פטמה שקועה?

אפרתי פ

New member
פטמה שקועה?

שלום אני כעת בשבוע 37 (לקראת לידה ראשונה). אני חוששת שאחת הפטמות שלי היא שקועה (או שטוחה). הבנתי שזה מצב די נדיר, אבל איך אפשר לדעת? המצב הוא לא סטטי - רוב הזמן היא שטוחה, אבל ביחסי מין או אם קר היא בד"כ מזדקרת. האם יש צורך להתיעץ עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה? (אני מתכננת ללדת בליס). תודה!

נשמע שאין בעיה

כיוון שהתינוק יונק לא מהפיטמה עצמה אלא תופס חלק גדול מעבר לפטמה, וכיוון שאת מעידה שהפיטמה כן מזדקרת בעת יחסי מין - אני משערת שלא תהיה בעיה לינוק.

נכון ../images/Emo13.gif קודם כל, לפי התיאור שלך

מדובר בפטמה שטוחה יותר. פטמה שקועה נכנסת ממש לתוך רקמת השד כמו שפופיק נכנס לתוך הבטן (טוב, אולי לא בהריון בשבוע 37
). פטמה שמזדקרת בעת גרוי מיני או קור לא נחשבת לבעייתית. כשהתינוק יונק, הוא אמור לתפוס חלק נכבד מהעטרה שסביב הפטמה, והפטמה עצמה נכנסת עמוק לפיו. ברוב המקרים, אם מקפידים שלא להציג לתינוק פטמות מלאכותיות אחרות (כמו פטמת בקבוק או מוצץ או אפילו אצבע של ההורים) אלא רק את השד, לא מתעוררת כלל בעיה עם פטמות שטוחות. אם כן מתעוררת בעיה, ישנן טכניקות שנועדו לעזור לתינוק לתפוס את השד גם עם פטמה שטוחה או קצרה יותר. בתור התחלה, אפשר "לעזור" לפטמה להזדקר ע"י ליטוף או ע"י גרוי עם קוביית קרח (כן! בחיי, לא המצאתי את זה
). אם זה לא עוזר, כדאי להיעזר ביועצת הנקה אם יש אחת כזו בבית החולים - איפה את מתעתדת ללדת?

אפרתי פ

New member
אני מתכננת ללדת בליס

נראה לי שליטוף לא כל כך עוזר (זה התחיל להטריד אותי לאחרונה, אז ניסיתי לעסות...). בטח לא תהיה לי קוביית קרח בבי"ח... אבל מתוך דבריכן אני מבינה שאפשר להיות אופטימית ואין בהכרח הכנות מיוחדות לנושא.

אלונה ע

New member
../images/Emo45.gif אם כך את מסודרת

בליס יש לך את אסתר גרוניס (מי שמנהלת פורום זה) בכל אופן (אם תיפלי על יום שאסתר לא תהיה או שתלדי בבי"ח אחר או לכל מקרה אחר) אני מצרפת לך רשימת יועצות וממליצה לך להצטייד בטלפון של יועצת אחת או שתיים שיהיה אתך בתיק שאת מכינה ללידה. לידה קלה ובהצלחה

למעלה