פטור מתיאוריה

Bruke50

New member
פטור מתיאוריה

שלום, יש לי רישיון על רכב בדרגת B ואני מעוניינת להוציא רישיון על קטנוע A1,
אני יודעת שיש לי את האפשרות לקבל פטור מתיאוריה ולכן יש לי כמה שאלות ואשמח למענה.

האם אני אמורה להוציא טופס ירוק לדרגת A1?
אם כן, יש לבצע את הבדיקות הרפואיות שנית?
היכן מקבלים את הפטור מתיאוריה ואם יש לגשת רק לאחר שהטופס מאושר ע"י רופא משפחה ובדיקת עיניים? בהנחה שזקוקים לטופס ירוק.

רב תודות, שבוע נהדר. :)

פרארי1

New member
את אכן צריכה טופס ירוק

ובדיקת עינים ורופא משפחה.
את הפטור, במידה שאת זכאית לו, צריך לקבל במשרד הרישוי במקום מגורייך.
מומלץ לברר בבית הספר לרכיבה אליו נרשמת, לגבי הזכאות לפטור.
&nbsp
בהצלחה

Bruke50

New member
תודה על התשובה המהירה

לפי מידע שקיבלתי וחיפשתי באינטרנט אני אכן זכאית לפטור מתיאוריה, אשאל את בית הספר לרכיבה בכל אופן.
עוד שאלה קטנה, בטופס הירוק לדרגת B רופא המשפחה כתב לי הערה שגרמה למשרד הרישוי לקחת את הטופס לבדיקה במשך ארבעה חודשים. האם אני אצטרך להתקל בבעיה הזו שנית למרות שכבר יש לי רישיון על רכב והכל תקין ומאושר?
קצת חוששת מהבעיה הזו על אף שהיא אושרה.
&nbsp
תודה!

פרארי1

New member
אני מקווה שלא

אבל לא באמת יודע.
שוב, ייתכן שיוכלו לענות במשרד של בית הספר, אבל זה מן הסתם תלוי במה כתב הרופא ובחוקים של משרד הרישוי בקשר לכך.

אם פי 3

New member
סביר שכן

תמיד יש סיכוי כלשהו שיפספסו, אבל בעקרון, אם אפשר לסחוט ממך שוב כספים בשליחה לבדיקות בירוקרטיות, יעשו את זה, וגם לא יטרחו לעדכן אותך כשזה כבר מסודר.
אם הבדיקות לרשיון B נעשו לאחרונה (לא יודעת מה טווח הזמן - שנה, שנתיים), יתכן שלא ידרשו, או שתוכלי לנסות לדבר איתם, שישתמשו בתוצאות הקודמות.
&nbsp

אם פי 3

New member
ואגב - כתבת "קטנוע A1"

רוב שיעורי ה-A1 מתבצעים על אופנוע, ונותנים לך רשיון שמאפשר רכיבה גם על קטנוע וגם על אופנוע (ואפילו על תלתנוע).
&nbsp
לפני כמה חודשים יצא מכתב של משרד הרישוי שמאפשר רשיון (A/A1) מוגבל לאוטומטי בלבד, אבל אני לא יודעת אם ניתן למצוא בי"ס שהתאים את עצמו לתקנות.
אם אכן זו כוונתך, אשמח לשמוע אם האופציה קיימת בפועל.
&nbsp
&nbsp
ושיהיה בהצלחה!
&nbsp

Scratch03

New member
הלוואי שיהיה אוטומטי..

הבנתי שזה היה עד פני כמה שנים.

