פטיפון

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

lilo

New member
פטיפון../images/Emo53.gif

יש לנו פטיפון ישן במחסן, ובעקבות כמות התקליטים העצומה שמצורפת אליו, חשבתי לתקן אותו. לפי מה שאני זוכרת, חסרה לו רק גומיה. השתמשנו בו כמה פעמים עם גומיה עבה של הדואר, אבל היא ניקרעת כל הזמן. אולי מישהו יודע איפה קונים גומיה כזאת וכמה זה אמור לעלות? וגם אולי איפה יש מתקן פטיפונים אמין באיזור השרון? וגם, האם תקליטים שנמצאים בעטיפת ניילון והקרטון שלהם יכולים להתקלקל עם השנים? (לא מצאתי פורום אחר לשאול, אז אני מקווה שפה יוכלו לעזור לי
)

בּני

New member
פטיפון ותקליטים ../images/Emo99.gif

שלום לילו וברוכה הבאה ישנן כמה חנויות פטיפונים שמופיעות באתר פונו, תחת "חנויות פטיפונים". אם רק הרצועה התקלקלה, אולי אפשר לנסות להחליף לבד? כלום לא יכול לקרות לתקליטים אם הם לא היו בחום. רק שבר, שריטות, עיוות מחום או שחיקה עקב שמיעה מרובה יכולים להזיק לו... עכשיו... אם יש לך תקליטים ישראלים, ישנים, מיותרים, שלא מעניינים אותך, אשמח להחליף איתך...
שמיעה מהנה וקבלי
(חבילות עטופות בסרטים...)

את צריכה לקחת את הצלחת לחנות

על מנת לדעת את גודל הרצועה שתקיני .שולפים את הצלחת במכה קלה על הציר

בני זה לא נכון שתקליט

שרוט או עקוםלא ינגן יש לי טקליטים שהם שרוטים חזק והם מתנגנים יופי וגם טקליטים עקומים מתנגנים יופי אבל רק בפטיפון אחד יוצא מהכלל

בּני

New member
נכון

בגלל זה כתבתי שהם יכולים להזיק לו...
גם עם שבר/ שריטה/ עיוות וכו' אפשר לשמוע חלק מהתקליט, אם לא את כולו.

broadaxe

New member
טכניקה ליישור תקליטים מעוותים

ישים לתקליטי ויניל- לא בטוח לגבי תקליטי בקליט: להשיג שני לוחות זכוכית עבים יחסית ומלוטשים, גדולים בערך ב 50% מהתקליט. לשים את התקליט ביניהם כשעל הקצוות משקולות כלשהן והתקליט חשוף (מתחת לזכוכית) בשמש. לבדוק אחרי שעתיים.

למעלה