פטיר באיליש

SOYOKE

New member
פטיר באיליש

לפני שפטיר דוחף את ליסה מדלת הירח, ליסה פולטת שזה היה התכנית של פטיר להרעיל את ג'ון ולשלוח מכתב לקייטלין. לא הצלחתי להבין את האינטרס של פטיר בהרעלת ג'ון ארין...ולשם מה הוא היה צריך לשלוח את מכתב לקייטלין? אני אודה לכם אם מישהו יוכל להסביר לי...

kenshin2

New member
לא רואים ?:O

אנשים כמוהו מרוויחים מכאוס.... וכך שהוא גרם למוות של ג'ון איירין הוא פתח לעצמו אפשרות להתחתן עם ליסה (שהוא יודע שהיא מאוהבת בו) וכדי לגרום לעוד כאוס... ולהעסיק את הימין החדש בכיוון חקירה מוטעה הוא אמר לליסה לשלוח את המכתב לקייטלין. הוא תיכנן הכל :p

הלדין

New member
בכן,

אחת המטרות שאצבעון הציב לעצמו היא להיפטר מהמתחרה שלו על לבה של קייטלין. אצבעון הרי הביע באוזני אדארד הרבה פעמים את המשאלה הזו - שאדארד ימות. מסופקני אם אצבעון חזה בדיוק לאיזה כאוס יובילו מעשיו. רצוי להבהיר שאם המכתב לא היה נשלח, אדארד היה נשאר בצפון. המכתב הזה נתן לקייטלין וללואין את העוצמה הדרושה לשכנועו של אדארד להפוך לימין. נד לא חשד בכלל שג'ון ארין הורעל לפני שהמכתב הגיע לידו. ואאל"ט, ליסה היא לא שחקנית כל כך טובה - אני חושב שהיא הייתה כנה מבחינתה שהסבירה לקייטלין שהמכתב היה אמור להיות אזהרה.

כריכרכה

New member
ג'יים היה אמור להתמנות לימין אם

אדארד היה מסרב, וכמו שראינו עם טיריון, אצבעון מעדיף להתמודד עם אנשי-כבוד ולא עם נוכלים ערמומיים. מעבר לכך, אצבעון חיפש אדם בעל כח שיסייע לו לקיים הפיכה במעלה-מלך בעזרת סוד ילדיה של סרסיי. אנחנו רואים במשחקי הכס שאצבעון כל הזמן דוחק את אדארד לחשיפת גילוי העריות תוך שמירה על נאמנות משולשת (אדארד, סרסיי ורנלי), כך שהיה לו רק מה להרוויח מהפיכה כזו או אחרת.

לא נראה לי שרוברט באמת התכוון

למנות את ג'יים לימין. אני חושב שזה נועד על מנת להתגרות באדארד ולגרום לו לקבל על עצמו את המשרה. אבל בסוף לא היתה שום הפיכה במעלה מלך מחשיפת גילוי העריות...הכל נשאר על כנו למעשה לאחר תבוסתו של סטאניס.

כריכרכה

New member
סרסיי וג'יים מדברים על כך בוינטרפל

בסופו של דבר השלטון לא עבר מרוברט ליורשו החוקי - סטאניס והדבר היה כרוך במרחץ-דמים לא קטן במעלה-מלך, ממנו אצבעון הרוויח יותר מכל.

למעלה