותן, נסי להקל על התינוקת בתפיסה ע"י כך שתמוללי ותאריכי מעט את הפטמות, נסי לבדוק אם בהנקות הלילה, כאשר היא ישנונית יותר היא יונקת ביתר קלות ללא הסיליקון. בכל מקרה, עקב הנתונים המיוחדים של לשון קצרה, הייתי נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת שתדריך אותך בתהליך. סה"כ נשמע שאתן מסתדרות מצויין - כל הכבוד. הנה רשימת יועצות הנקה.

kalbit

New member
קודם כל תודה רבה.../images/Emo24.gif

רק ה-"כל הכבוד" כבר גורם לנו להרגיש יותר טוב. האמת היא שהיום כבר ניסיתי להוריד את הפטמות באמצע ההנקה.. היא מצליחה אבל לזמן קצר.. אני מניחה שהיא מתעצבנת די מהר כי היא התרגלה לפטמות, אבל גם אחרי מאמץ עיקש והסברים חוזרים ונשנים מצדי.. (שתינו מאד מתאמצות.) נראה שהפיטמה מחליקה לה.. אין קונטרה.. או משהו כזה.. הפיטמה שלי לא נשארת זקורה בפה שלה.. היא אמורה להשאר זקורה? מה בעצם מונע מהפיטמה להחליק החוצה? אני אפגש עם יועצת הנקה.. ובינתיים? יש עוד טיפים? זה כל כך מתסכל..

Revili

New member
המשיכי לנסות...

זה שונה מעט, התפיסה, התחושה...היא צריכה להתרגל. מה שמחזיק את הפיטמה בפה הוא הוואקום שנוצר כאשר התפיסה היא טובה והוא גם גורם לפיטמה להזדקר מעט. כאשר הפיטמה נשמטת לה מהפה, נסי לנגב אותה מעט בחיתול בד, רק בכדי שתהיה יבשה ולא חלקלקה כלכך מחלב ורוק, אולי זה יקל עליה לתפוס שוב. אל תתיאשי מהנסיונות, גם אם היא מעט מתוסכלת, הקפידי שהיא תופסת היטב ועיזרי לה לפתוח פה גדול ולאחוז כמה שיותר מההילה ולא רק את הפיטמה. הסתכלי בקישורים שצרפה מינימי2 והמישיכי לנסות - בלי לחץ.

למעלה