פטור מנשיאת נשק

zzzz28

New member
פטור מנשיאת נשק

שלום, אני חייל חובה עם פרופיל 64 בגלל סעיפים של בעיות בעיניים ושינויים ברשתית (עברתי ניתוחים בגלל היפרדות רשתית שגילו לי לפני הגיוס).
לפני שהתגייסתי היה לי פרופיל 24 באופן זמני ולאחר מכן העלו לי את הפרופיל ל64 ורק אז התגייסתי. אני בצבא 8 וחצי חודשים.

בגלל הבעיות שלי בעיניים, שאין לי ראיית עומק בעין ימין, ואני רואה בה ממש גרוע כלומר אני לא משתמש בה ביום-יום אני רואה רק בעין השמאלית.
הבעיה שלי היא במטווחים ובשמירות- היד החזקה שלי זה ימין ואני לא מסוגל לירות עם יד שמאל לכן אני חייב לירות רק בעזרת העין הימנית -שבה אני בקושי רב ( זה לא משהו שמשקפיים/עדשות יכולים לתקן זה בעיה מורכבת ברשתית העין).

הסברתי לרופאה ביחידה של את המצב- היא אמרה שיש הנחיות מקצין רפואה ראשי שגם חייל שרואה טוב בעין אחת, ובעין השניה הוא עיוור לגמרי (שזה כאילו מצב יותר גרוע משלי, כי בעין הגרועה אני רואה ממש גרוע אבל אני לא עיוור בה לגמרי)- לא פטור משמירות.
הגשתי ערעור בנושא הזה, חזרתי אל הרופאה והיא אמרה שבדקו לי את התיק האישי, והחליטו שהערעור שלי לא מתקבל ואני לא פטור משמירות.
אבל היא אמרה שנתנו להם אפשרות, בגלל שאני לא מסתדר עם הראייה בעין השמאלית במטווחים- להעלות אותי לועדה, שתפסול אותי מלשאת נשק.
הבעיה- ברגע שאני עובר את הועדה הזאת, היא אמרה שאני אקח בחשבון שאני יוצא מצה"ל, כי חייל חייב להיות בעל אפשרות לשאת נשק.

השאלות שלי- האם זה באמת נכון? האם אני נמצא בועדה שאני לא יכול להחזיק נשק אני יוצא מהצבא?
האם אני יכול לעשות משהו שכן יהיה לי פטור שמירות, אבל בלי לצאת מהצבא?

תודה

אושי231

New member
הרופאה שלך צודקת, יצאה הנחיה יחסית חדשה

לפני שלוש שנים בערך, שאומרת שחייל לא יכול להיות בעל פטור קבוע מנשק. כלומר- כל חייל שלא יכול לשאת נשק- לא ישרת בצה"ל.
זה התחיל בגלל שהיו הרבה חיילים שמוציאים פטור מנשק ואז מחדשים אותו שוב ושוב ושוב.
לכן, אגב, גם קב"ן לא יכול לתת פטור קבוע מנשק אלא רק לשלושה חודשים. אם החייל צריך פטור לתקופה ארוכה יותר או לכל השירות- הוא יוצא מצה"ל.

עכשיו, כל מה שאמרתי הוא ברמת הפקודה וברמת העקרון ויכול להיות שישנם חריגים, למרות שאני לא פגשתי כאלה עדיין.

מה שאני כן יכולה להמליץ לך לעשות זה לסגור את העניין ברמת המפקדים. יכול להיות שתוכל להגיע עם המפקדים שלך או עם מפקד הבסיס לסידור שבו אתה עושה יותר מתורנות מסויימת (למשל עוד 2 תורנויות מטבח בחודש וכו') ובמקום זה מורידים לך את השמירות.
תסביר את העניין בצורה יפה, תסביר שאתה רוצה לשרת ושאתה כן בעל מוטיבציה, אך הבעיה שלך היא טכנית- אתה פשוט לא יכול לירות.

מאחלת לך בהצלחה ומחכה שתחזור לעדכן בפורום

Vendetta7

New member
מה זה השטויות האלה??

מה זאת ההנחיה הדפוקה הזאת?
מה עם חיילי בינה בירוק?
מה עם חיילים עם פרופיל נפשי שלא מסוגלים להחזיק נשק?
מה עם חיילים שהתפקיד שלהם פוטר אותם מנשיאת נשק לכל מטרה שהיא?
או כאלו שנשפטו על משחק בנשק ועכשיו אסור להם להחזיק בו?

הגיונית מאד אם את שואלת אותי...

איך מישהו יכול להקרא חייל בלי לתפעל נשק בכל השירות שלו?

Heroes

New member
רוב החיילים בצה"ל ככה.

ההנחיה הזאת סתם למנוע מחיילים להוציא פטורים משמירות.
אני מצטרף לאושי231 - אם יש לך בעיה באמת, המפקדים בד"כ יבואו לקראתך גם בלי שיהיה לך רשמית פטור.

Vendetta7

New member
במקרה הספציפי של הבחור אני מסכימה איתך,

אבל באופן כללי אי אפשר לסמוך על טוב ליבם של מפקדים וצריך להוציא הנחיות מסודרות בקשר לעניין.
יש את הפקודה הזאת איפושהו? זה נשמע לי כל כך מוזר ותמוה.. (אפילו בשביל צה"ל. הרי עובדה שכמו שציינתי בהודעה קודמת יש המון חיילים שפטורים מנשק ועדיין משרתים.)

Vendetta7

New member
יש תפקידים שלא דורשים את זה

אני אישית מכירה חייל מצטיין (תפקיד חשוב במודיעין+ שנתיים קבע) ואחרי הטירונות נשללה ממנו כל זכות להחזיק נשק...
זה אומר שהוא חייל פחות טוב? הכל סובב סביב לחימה ושמירות?

למעלה