אם פי 3

New member
היה פעם, בוטל, ולאחרונה

יצא חוזר שמחזיר את זה - רק שקצת קשה לי להאמין שבתי הספר נערכו לזה מבחינת כלים.
&nbsp
אגב, כמי שהיה לה רשיון מוגבל לאוטומטי בלבד, אם אין סיבה מיוחדת, אני חושבת שעדיף לא להגביל את עצמך ברמת הרשיון - גם אם כל חייך תרכבי רק על קטנועים.
&nbsp

Scratch03

New member
הייתי מת לאופנוע

הבעיה שאני רוכב כמו רובוט על אופנוע, וקטנוע זה שטויות.
&nbsp
חוץ מזה שלצערי עוד לא התבגרתי מהקטע של הגז :/

אם פי 3

New member
כל הקטע של הילוכים

הוא עניין של תרגול. המורכבות האמיתית, בעיני, ברכיבה היא ההתמודדות עם תנאי הדרך ובעיקר עם התנועה וזה לא שונה בין קטנועים ואופנועים.
&nbsp
כשהגדלתי את הרשיון, ובאותנ הזדמנות נפטרתי ממגבלת האוטומטי, זה לקח לי הרבה זמן ותרגול, ועוד זמן לקח לי על האופנוע שלי עד שהתחלתי להרגיש "בבית" אבל היום אני רוכבת על אופנוע שמרגיש לי כבר טבע שני (ברור שיש לי עוד המון לאן להשתפר, אבל זה לתמיד...). היום לרכוב על קטנוע מרגיש לי קצת מוזר בהתחלה...
&nbsp
&nbsp

Bruke50

New member
התכוונתי

לקטנוע A2, את הרישיון לרכב פרטי B קיבלתי רק לפני כמה חודשים, הוא ממש טרי ואפילו עוד לא סיימתי את המלווה.
אני זכאית לקבל פטור מתיאוריה?
בדקתי ואני אכן צריכה טופס חדש עם בדיקת עיניים ורופא.
נניח וכבר הוצאתי טופס חדש לקטנוע, עשיתי בדיקת עיניים ואישור רופא ואני הולכת למשרד הרישוי על מנת לקבל את הפטור,
לא יעשו לי בעיות על הטופס? בהנחה שהרופא יכתוב את אותה ההערה על הטופס של הרכב.
הרי כל הבלאגן על הטופס התחיל מזה שניגשתי לתיאוריה ולא נתנו לי להיבחן בגלל ההערה, ואם אני הולכת הפעם ישירות למשרד הרישוי, אין סיבה שתהיה בעיה, או שכן? הפרוצדורה הזו ממש מייאשת.
&nbsp

Bruke50

New member
מדובר בהערה

הרופא כתב שאני לוקחת טיפול פסיכולוגי למרות שלא לקחתי בזמנו טיפול פסיכולוגי, ולכן משרד הרישוי לקחו את הטופס לבדיקה במשך ארבעה חודשים וכמו שאמרת, בהחלט לא עדכנו אותי כשהעניין טופל. נסעתי למשרד הרישוי לקבל את הפטור והבחורה חתמה לי הטופס מול העיניים ככה שזה עוד יותר מעצבן.
&nbsp
מישהו יודע אם אני אכן זכאית לפטור מתיאוריה? תודה רבה על התגובות!

פרארי1

New member
ברמה העקרונית את זכאית לפטור

כי עשית תאוריה ממש לא מזמן.
אין לי מושג לגבי עניין ההערה הרפואית, אבל אם עוד לא קיבלת את חתימת הרופא על הטופס, עדיף שתנסי לקבל אותה בלי ההערה, כמו שאמרה קיוטי.

l coyote l

New member
הבדיקה של הטופס החדש תיעשה לפי מה שרשום עליו.

רוצה להמנע מעיכובים - תמנעי מהערות בטופס, גם אם זה כרוך בללכת לרופא אחר לצורך הזה, או לתת מידע לרופא הנוכחי בצורה שתמנע ממנו לכתוב הערה.
לא הצלחת להמנע מהערה אצל הרופא שלך? תזרקי את הטופס ולכי לרופא אחר עם אחד חדש.
מקווה שהעקרון ברור.

למעלה