פטיו...

calya

New member
ורק נגיד שזה מעל מה שאתה קורא

"יוקרתי" לדעתי. ואני כותבת "לדעתי" כי הצעת המחיר כללה הרבה מרכיבים של "אם תרצי אז תשלמי על זה" והרבה מרכיבים של "מחיר לשעה" אז אני משערכת מה היה עולה לי בסוף (בעיקר כרגע כשאני יודעת כמה האדריכלית שכן לקחתי עובדת על התכנון...).

fireman

New member
שיטוט באתר מראה באופן בולט מאוד את ההשקעה

בפרטים וזה מה ששואב את מירב הזמן בתכנון האדריכלי.... כי בסופו של דבר זה לא לצייר עוד קוביה של חדר אלא ממש להשקיע בדברים הקטנים באמת שמייחדים את התכנון הספציפי מתכנון אחר ומהווים באיזשהו מקום סוג של "תעודת זהות" של עבודת הארכיטקט. יש שימוש חוזר במוטיבים מסויימים שאני אישית לא אוהב כמו קורות העץ העבות הבולטות מתוך הקיר, שימוש בקורות הפלדה בתוך הבית, תעלות מיזוג חשופות ומדרגות מרחפות (שאותן אני דווקא כן אוהב) באופן כללי אני רוצה לומר שמאכזב מאוד שבאופן בולט, מרבית הבתים שמוגדרים בתי יוקרה מאוד משעממים בחזותם החיצונית וחבל.

אטיוד5

Active member
נדמה לי ש

שטח התחום בשלשה קירות נחשב בשטח של הבית לצורך חישוב ארנונה. בררי אם זה נכון, ואם זה נכון אם את מוכנה לענין הזה.

calya

New member
במועצה אצלינו זה הולך ככה:

אגרת בניה משלמים על כל שטח מקורה ו/או מרוצף ולא מעניין אותם אם זה פרגולה או משטח חוץ או כל דבר אחר... כולל פאטיו. זה גרושים יחסית (27 ש"ח למ"ר). שטח שאינו מקורה או שמקורה בפרגולה או שמקורה והוא חניה לא נחשב לחישוב התכסית ולא נחשב לחישוב שטח עיקרי מותר פאטיו אינו מקורה אבל מרוצף (או מקורה חלקית) ולכן אגרות בניה ישולמו עליו אבל הוא לא נחשב בתכסית ולא נחשב שטח עיקרי.

אטיוד5

Active member
כמו שאמרת

אגרת הבניה היא פינאטס, ויותר חשוב לא לעבור את שטח התכסית המותר (אולי אפילו פשוט אסור, לא ענין של תשלום נוסף) ואת השטח העיקרי המותר (נדמה לי שפה אפשר לבקש הקלה של עד ככה וככה אחוזים). מה שהכי חשוב זה ענין הארנונה - כי זה תשלום רב פעמי מתמשך. אמנם התופסת היא כנראה לא גדולה, אבל כדאי לדעת לפחות מהי ולערוך את השיקול.

למעלה