פטור מנעלי עור

anatsek1

New member
פטור מנעלי עור

היי,
אני מתגייסת עוד שבוע. אני מתגייסת לתפקיד שבו גם הבנות נועלות נעליים גבוהות. אני צמחונית ולא מוכנה לנעול נעלי עור. אשמח לשמוע ממישהו שכבר התגייס ומכיר את הנושא - האם יעשו לי בעיות בבקו"ם? כמובן שאביא איתי את הטפסים והאישורים המתאימים, אבל אמרו לי שלפעמים עושים בעיות או שאין להם נעליים. איזה נעליים מקבלים - פלדיום או נעליים לא מעור של הצבא? האם כדאי לי להביא איתי נעלי פלדיום?
אם זה משנה, אני מתגייסת לתפקיד חוקרת במצ"ח.
תודה!

SuperShiro

New member
מה זאת אומרת אישורים מתאימים?

זה נושא שיש להסדיר טרם הגיוס מול משרד הת״ש בלשכת הגיוס אליו את שייכת. זה כרוך בביקור בית, הצהרה בפני עורך דין על טבעונות וכן אישור רופא, אלה מועברים לבסיס צבאי בשם מרכז מזון שאמור לאשר הדבר ולהוציא עבורך שובר לקבלת נעליים שאינן עשויות עור. הנושא מועבר לבקו״ם והם דואגים להעביר לידיך נעליים מתאימות. במידה ולא ביצעת את ההליך לא תקבלי נעליים מהסוג ביום גיוסך, גם לא תוכלי לנוע בנעלי פלדיום שלך שכן אינך מחזיקה בפטור צבאי המקנה לך זכות לנוע בנעל אחרת מזו אותה קיבלת בבקו״ם. אם פעלת על פי נהלי הצבא - לא אמורה להיות בעיה. במידה ולא ביצעת את ההליך הסיכויים שתקבלי נעל שאינה נעל עור הם קלושים שכן מדובר בנעליים בהזמנה אישית שקבלתם כרוכה באישורים שציינתי מעלה.

anatsek1

New member
היי,

אני צמחונית, לא טבעונית, ולכן לא מטפלים בנושא לפני הגיוס. יש לי אישור מעורך דין ורופא משפחה, ובמיטב אמרו לי להביא אותם ביום הגיוס.

SuperShiro

New member
הבנתי, משום מה קראתי טבעונית.

כנראה מההרגל. האמת היא שבנושא נעליים שאינן מעור לצמחונים אני לא מעורה. מניחה שבמיטב הנחו אותך כשורה, למרות שכפי שציינתי נעליים כאלה דורשות הזמנה מיוחדת ממרכז מזון ועל מנת לנפקה יש צורך בהשברה ולכן אני די מסופקת שאכן תקבלי אותן כבר ביום הכיוס. העלית את זה באימוץ הנתונים בצו הראשון? הייתה לך פגישה עם מש״קית ת״ש?

anatsek1

New member
לא, שלחתי למיטב בפקס את האישורים.

הם אמרו לי פשוט להביא את האישורים ביום הגיוס, לכן לא ברור לי כל כך מה קורה.
אגב, איך הנעליים לא מעור של הצבא? דומות לנעליים הרגילות?

אושי231

New member
יקירתי, למיטב זכרוני היה שירשור על כך בפורום

צמחונות וטבעונות, אני בכל מקרה ממליצה לך לשאול גם שם, יכול להיות שתמצאי שם מישהו שנמצא באותו מצב.
נשמח בכל מקרה אם תחזרי לעדכן פה בפורום מה קורה איתך.

זה אולי כבר מאוחר..

בתור צמחונית בעצמי שגם חשבה שהיא צריכה נעליים גבוהות, צמחונים (כמו טבעונים בצבא) שלא נועלים נעלי עור, מקבלים נעליים שלא מעור שנראות כמו הנעלי בנות החצי הרגילות.
במידה ואת לובשת מדי בנים תקבלי נעלים גבוהות לא מעור (קחי בחשבון שהן נראות קצת מצחיק. ה״אף״(?) של הנעל מזכיר קצת נעלי ליצן).

וכמובן שיש את אופציית הפלדיום.

המון בהצלחה וגיוס קל!

למעלה