פטיו במרכז הבית

• פותח הנושא corfy
  • פורסם בתאריך

corfy

New member
פטיו במרכז הבית

שלום. אנחנו מתכננים לבנות בית דו משפחתי, צר וארוך שטח של 24X11.5 שטח בניו של 120מ"ר , ורצינו לשים פטיו של 6-7 מ"ר בקיר הצמוד לדו כך שיווצר 'חדר' פתוח לשמים אבל סגור עם 2 קירות לפחות ומהשניים הנוספים סגור עם קיר בשילוב חלונות ודלת. רצינו לקבל עצה בנושא. כמו כן רצינו לדעת מה הכללים הקבועים בחוק בעניין, אני מבין שהוא לא חלק מהמטראג' הכללי, אבל צריך להיות לו גודל מוגדר או שמספיק כל גודל? תודה רבה.

fireman

New member
פטיו

אני אישית לא אוהב פטיו, אני חושב שזו דרך טובה להכניס את הצרות הביתה כי מדובר בשטח תחום החשוף לפגעי מזג האויר. אבל אם בכל זאת......את ההגבלות לגודל וכוליי תוכלי למצוא את ורק בתב"ע הרלוונטית.... זה מסוג השאלות שלאדריכל שלך צריכה להיות תשובה (או לפחות דרך להשיג תשובה) מדוייקת לגביו. בהצלחה

מה ההבדל בין קירות חוץ במעטפת

לקירות חוץ כאשר הם בתוך הבית ? פטיו ברוב המקרים מבדיל בית קרקע מדירה בקומות . דוגמאות של בתי קרקע שנראים כמו דירה בקומות , לא חסר .

fireman

New member
בפטיו ברוב המקרים הניקוז בעייתי ומים ממלאים

את הפטיו ולאחר מכן גם את הבית. ברחוב שאני גר בו, יש 10 בתים, שלושה נבנו עם פטיו, בשלושתם היום כבר אין פטיו. ובכלל, היום פטיו הוא קומבינה לעוד חדר בעתיד.

למי שיש בעיות בפטיו כנראה שיש לו בעיות

בכל הבית , הטעות היא למלא את הפטיו באדמה ולא לבצע רצפת בטון בהמשך לרצפה של הבית . המפרט חייב להיות : רצפת הבטון מונמכת 5 ס"מ מהרצפה הכללית , איטום + רולקות + ניקוז "4 עם קומקום .

בינא

Member
פאטיו יחשב באחוזי הבניה במקרים מסויימים...

אבל כשטח שירות כי הוא תחום עם 4 קירות (כולל הדלת אליו) ובסבירות גבוהה לקבל גג ולהפך לחדר...בעיני הבודקים של ועדות בנין ערים ובצדק. השואל כתב שהוא מבקש לבצע פאטיו לדו משפחתי... מה קורה עם הדו? הוא יהיה בלי פאטיו? רעיון הפאטיו נובע בדרך-כלל מהרצון להכניס חלונות בחזיתות בהן לא אפשרי בגלל קיר משותף למשל, אבל זה על-חשבון שטח בתוך הבית שצריך "להקיף" כל החיים. כשרוחב מבנה הוא 11.5 מ' והפאטיו בגודל 6-7 מ"ר זה נותן פאטיו שלא ניתן להשתמש בו אלא לכניסה של אור וחובה להמשיך אותו גם לקומה א' ולגג ומצד שני רוחבו, אם יהיה כ-2 מ' יאפשר הכנסת 2 חדרים + מעבר ברוחב שנותר, אבל המסדרון לאורך החדרים יהיה חשוך וכאורך החדרים. במצב כזה הפאטיו רק מפריע, גוזל שטח ומהווה בעיה של ניקוז גשמים ומאגר של לכלוך שנושאות הרוחות. פאטיו מוצלח יהיה פאטיו גדול שניתן לשים בו ריהוט גן...להשתמש בו ביום-יום כי הוא נותן שטח פתוח פרטי ואם הוא גם ממוקם בצד הנכון של המבנה, הוא גם יכניס את האורהנכון לבית וייתן לו ערך מוסף. רצוי לא להשתמש בפאטיו כמקום למתלה כביסה, מנועי מזגנים וכיו"ב...

corfy

New member
עוד לא ידוע מה יהיה עם הדו

אם הם ישימו פטיו או לא זו שאלה גדולה. החשבון כרגע הוא רק שלי. נכון שזה אזור שצריך 'להקיף' כל החיים, אבל מצד שני המטרה שלו היא יופי ואור ככה שבבית צר וארוך כמו זה אתה מקבל למסדרון עוד תוספת של אור טבעי, אמנם מסדרון ארוך יותר אבל עם אפקט של צמחיה ואור שמגוונים. כמו כן התכנון הוא באמת למשוך את הפטיו לקומות העליונות, דבר שמבחינה פרקטית יוצר 'חור' במבנה הכללי אבל זה חור שצמוד לדו ככה שאף אחד לא יראה אותו. בנוסף הקיר המשותף קטן בצורה זו ,פחות רעש מהצמוד, ואפשר להרחיב את הבית במקומות אחרים על חשבון המטרים שלא נלקחים בחשבון שם, מה שמתברר שבאחוזי בניה משמעותי להרחבה של סלון ופינת אוכל או אפילו להגדלה קטנה של החדרים. אלו השיקולים שלי, אשמח לקבל חוות דעתכם.

פיטנגו4

New member
אי אפשר לחוות דיעה

על משהו ארטילאי. הבא תוכנית אדריכלית, אפילו ראשונית, כולל את כל המגרש, וכיוון צפון ספר קצת על הפרוגרמה שלכם, תאר את המשפחה ויהיה אפשר להגיב. השאלה שלך מקבילה למישהי אלמונית ששואלת: "אני אוהבת שמלות עם מחשוף גב. אתם חושבים שזה יתאים לי? "

פנקיק

New member
הייתה לנו אותה התלבטות

רוחב המגרש שלנו הוא 12 מ'. גם דו משפחתי. לבסוף לאחר כמה וכמה סקיצות החלטנו שהכי יעיל להוציא את הפטיו החוצה. ז"א בית בצורת ח \ כאשר הכניסה היא מהצד הפתוח ובזרוע אחת סלון ומטבח ובצד השני 2 חדרי שינה. זה עדיין שומר על הייתרונות של הפטיו- מכניס אור לתוך מרכז הבית. וגם חשבנו שנשב יותר בחצר אז חבל על מקום שנצטרך להשקיע בו שיהיה יפה כי יראו אותו מכול מקום אבל אף אחד לא ישב בו. ואת החלק ה"מת" בלי החלונות יהיה כנראה מזווה, מחסן תחת המדרגות וכו' זה כמובן עוד עובר תהפוכות, רוחב הרגליים לא יהיה זהה וכנראה שגם האורך לא לחלוטין

למעלה